Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με νέο σύστημα… η ΠΑΕ Βόλος στη Super League

με-νέο-σύστημα-η-παε-βόλος-στη-super-league-492682

Οπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Super League, το πρωτάθλημα της σεζόν 2019/20 θα περιλαμβάνει playoffs για τον τίτλο για τις θέσεις 1 ώς 6 και playouts για τον υποβιβασμό για τις θέσεις 7 ώς 14.

Η ΠΑΕ Βόλος, που θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην κορυφαία ελληνική διοργάνωση της Ελλάδας από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, παραβρέθηκε χθες για πρώτη φορά διά του προέδρου της Γιώργου Σπυριδόπουλου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Στο ΔΣ αποφασίστηκε ομόφωνα η επαναφορά των playoffs, έπειτα από δυο χρόνια και τη σεζόν 2016/17, ωστόσο από τη νέα περίοδο οι αγώνες θα αφορούν και στην ανάδειξη του πρωταθλητή πέραν από τις ομάδες που θα οδηγηθούν σε υποβιβασμό.

Η εναλλακτική πρόταση που τελικά απορρίφθηκε ήταν αυτή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ και πλέον προέδρου της διοργανώτριας αρχής Μηνά Λυσάνδρου για ενδιάμεσο γύρο.

Οι ομάδες συμφώνησαν σε αυτό το πλάνο, αντί της πρότασης για ενδιάμεσο γύρο. Η διαδικασία θα αφορά στις θέσεις 1-6, δηλαδή την ανάδειξη πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Αντίστοιχα οι ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν σε διαδικασία playouts και τις θέσεις του υποβιβασμού. Υπενθυμίζεται πως το εναλλακτικό σενάριο ήταν να παίζουν playoffs οι ομάδες 1-4, σε άλλη διαδικασία οι ομάδες 5-8 για την τελευταία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και οι 9-14 για τον υποβιβασμό.

Οι ομάδες θα μπαίνουν στις διαδικασίες με αυτούσια βαθμολογία, δηλαδή θα είναι αυτή της κανονικής διάρκειας.

Ετσι, στον γύρο των playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα γίνονται γνωστές και οι ομάδες που θα παίρνουν τις θέσεις για τα προκριματικά του Champions League και του Europa League. Μια ομάδα εκ των έξι θα μένει με άδεια χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που στη διαδικασία των playoffs, όποτε αυτή διεξήχθη από καταβολής Α’ Εθνικής, θα συμμετέχει και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, καθώς στις περιπτώσεις που διεξήχθησαν μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έπαιζαν μόνο οι ομάδες 2-5.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου.

Μετά την απόφαση για επαναφορά των playoffs και την εισαγωγή των playouts, οι σύλλογοι κλήθηκαν να αποφασίσουν για την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.

Αυτή θα είναι η 24η Αυγούστου, ημέρα Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι το ερχόμενο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει 26 αγωνιστικές στην κανονική του διάρκεια και 10 για τα playoffs (36 αγώνες), ενώ οι ομάδες των playouts θα δώσουν 14 (40 αγώνες).

Εξάλλου η εισήγηση της Super League στην ΕΕΠ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι να πρόκειται για μονό παιχνίδι σε ουδέτερη έδρα που δεν χρησιμοποιείται από καμία εκ των δυο φιναλίστ.

Μπέος: «Πρέπει να αλλάξει το ποδόσφαιρο»

Καυστικός αναφορικά με το παρελθόν και βέβαιος για την καλή πορεία της ΠΑΕ Βόλος στη Super League 1 εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά το Δ.Σ o Αχιλλέας Μπέος. Ο δήμαρχος Βόλου παρέστη μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Σπυριδόπουλο στη συνεδρίαση στα γραφεία του συνεταιρισμού.

Φεύγοντας έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ και αναφέρθηκε στο παρελθόν και στο «Koriopolis», στην πορεία της βολιώτικης ομάδας και στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, φέρνοντας και το παράδειγμα του Τζιμπουτί.

Αναλυτικά: «Ημουν στην Αθήνα μετά από έναν μεγάλο, δύσκολο κι έντιμο προεκλογικό αγώνα. Ηθελα να συνοδεύσω τον πρόεδρο του Βόλου, που δεν ήξερε τι συμβαίνει εδώ. Το δικαιούται ο Βόλος, υπήρχε πολιτική δίωξη από ανθρώπους που πέρασαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Χωρίς στοιχεία και αποδείξεις δημιουργήθηκε ένα σκάνδαλο της πλάκας, στοχοποιήθηκαν άνθρωποι, αλλά όλα πια ανήκουν στο παρελθόν. Είμαι πολύ αισιόδοξος, οδηγούμαστε στη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας της επαρχίας, με την ένωση και των άλλων δύο.

Στην Ελλάδα δεν είναι όλα στημένα, το έργο και η προσφορά μου εκτιμήθηκε από τους πολίτες του Βόλου, που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Εγώ είχα το μεγαλύτερο κόμμα, τον λαό, παρότι πολεμήθηκα κι από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να στηρίξουμε τη γιορτή του ποδοσφαίρου, το Κύπελλο Ελλάδας, δεν γίνεται να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν δικαιούνται να ομιλούν, αν δεν διορθώσουν αυτά τα πράγματα. Επίσης, το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Στο Τζιμπουτί έχουν κεντρική διαχείριση, δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε εδώ. Ξέρετε πού είναι το Τζιμπουτί; Ενα ακρωτήρι είναι έξω από την Αφρική. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει και το έργο αυτό να υποστηριχθεί κι από τους δημοσιογράφους, τους έντιμους και όχι τους εμπαθείς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου