ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεν σταματά να ελπίζει η Νίκη

δεν-σταματά-να-ελπίζει-η-νίκη-490979

Στην αποχώρηση του Ηρακλή από τη FootballLeagueκαι τη δική της άνοδο

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μέρα με τη μέρα ακόμη πιο κοντά στην άνοδο στη FootballLeagueβρίσκεται η Νίκη Βόλου μιας και στον Ηρακλή δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αγωνιστούν στην εν λόγω κατηγορία, περιμένοντας να βρουν νέα στέγη και ΑΦΜ προκειμένου να συμμετάσχουν στη SuperLeague 2 ή ακόμη και στη SuperLeague 1!

Στο στρατόπεδο του Γηραιού, ο οποίος υποβιβάστηκε και τυπικά με την επικύρωση της βαθμολογίας την περασμένη Τρίτη, κρίνουν ασύμφορη τη συμμετοχή στην 3η κατηγορία και ψάχνουν την καλύτερη δυνατή λύση.

Ο Ηρακλής δεν πρόκειται να συμμετέχει στη νέα Football League όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, μιας και η διοίκηση Παπαδόπουλου έχει αποφασίσει πως θα στραφεί αποκλειστικά στην αναζήτηση εταιρικής αλλαγής, αγοράζοντας κάποιο ΑΦΜ ομάδα από τη SuperLeague, SuperLeague 2 είτε ακόμη και από τη Football League, αποφεύγοντας ξανά όπως και στο παρελθόν την αποπληρωμή των χρεών.

Πλέον όλα συνηγορούν πως η Νίκη Βόλου θα ανέβει στη Football League μιας και από τις ομάδες που δεν κέρδισαν στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής που ολοκληρώθηκε είναι η καλύτερη βάσει αριθμών.

Η προκήρυξη και ο ΚΑΠ

Μπορεί κι άλλοι σύλλογοι που δεν κατάφεραν να ανέβουν στη FootballLeagueνα επιθυμούν να πάρουν θέση αντί της Νίκης, ωστόσο οι κυανόλευκοι του Βόλου είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί βάσει προκήρυξης και ΚΑΠ.

Τι ορίζει η προκήρυξη:

«Το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4) Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί από τους διπλούς αγώνες προβιβασμού με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 16 του Κ.Α.Π. στους Ομίλους που συμμετείχαν με τα δεδομένα που είχαν στην τελική βαθμολογική τους κατάταξη».

Στο άρθρο 20 παρ 16 του ΚΑΠ σημειώνεται πως: «Στην περίπτωση κατά την οποία ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ή περισσότερους ομίλους και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA και συγκεκριμένα: α) Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους

β) Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

γ) Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

δ) Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους.

ζ) Στην περίπτωση που οι όμιλοι δεν έχουν ίδιο αριθμό ομάδων, (ορίζονται αυτοί και) υπολογίζονται οι βαθμοί με ίσο αριθμό ομάδων αφαιρουμένων των βαθμών που κέρδισαν οι υποψήφιες, των οποίων ο όμιλος έχει περισσότερες ομάδες, με τον τελευταίο/ους (ανάλογα) της κατάταξης του ομίλου.

στ) Κλήρωση.»

Ποδηλατοβόλτα διοργανώνει η Νίκη

Το τμήμα ποδηλασίας της Νίκης Βόλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου διοργανώνει την Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 11π.μ. ποδηλατοβόλτα με σημείο εκκίνησης την παραλία του Βόλου (Τράπεζα Ελλάδος), όπου και θα διαμορφωθεί ανάλογα ο χώρος με χρήσιμο υλικό και πληροφορίες για τους λάτρεις του ποδηλάτου, αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν ακόμη περισσότερα για την ποδηλασία.

Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Το ποδήλατο αποτελούσε για χρόνια σήμα κατατεθέν της πόλης του Βόλου. Το Τμήμα Ποδηλασίας της Νίκης Βόλου σάς καλεί ώστε να ζωντανέψουμε ξανά την ποδηλατική μας ιστορία και να εντάξουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας. Είτε μόνοι ή είτε με την παρέα σας, ελάτε με τα ποδήλατά σας για να ξεκινήσουμε μαζί. Το μήκος της διαδρομής (παραλία Βόλου – Αγ. Στέφανος – παραλία Βόλου) είναι 22χλμ. και διάρκειας περίπου 2 ωρών, ενώ ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην αρχαία πόλη των Αμφανών και στον ναό του Απόλλωνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου