ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετάλλια ελπίδας

μετάλλια-ελπίδας-435604

Με πολλές διακρίσεις επέστρεψαν από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου 2011 Βολιώτες αθλητές ΑμεΑ, που αγωνίστηκαν για τους «Πειρατές» και για τους Αργοναύτες. Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ Μαγνησίας «Πειρατές» επέστρεψε με 12 μετάλλια στις αποσκευές του, ενώ οι Αργοναύτες που κατέβηκαν με απουσίες στο πρωτάθλημα ανέβηκαν συνολικά οκτώ φορές στο βάθρο.

Σάρωσαν τα μετάλλια οι «Πειρατές»

Εξαιρετική εμφάνιση που συνοδεύτηκε από την κατάκτηση 12 μεταλλίων πραγματοποίησε ο αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ Μαγνησίας «Πειρατές». Μαζί με τις αποσκευές τους οι αθλητές έφεραν και αρκετά μετάλλια, τα οποία «χαρίζουν» στην κοινότητα τυφλών της Μαγνησίας και γενικότερα στην πόλη του Βόλου.

Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Γιώργος Μανδηλάς. Τόσο στα 800 όσο και στα 1.500 μέτρα, ο Βολιώτης αθλητής ήταν πρώτος στην κατηγορία Τ11. Από κει και πέρα ο Γιώργος Γκουτζαμάνης κατέκτησε το χρυσό στα 200 μέτρα (Τ11), η Μαρία Δενελλάβα ανέβηκε δυο φορές στο βάθρο με ένα χρυσό στο ακόντιο και ένα ασημένιο στην σφαίρα, χρυσό μετάλλια στα 10 μέτρα και χάλκινο στα 200 ήταν η διπλή επιτυχία του Γιώργου Κακαλέ, ο Γιώργος Ντότας πήρε χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο, ο Δημήτριος Πουρσανίδης κατέκτησε την πρώτη θέση στα 5.000 μέτρα και την δεύτερη στο άλμα εις μήκος, η Άννα Σπυρίδη πήρε το χρυσό στην σφαίρα και ο Ηλίας Τζήμκας ήταν ασημένιος στα 400 μέτρα.

Ο Σύλλογος Μάγνητες Πειρατές εκ μέρους όλων των τυφλών της Μαγνησίας εύχεται στους αθλητές ακόμη περισσότερες διακρίσεις και (αγωνιστικό πνεύμα, τόσο στον Αθλητικό Στίβο όσο και στο Στίβο της καθημερινότητας.

Οκτώ μετάλλια για τους Αργοναύτες

Παρότι αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες στη σύνθεσή τους οι Αργοναύτες κατάφεραν για ακόμα μια φορά να είναι πρωταγωνιστές. Αθλητές του συλλόγου που μπορούσαν να διακριθούν όπως οι Μουγάκου και Μπαρμπαγεωργόπουλος δεν αγωνίστηκαν τελικά για διάφορους λόγους, ωστόσο οι υπόλοιποι εκπροσώπησαν επάξια τον βολιώτικο σύλλογο.

Ο Παναγιώτης Καρακώστας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων, αφού κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια στο δίσκο και στη σφαίρα. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Γιώργου Καρνιαβούρα που κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στην κορίνα και ένα ασημένιο μετάλλιο στο δίσκο. Με δύο ασημένια ολοκλήρωσε τους αγώνες ο Γιώργος Συριής στο δίσκο και στην κορύνα, ενώ ο Γιώργος Τασιούλης κατέκτησε το χάλκινο στη σφαίρα.

Στις λεπτομέρειες έχασαν το μετάλλιο οι Νίκος Μαλάτος στο ακόντιο, Βαγγέλης Βήχος στο δίσκο και Βασίλης Νιζάμης στην κορύνα, που τελικά κατέκτησαν την τέταρτη θέση στα αγωνίσματά τους.

Ξεκινά αύριο το Πανελλήνιο Μπότσια

Στο Εθνικό Στάδιο της Κηφισιάς «Ιωάννης Ζηρίνης» θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπότσια 2011, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου με την συμμετοχή και του βολιώτικου συλλόγου «Αργοναύτες». Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν αθλητές από τα Αθλητικά Σωματεία: Αργοναύτες Βόλου, Αρίων, Α.Σ.Α.Χ., Δρομέας, Θερμαϊκός Νέας Ευκαρπίας, Ιαπετός, Πύρρος, Τριπτόλεμος, Τυρταίος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου