ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγώνες Mountain Bike στο Σέσκλο

αγώνες-mountain-bike-στο-σέσκλο-436489

Tην Κυριακή 29 Μαΐου 2011 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων Σέσκλου «Η ΦΡΑΣΑΡΗ», στα πλαίσια των πολιτιστικών-αθλητικών εκδηλώσεων ΣΩΣΘΕΝΕΙΑ 2011 διοργάνωσε με επιτυχία το «2ο ΑΓΩΝΑ MOUNTAIN BIKE AKROPOLIS SESKLOU». O αγώνας διεξήχθη σε μια προσπάθεια προβολής των ιδανικών του αθλητισμού χωρίς χρηματικά έπαθλα, να τονώσει τον αθλητικό παλμό του τόπου και να συμβάλει κατά το δυνατόν στην δημιουργία των απαραιτήτων προϋποθέσεων και την παροχή της δυνατότητας   συμμετοχής στον αγώνα και ερασιτεχνών αθλητών. Από τις 16:00 άρχισαν οι εγγραφές των αθλητών στην γραμματεία οι οποίες ανήλθαν τελικά στις 49 από τον ευρύτερο χώρο της Θεσσαλίας, από 24 που ήταν την περασμένη χρονιά. Η εκκίνηση του αγώνα όπως έχει καθιερωθεί έγινε στις 18:10 από τον αρχαιολογικό χώρο ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΣΕΣΚΛΟΥ και μετά από μια διαδρομή 15 χιλιομέτρων περιφερειακά του χωριού έκανε τερματισμό στην κεντρική πλατεία του Σέσκλου όπου περισσότεροι από 500 θεατές που αγκάλιασαν και ανέδειξαν με την παρουσία τους αυτήν την εκδήλωση του Συλλόγου σε επιτυχημένη, υποδέχονταν με χειροκροτήματα τους αγωνιζομένους. Η διαδρομή αποτελούνταν από ένα μέρος 3,5 χιλιομέτρων από άσφαλτο και από 11,5 χιλιόμετρα χωματόδρομου και χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες ως πολύ όμορφη αλλά και αρκετά δύσκολη. Οι αγωνιζόμενοι εκδήλωσαν την ευχαρίστησή τους για την άρτια διοργάνωση του αγώνα, αφού ο αγώνας υποστηρίζονταν από μια ομάδα 60 εθελοντών, η οποία σε άψογη συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας αλλά και με παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου, φρόντισαν για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 Μετά την λήξη του αγώνα της κατηγορίας ανδρών, ακολούθησε ποδηλατικός αγώνας έφηβων 15 συμμετοχών για τους νεαρούς μας φίλους που κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια και τερμάτισαν όλοι σε μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου.
 Η τελική κατάταξη των αγώνων είναι η παρακάτω:
Κατηγορία Ανδρών Γενική Κατάταξη
1ος Μελίσσης Γρηγόρης (αθλητής)
2ος Μουστάκας Κωνσταντίνος (αθλητής)
3ος Πετρούτσος Αλέξανδρος (αθλητής)
4ος Ρήγας Χριστόφορος (αθλητής)
5ος Παρδάλης Ηλίας (ερασιτέχνης)
6ος Μωραγιέμος Νικόλαος (ερασιτέχνης)
7ος Κίτσος Θεοφάνης (ερασιτέχνης)
8ος Ζαχαρακόπουλος Αιμίλιος (ερασιτέχνης)
9ος Μάϊνος Χρήστος (ερασιτέχνης)
10ος Θεοδωρίδης Κων/νος (ερασιτέχνης)
 
Κατηγορια Ανδρών 40+
1ος Χαλατσόπουλος Κων/νος (ερασιτέχνης)
2ος Ξηρός Αντώνιος (ερασιτέχνης)
3ος Καραδημητρίου Ευστάθιος (ερασιτέχνης)
 
Κατηγορία Εφήβων
1ος Παγώνης Νικόλαος
2ος Καπουράνης Γεώργιος
3ος Πίννας Ιωάννης
4ος Πίννας Βασίλειος
5ος Κούνης Ιωάννης
 
Ο Σύλλογος πρόσφερε στους αθλητές τιμητικά διπλώματα και αναμνηστικά μπλουζάκια, βράβευσε τους 10 πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης, τους τρεις πρώτους νικητές της κατηγορίας 40+ και τους πέντε πρώτους νικητές της κατηγορίας εφήβων και συνόδευσε την τελετή απονομών των επάθλων με μια φιέστα με δυνατή μουσική, σουβλάκια και αναψυκτικά για όλο τον κόσμο. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούμε για την αποδοχή των προσκλήσεων και την παρουσία τους στην τελετή των απονομών τον δημοσιογράφο κ. Χαλά Δημήτριο, τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ομάδας ποδηλασίας κ. Χίο Δημήτριο και τον Αντιδήμαρχο κ. Τζαμπάζη Χαράλαμπο οι οποίοι τιμήθηκαν ως Φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Σέσκλου. Ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας για την ενίσχυση στην προσπάθεια ασφαλής διεξαγωγής του αγώνα καθώς και την κλινική ΑΚΕΣΩ για την παραχώρηση του ασθενοφόρου και του Ιατρού. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς οι οποίοι ανήλθαν στον αριθμό των 40 χωρίς την βοήθεια των οποίων η διεξαγωγή του αγώνα θα ήταν αδύνατη. Τέλος Ευχαριστούμε την ομάδα των 60 και πλέον εθελοντών που πλαισίωσαν αυτήν την διοργάνωση του Συλλόγου και την ανέδειξαν ως την κορυφαία από ιδρύσεως του Συλλόγου.
Μ.Φ.Χ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου