ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύριο η έναρξη των Ιωνικών Αγώνων

αύριο-η-έναρξη-των-ιωνικών-αγώνων-435604

Αύριο Σάββατο ξεκινούν οι 15οι Ιωνικοί Αγώνες Κολύμβησης στο Κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου Ιάσων Ζηργάνος με τη συμμετοχή περίπου 700 αθλητών και αθλητριών ηλικίας 10, 11 και 12 ετών από όλη την Ελλάδα. Χθες παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Βόλου για τους αγώνες Κολύμβησης που έχουν γίνει θεσμός.
Η επίσημη τελετή έναρξη των αγώνων έχει οριστεί για τις 4.30 μ.μ. με την παρέλαση των 30 συλλόγων που θα συμμετέχουν. Στο Βόλο αναμένεται να βρεθούν το ερχόμενο σαββατοκύριακο περίπου στους 2.000 επισκέπτες, κάτι που αποτελεί ανάσα για την τοπική αγορά, όπως τόνισαν οι διοργανωτές.  
Από την μεριά του ο Απόστολος Καζάκης ως πρόεδρος του ΟΕΑ-ΝΑΒ του συλλόγου που συνδιοργανώνει μαζί με τον Δήμο Βόλου τους αγώνες τόνισε σχετικά: «Για 15η φορά διοργανώνονται οι Ιωνικοί Κολυμβητικοί Αγώνες Προαγωνιστικών Κατηγοριών σε επίπεδο πανελλήνιο σε συνεργασία του ΟΕΑ-ΝΑΒ, του Δήμου Βόλου και του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Εμείς ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά και τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο Παύλο Μαβίδη για την υποστήριξη σε αυτούς τους αγώνες στους οποίους δίνεται η ευκαιρία στους Βολιώτες Αθλητές να συναγωνιστούνε αθλητές σε Πανελλήνιο επίπεδο. Οι αγώνες ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια με αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας τον Παύλο Μαβίδη και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία εμείς σαν ΟΕΑ-ΝΑΒ ώστε με την συμμετοχή όλων μας σε εθελοντική βάση οι αγώνες αυτοί να γίνονται κάθε χρόνο και καλύτερα και κάθε χρόνο να έχουν περισσότερη μαζικότητα. Με την ευκαιρία αυτή όπως και κάθε εκδήλωση που διοργανώνουμε τιμούμε παλιούς παράγοντες που έχουν προσφέρει στην Αθλούμενη Νεολαία της Πόλης και στον Όμιλό μας. Αυτή τη φορά θα τιμήσουμε τους Παγκόσμιους πρωταθλητές Κωπηλασίας Καλαμποκά και Παπαχρήστο και τους παγκόσμιους διεθνείς Κολυμβητές όπως η Καραντάκου, ο Αϋφαντής και η Νύστα. Θα τιμηθεί επίσης ο Κωνσταντίνος Ζηργάνος όπως επίσης και η προπονήτρια Όλγα Ματζουράνη η οποία με την δουλειά της έχει αναδείξει μεγάλους κολυμβητές και κολυμβήτριες. Τέλος θα τιμηθεί και ο Σάββας Γρηγοριάδης ως παλιός έφορος κολύμβησης και αφέτης στους αυριανούς αγώνες».
Ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ο Παύλος Μαβίδης σχολίασε: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που πλέον οι Ιωνικοί αγώνες αποτελούν θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα του υγρού στίβου στην πόλη μας. Διαπιστώνεται για ακόμη μία φορά ότι ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός και η Παιδεία είναι το τρίπτυχο αυτό που αντιπροσωπεύει και το Νομικό Πλαίσιο Δημοσίου Δικαίου και είναι πυλώνες που έχουν προηγηθεί του Καλλικράτη. Με την ευκαιρία αυτή νιώθω τη μεγάλη αγάπη και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους συντελεστές αυτής της διοργάνωσης αλλά και σε όλους όσοι βοηθούν χρόνια τώρα με κάθε τρόπο το άθλημα και οι Ιωνικοί αγώνες είναι μία πανελλαδική διοργάνωση».
Η Μανουσάκη Ηλέκτρα ως Έφορος Κολύμβησης του ΟΕΑ-ΝΑΒ επεσήμανε: «Η προετοιμασία ξεκίνησε εδώ και περίπου δύο μήνες και ευτυχώς είχαμε μεγάλη ανταπόκριση που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πολλοί αγώνες στην Ελλάδα δεν έγιναν φέτος λόγω των κλειστών κολυμβητηρίων και της γενικότερης κρίσης. Παρ’ όλη την κρίση όμως καταφέραμε να έρθουνε γύρω στους 700 αθλητές και με τους συνοδούς τους να φθάσουν γύρω στους 2.000 που προέρχονται από 30 σωματεία. Ενδεικτικά να πούμε ότι θα παραβρεθούν σύλλογοι από Κομοτηνή, Καβάλα, Πάτρα, Δράμα, Αθήνα, Χαλκίδα και όλη τη Θεσσαλία. Πιστεύουμε ότι οι αγώνες θα είναι επιτυχημένοι και τα παιδιά του ΟΕΑ-ΝΑΒ είναι κατάλληλα προετοιμασμένα. Εκείνο που πρέπει να εξάρουμε είναι η εθελοντική προσφορά όλων των προπονητών μας, όπως επίσης και τον γονέων που θα συμμετέχουν στην αγωνόδικο επιτροπή. Πέρυσι δεν είχαμε τόσο μεγάλη συμμετοχή και θεωρούμε πως μπορούμε να συμβάλουμε στον αθλητικό τουρισμό της πόλης μας».
Ο Μαλαμούσης Κώστας ως αντιπρόεδρος του ΟΕΑ-ΝΑΒ και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας της ΚΟΕ σχολίασε. «Εμείς σαν Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας που εκπροσωπούμε και την ΚΟΕ λέμε πως αν δεν υπήρχε η εθελοντική προσφορά ων γονιών δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι αγώνες. Στην αγωνόδικο επιτροπή παρόλο που συμμετέχουν οι γονείς αθλητών είναι πιστοποιημένοι χρονομέτρες οπότε νομότυπα είμαστε έγκυροι και αυτό δείχνει ότι δεν είναι τυχαίοι οι αγώνες και γίνονται βάσει νόμων και κανονισμών της ομοσπονδίας. Πιστεύω ότι του χρόνου θα βοηθήσει η τοπική κοινωνία περισσότερο γιατί η ίδια βοηθιέται σε περίοδο κρίσης αφού φέρνουμε 2.000 κόσμο στη πόλη του Βόλου».
Τέλος ο Λευτέρης Χατζηστάμος ως προπονητής του ΟΕΑ-ΝΑΒ και Υπεύθυνος όλων των κατηγοριών ανάπτυξης κολύμβησης ανέφερε: «Αυτή την εποχή που είναι όλα δύσκολα ο Δήμος Βόλου είναι πολύ μπροστά τόσο στον σχολικό αθλητισμό όσο και στο σωματειακό   και αυτό είναι το μεγαλύτερο μήνυμα. Ο,τιδήποτε ζητήσαμε από το Δήμο Βόλου και τον παλιό δήμο Νέας Ιωνίας αλλά και την διοίκηση του ΕΑΚ πάντα τα είχαμε απλόχερα. Οι αγώνες θα πάνε πάρα πολύ καλά αν αναλογιστούμε τη συμμετοχή 500 περίπου αθλητών εκτός Θεσσαλίας και ότι οι αγώνες αυτοί διεξάγονται για 15η φορά. Οι ομάδες του Βόλου περιμένουν τους αγώνες για να δείξουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο χώρο της πισίνας».
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου