ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν υπάρχει ανησυχία

δεν-υπάρχει-ανησυχία-429052

Δεν υπάρχει ανησυχία όπως τονίστηκε από την αρχή από την καταγγελία του Ερόλ Μπουλούτ για οφειλές και μάλιστα υπήρξε και επιθετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μια μέρα μετά την καταγγελία του Μπουλούτ για τις υποτιθέμενες οφειλές προς το πρόσωπό του από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Εδώ και μέρες ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει ότι ο ποδοσφαιριστής Ερόλ Μπουλούτ είχε επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας έως την 30η/6/2010. Οι συμβατικές αποδοχές του ποδοσφαιριστή είχαν καταβληθεί στο ακέραιο και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία είχαν τεθεί υπόψη τόσο των Ορκωτών Ελεγκτών όσο και του Π.Ο.Α./Ε.Π.Ο. Η άποψη μας ήταν ότι ο ποδοσφαιριστής είχε εξοφληθεί πλήρως και ίδια ακριβώς ήταν και η άποψη των Ορκωτών Ελεγκτών και του αρμοδίου οργάνου της Ομοσπονδίας, γι’ αυτό και μας χορηγήθηκε η σχετική άδεια.

Στη νέα ανακοίνωση αμφισβητούνται τα λεγόμενά του Μπουλούτ, καθώς όπως τονίζεται το «εάν υπάρχουν οφειλές και ποιες είναι αυτές, θα κριθεί από τον ελληνική δικαιοσύνη και μόνο», ενώ εξάλλου αφήνονται σαφέστατες αιχμές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σχετικά με τις δηλώσεις αλλά και τις νομικές κινήσεις του συμπαθέστατου κατά τ’ άλλα κ. Γ. Μαρακάκη, δικηγόρου του πρώην ποδοσφαιριστή Ερόλ Μπουλούτ και για τη σωστή ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου και όχι ως επικοινωνιακό τρικ, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Ο κ. Ερόλ Μπουλούτ έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για υποτιθέμενες οφειλές, κάτι που ο ίδιος επέλεξε. Εάν υπάρχουν οφειλές και ποιες είναι αυτές, θα κριθεί από τον ελληνική δικαιοσύνη και μόνο.

Αφού κάποιοι επέλεξαν ένα ανύπαρκτο θέμα για να βγουν από την αφάνεια, κάνουν λάθος γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι life style».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος μέσος με καταγγελία που έκανε στο τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ, διαψεύδει ότι έχει εξοφληθεί το ποσόν των 131.513 ευρώ (ληξιπρόθεσμες οφειλές από πέρσι) και ζητάει τον επανέλεγχο του σχετικού φακέλου της βολιώτικης ΠΑΕ, η οποία σημειωτέον πήρε κανονικά άδεια και συμμετείχε στα πλέι οφ. Άλλωστε κύκλοι της ομοσπονδίας, τόνιζαν ότι η υπόθεση έχει τελειώσει, άρα δεν τίθεται θέμα για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Αχιλλέας Μπέος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις τόνισε: «Θα πρέπει ο κ. Μαρακάκης να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο και οι αθλητικές εκπομπές δεν είναι τηλεόραση. Ο κ. Μπουλούτ έχει κάνει μία αγωγή. Αφήστε να κρίνουν τα δικαστήρια το 2038 ποια θα είναι η απόφαση. Υπήρξε και άλλη φορά που ο κ. Μπουλούτ είχε πάει στα δικαστήρια και έχασε πανηγυρικά. Κατέθεσε μία αγωγή και ζητά 130.000 ευρώ. Τώρα διαπίστωσε ο κ. Μαρακάκης ότι ξεχάσανε μέσα στην αγωγή να βάλουν και άλλους τρεις μισθούς; Και τι να κάνουμε να το θυμηθούμε εμείς;

Ο κ. Μπουλούτ δεν πήγε εκεί που έπρεπε να πάει, δηλαδή στα αθλητικά δικαστήρια. Επί ενάμιση χρόνο δεν έχει αναφερθεί πουθενά και ξαφνικά έρχεται και ζητάει τι; Ο σκοπός του κ. Μαρακάκη είναι να πάρει ο Μπουλούτ τα λεφτά του ή να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου; Αν είναι το δεύτερο τότε χτύπησε λάθος πόρτα. Μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο ας το αφήσουμε. Είναι πολύ λίγοι και μικροί οι κύριοι αυτοί για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό Βόλου που είναι ένα πρότυπο ομάδας χωρίς οφειλές και εκκρεμότητες. Στα αθλητικά δικαστήρια που έπρεπε να πάει δεν πήγε».

«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί εξοφλήσεως ή έστω ρυθμίσεως των οφειλών της ΠΑΕ προς τον ποδοσφαιριστή είναι ψευδής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση από την πλευρά του Ερόλ Μπουλούτ, στην οποία γίνεται λόγος για προσφυγή στην UEFA προκειμένου να ενημερωθεί η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Ο δικηγόρος του, μάλιστα, ο Γιάννης Μαρακάκης, ισχυριζόταν ότι ο ποδοσφαιριστής έχει καταθέσει αγωγή εδώ και καιρό και η υπόθεση έχει αναβληθεί.

Τόνιζε επίσης ότι είχε κοινοποιηθεί το χρέος του Ολυμπιακού Βόλου με εξώδικο που είχε στείλει στην ΕΠΟ και ότι στο συγκεκριμένο ποσό προστίθεται και τρεις μήνες μισθοδοσίας ύψους 2.600 ευρώ (Απρίλιος – Ιούνιος 2010). Όπως έλεγε η πλευρά του ποδοσφαιριστή, πήρε τη διαβεβαίωση από την ομάδα πριν από μία εβδομάδα ότι η οφειλή εξοφλήθηκε, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου