ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεκίνησαν οι «κινήσεις» …για ΠΑΕ

ξεκίνησαν-οι-κινήσεις-για-παε-488994

Και επίσημα και ανεπίσημα ξεκίνησαν οι «κινήσεις» για τη δημιουργία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου που μετά από τρία χρόνια θα επιστρέψει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τη νέα περίοδο θα αγωνιστεί στην Football League…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Χθες ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Ολυμπιακό Βόλου η πρόσκληση των μελών για σύγκληση γενικής συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Παρκ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Καλούνται τα μέλη του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο Παρκ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1) Εκλογή προέδρου και γραμματέα της συνέλευσης.

2) Σύσταση ΠΑΕ.

3) Καθορισμός ύψους μετοχικού κεφαλαίου και τιμής μετοχής.

4) Ορισμός ονομασίας τίτλου της υπό σύστασης ΠΑΕ.

5) Εκλογή πενταμελούς επιτροπής αρμόδιας για την σύσταση της ΠΑΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο στις 19.00».

Έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και πλέον το ζητούμενο είναι μέσα στον Ιούνιο οι «κινήσεις» και το «ενδιαφέρον» κάποιων να εκδηλωθεί επίσημα και αρχικά στη δημιουργία Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός την Τετάρτη 12 Ιουνίου στη Γ.Σ. θα συσταθεί μία 5μελής επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τα διαδικαστικά σύστασης ΠΑΕ και θα ανοιχθεί ένας λογαριασμός σε τράπεζα και οι όποιοι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο που θα οριστεί όπως και η τιμή της κάθε μετοχής …και όλοι θα περιμένουν τους ενδιαφερομένους να περάσουν «από την θεωρία στην πράξη» καταθέτοντας χρήματα αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της νέας ΠΑΕ Ολυμπιακός…

Λέγεται μάλιστα πως επιχειρηματίας εκτός Βόλου, ο οποίος έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με το ποδόσφαιρο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της υπό σύσταση ΠΑΕ του Ολυμπιακού Βόλου και δεν αποκλείεται να είναι στον Βόλο και πριν αλλά και στη γενική συνέλευση.

Ήδη ο φερόμενος να αναλάβει την ΠΑΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει στο νέο πρωτάθλημα χωρίς οικονομικά βάρη του παρελθόντος και εκτός από το μετοχικό κεφάλαιο (που για τις νέες ΠΑΕ της νέας Football Leagueθα είναι 30.000 ευρώ χωρίς να αποκλείεται η ΓΣ να αποφασίσει μεγαλύτερο ποσό) προτίθεται να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για όλη την λειτουργία της Εταιρείας, ενώ ενημερώνεται και για το υλικό της βολιώτικης ομάδας πρωταθλήτριας στη Γ΄ Εθνική.

Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου έχει άλλωστε σε αναμονή και το ποδοσφαιρικό τμήμα ενώ ο προπονητής της ανόδου Περικλής Αμανατίδης δήλωσε πρόσφατα σχετικά με το μέλλον του στον Ολυμπιακό Βόλου ότι έχει γίνει κουβέντα με τους διοικούντες την ομάδα, αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο…

Πάντως ένα από τα θέματα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν άμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου, με το που θα υπάρξει διοίκηση ΠΑΕ είναι αυτό του προπονητή και ο Περικλής Αμανατίδης είναι στις επιλογές των νέων ιδιοκτητών και περιμένει να συζητήσει με τους ανθρώπους που θα αναλάβουν τον Ολυμπιακό τις προοπτικές συνεργασίας και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις, μ’ αυτούς που θέλει να κρατήσει ο Ολυμπιακός, ωστόσο, παραμένει άγνωστο πόσο και ποιοι από τους ποδοσφαιριστές της ανόδου θα συνεχίσουν. Δεδομένο είναι ότι αποχωρεί ο Φλίγκος ενώ συνολικά πέρσι αγωνίστηκαν με την ερυθρόλευκη φανέλα στο πρωτάθλημα οι Λώττας 25 συμμετοχές, Οικονομόπουλος 25, Σερτζίνιο 24, Ναζίμ 23, Φλίγκος 23, Κόλα 23, Σκοπελίτης 23, Μπουτζίκος 22, Γιακουμής 22, Ζγκούρι 22, Ρόκας 16, Καμπλιώνης 16, Σαχινίδης 15, Παπαϊωάννου 15, Παπουτσογιαννόπουλος 10, Ριζογιάννης 10, Μάντζιος 8, Νικολακάκης 8, Παλιούρας 5, Πατσής 2, Μαργαρίτης 1 ενώ έφυγαν νωρίτερα οι Λεάντρο Πίντο 16, Ευθυμιάδης 8, Σάββας 5 και Νόνης 4.

Από την 3η φάση στο Κύπελλο

Από την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα μπει φέτος στο θεσμό ο Ολυμπιακός Βόλου. Στη συγκεκριμένη φάση θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα προκριθούν από την 2η φάση (12), καθώς και οι 14 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Οι συνολικά 26 ομάδες θα σχηματίσουν δύο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο θα αποτελείται από τις 14 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ και το δεύτερο από τις 12 ομάδες που προκρίθηκαν από τη 2η φάση.

Θα γίνει κλήρωση, όπου θα δημιουργηθούν 13 ζευγάρια, από τα οποία θα προκύψουν 13 νικητές. Οι αγώνες θα είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων, που θα προέρχονται από το 2ο γκρουπ.

Να σημειώσουμε εδώ, πως οι δύο ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης θα αγωνισθούν μεταξύ τους, με γηπεδούχο ομάδα την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου