ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επί τάπητος τα ζητήματα του Ολυμπιακού Βόλου

επί-τάπητος-τα-ζητήματα-του-ολυμπιακο-495091

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος στον Ολυμπιακό Βόλου για την έναρξη του σχεδιασμού της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, με μια σειρά ζητημάτων να εκκρεμεί και να περιμένει την οριστική διευθέτηση, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι διεργασίες σε όλα τα μέτωπα.

Οι Βολιώτες πια επικεντρώνονται σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη συμμετοχή τους σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, τη Football League, με βασικότερο θέμα τις διαδικασίες για τη σύσταση ΠΑΕ, σ’ ένα χρονικό περιθώριο 30 ημερών.

Αυτό επιτάσσεται για τον βολιώτικο σύλλογο, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, που μετατρέπει τις ερασιτεχνικές ομάδες σε Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, μετά από την άνοδό τους από την παλιά πλέον Γ’ Εθνική.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας και οι συνεργάτες του δούλευαν ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα, έχοντας επαφές με πιθανούς υποψηφίους μετόχους και ανθρώπους που θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά, ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να γίνει μια εύρωστη ΠΑΕ, με υγιείς καταβολές. Οι συζητήσεις ωστόσο αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, οπότε και θα υπάρξουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις.

Εξάλλου, ένα από τα ζητήματα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του νέου Ολυμπιακού Βόλου είναι ο ορισμός και η σύγκληση της Γ.Σ. του συλλόγου στις 11 Ιουνίου, όπως πιθανολογείται, εκεί που θα φανεί ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν τη χρονιά που έρχεται οι άνθρωποι του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός, φυσικά, δεν παρατά και το ζήτημα της ανόδου τεσσάρων ομάδων από τη Football League στη Super League, καθώς βρίσκεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σε επαφές με άλλους συλλόγους της κατηγορίας στην οποία θα αγωνίζεται φέτος, προκειμένου άλλωστε να προχωρήσουν και όποια ζητήματα είχαν τεθεί την περασμένη Τετάρτη στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη.

Θέματα όπως οι πόροι των ομάδων της τρίτης (πλέον) τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, τα τηλεοπτικά, η εξεύρεση χορηγών και άλλα πιο πρακτικά περιμένουν τις απαντήσεις τους, σε συνεργασία και με την ΕΠΟ. Οι σύλλογοι, πάντως της Football League θα διεκδικήσουν ένα «πακέτο» παροχών ήδη πριν από την έναρξη της σεζόν, προκειμένου να είναι κατοχυρωμένοι, σε κάθε περίπτωση.

Παράλληλα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι αναγκασμένοι να τρέξουν και τον σχεδιασμό της ερχόμενης σεζόν, με τα ζητήματα της ανανέωσης ή όχι του προπονητή κ. Αμανατίδη και των παικτών, αλλά και τα μεταγραφικά να τίθενται αμέσως μετά επί τάπητος.

Δ. ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου