ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η ελπίδα γίνεται σιγουριά για τη Νίκη

η-ελπίδα-γίνεται-σιγουριά-για-τη-νίκη-489386

Οι ελπίδες για να συμμετάσχει στη νέα Football League μετά και τον αποκλεισμό σοκ στα μπαράζ των δευτεραθλητών της Γ΄ Εθνικής από τον Θεσπρωτό γίνονται σιγά σιγά σιγουριά …καθώς θεωρείται ότι ο Ηρακλής δεν θα δηλώσει συμμετοχή κατά 99% ή κι αν δηλώσει θα το πράξει με άλλο ΑΦΜ αδειάζοντας μια θέση!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Έτσι στη Νίκη θεωρούν πως μπορούν να επιστρέψουν στις επαγγελματικές κατηγορίες παίζοντας τη νέα περίοδο 2019-2020 στη νέα Football League (τρίτη στη σειρά κατηγορία) μαζί με Αιγάλεω, Ολυμπιακό Βόλου, Ασπρόπυργο, Ιάλυσο Ρόδου, Διαγόρα Ρόδου, Ιεράπετρα, Καβάλα, Βέροια, Κρόνο Αργυράδων Κέρκυρας, Ιωνικό, Τρίγλια Χαλκιδικής, Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας και Τρίκαλα ευελπιστώντας μάλιστα ότι ως νέα ΠΑΕ θα πάρουν περίπου 300.000 ευρώ από την «πίτα» Βασιλειάδη και τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε ένα πρωτάθλημα που θα έχει κεντρικό χορηγό και θα «ξεφύγουν» από την περιπλάνηση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα…

Πάντως τα τυπικά δεδομένα σήμερα με την ομάδα να έχει χάσει αγωνιστικά τις ευκαιρίες ανόδου – παρά τις ελπίδες να κερδίσει άνοδο από το «παράθυρο» – έχουν ότι η Νίκη είναι μεταξύ των 112 ομάδων της ερασιτεχνικής Γ΄ Εθνικής που σημαίνει άλλη μια δύσκολη χρονιά …με πιο δύσκολη άνοδο (δεν θα ανεβαίνουν απευθείας οι πρωταθλητές αλλά οι 4 από τους 8 με πλέι οφ), ενώ πρόβλημα θα είναι και ο νέος κανονισμός για την υποχρεωτική συμμετοχή δύο μικρών σε ηλικία παικτών στην αρχική ενδεκάδα (γεν. 1998) που αλλάζει τα μεταγραφικά πλάνα και να παίξει σε έναν όμιλο με υποψήφιες αντιπάλους 13 ομάδες που πιθανόν θα είναι:

ΕΠΣ Θεσσαλίας: ΓΣ Αλμυρού, Θησέας Αγριάς, Διαγόρας Στεφανοβικείου

ΕΠΣ Λάρισας: Οικονόμος Τσαριτσάνης, Ηρακλής Λάρισας

ΕΠΣ Τρικάλων: ΑΣ Μετέωρα, Διγενής Νεοχωρίου

ΕΠΣ Καρδίτσας: ΑΟ Σελλάνων, Ατρόμητος Παλαμά

ΕΠΣ Φθιώτιδας: Αταλάντη

ΕΠΣ Πιερίας: Πιερικός, Αιγινιακός, ΑΕ Καρίτσας

ή ίσως από ΕΠΣ Ευρυτανίας: ΑΟ Ποταμιάς

και ΕΠΣ Φωκίδας: Αστέρας Ιτέας, Απόλλων Ευπαλίου

Το δεδομένο αυτό ίσως δεν θέλουν να το σκέφτονται στη Νίκη, αλλά επειδή τίποτα δεν θα ξεκαθαρίσει ούτε πριν τις 11 Ιουνίου που εκδικάζεται η υπόθεση για τις παλιές οφειλές του Ηρακλή, αλλά ίσως και όχι πριν τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα στη βολιώτικη ομάδα είναι υποχρεωμένοι να σχεδιάσουν με διπλό πλάνο ετοιμότητας. Δηλαδή να πάρουν παίκτες με την προοπτική να γίνουν ΠΑΕ και να «μετατρέψουν» όταν γίνει αυτό … τις συμφωνίες σε συμβόλαια, ενώ ετοιμότητα θα πρέπει να υπάρχει και οργανωτικά…

Τι περιμένει

Η Νίκη αυτό που περιμένει είναι να εκδηλωθεί έγκαιρα η αδυναμία του Ηρακλή. Ενώ εδώ και λίγες μέρες η βαθμολογία επικυρώθηκε ολοκληρωτικά, με τον Ηρακλή να πηγαίνει στη Football League και όχι στη Super League 2 όπως ήλπιζε και πλέον οι Θεσσαλονικείς είναι κάθετα αντίθετοι με την προοπτική να αγωνιστούν στο τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων και αναζητούν τρόπο να αποφύγουν τα πολλά χρέη.

Έτσι, το πιο πιθανό είναι να μη συμμετάσχουν στη Football League, δηλαδή να μη δηλώσουν συμμετοχή και ουσιαστικά να ανοίξει μία θέση. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, τη θέση αυτή καταλαμβάνει ο καλύτερος 2ος (βάσει βαθμολογίας) των οχτώ δευτεραθλητών της Γ΄ Εθνικής, από τις ομάδες εκείνες προφανώς που δεν πήραν την άνοδο μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Η Νίκη Βόλου τερμάτισε 2η στον 4ο όμιλο με 69 βαθμούς, τους περισσότερους εκ των υπολοίπων οχτώ. Ετσι η επιστροφή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα θεωρείται σχεδόν «κλεισμένη», καθώς στη Νίκη θεωρούν ότι ο Ηρακλής δεν θα δηλώσει συμμετοχή κατά 99%.

Ο Ηρακλής αν δεν συμμετέχει στη νέα Football League όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες και έχει αποφασίσει πως θα στραφεί αποκλειστικά στην αναζήτηση εταιρικής αλλαγής, αγοράζοντας κάποιο ΑΦΜ ομάδας από τη Super League, Super League 2 είτε ακόμη και από τη Football League, αποφεύγοντας ξανά όπως και στο παρελθόν την αποπληρωμή των χρεών. (Ως Ηρακλής στις 11/6 θα έχει ποινή στο νέο πρωτάθλημα -33 βαθμούς και επίσης άλλους -3 από το 2ο στάδιο επιτήρησης).

Πλέον όλα συνηγορούν πως η Νίκη Βόλου θα ανέβει στη Football League μιας και από τις ομάδες που δεν κέρδισαν στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής που ολοκληρώθηκε είναι η καλύτερη βάσει αριθμών, ενώ το μόνο κακό και ακραίο σενάριο αν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση είναι να «αποφασιστεί» η νέα Football League να γίνει χωρίς Ηρακλή αλλά με μόνο 13 ομάδες!

Η προκήρυξη και ο ΚΑΠ

Μπορεί κι άλλοι σύλλογοι που δεν κατάφεραν να ανέβουν στη Football League να επιθυμούν να πάρουν θέση αντί της Νίκης, ωστόσο οι κυανόλευκοι του Βόλου είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί βάσει προκήρυξης και ΚΑΠ.

Τι ορίζει η προκήρυξη: «Το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4) Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί από τους διπλούς αγώνες προβιβασμού με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 16 του Κ.Α.Π. στους Ομίλους που συμμετείχαν με τα δεδομένα που είχαν στην τελική βαθμολογική τους κατάταξη».

Στο άρθρο 20 παρ 16 του ΚΑΠ σημειώνεται πως: «Στην περίπτωση κατά την οποία ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ή περισσότερους ομίλους και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA και συγκεκριμένα: α) Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

β) Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

γ) Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

δ) Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

ζ) Στην περίπτωση που οι όμιλοι δεν έχουν ίδιο αριθμό ομάδων, (ορίζονται αυτοί και) υπολογίζονται οι βαθμοί με ίσο αριθμό ομάδων αφαιρουμένων των βαθμών που κέρδισαν οι υποψήφιες, των οποίων ο όμιλος έχει περισσότερες ομάδες, με τον τελευταίο/ους (ανάλογα) της κατάταξης του ομίλου.

στ) Κλήρωση».

Την Τρίτη συνέντευξη Ιμεράι

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου Νίκος Ιμεράι είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου και τελικά ανακοινώθηκε χθες πως η συνέντευξη θα παραχωρηθεί την προσεχή Τρίτη 4/6, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει: «Την Τρίτη 4 Ιουνίου και ώρα 13:30, στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου, ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της ομάδας μας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου».

Προφανώς την Τρίτη ο Ν. Ιμεράι ίσως έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το θέμα του Ηρακλή αλλά σίγουρα θα κάνει και τον απολογισμό της σεζόν που πέρασε και θα μιλήσει και για την επόμενη μέρα με δεδομένη την πρόθεσή του να μείνει στην ομάδα.

Ποδηλατοβόλτα διοργανώνει η Νίκη

Το τμήμα ποδηλασίας της Νίκης Βόλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου διοργανώνει την Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 11π.μ. ποδηλατοβόλτα με σημείο εκκίνησης την παραλία του Βόλου (Τράπεζα Ελλάδος), όπου και θα διαμορφωθεί ανάλογα ο χώρος με χρήσιμο υλικό και πληροφορίες για τους λάτρεις του ποδηλάτου, αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν ακόμη περισσότερα για την ποδηλασία.

Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Το ποδήλατο αποτελούσε για χρόνια σήμα κατατεθέν της πόλης του Βόλου. Το Τμήμα Ποδηλασίας της Νίκης Βόλου σάς καλεί ώστε να ζωντανέψουμε ξανά την ποδηλατική μας ιστορία και να εντάξουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας. Είτε μόνοι ή είτε με την παρέα σας, ελάτε με τα ποδήλατά σας για να ξεκινήσουμε μαζί. Το μήκος της διαδρομής (παραλία Βόλου – Αγ. Στέφανος – παραλία Βόλου) είναι 22χλμ. και διάρκειας περίπου 2 ωρών, ενώ ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην αρχαία πόλη των Αμφανών και στον ναό του Απόλλωνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου