ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλλη μια νίκη επί της ΑΕΚ

αλλη-μια-νίκη-επί-της-αεκ-429052

Αλλη μια νίκη αυτή τη φορά εκτός γηπέδου πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου επί της ΑΕΚ, αφού χθες η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας απέρριψε την ένσταση της ΑΕΚ κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Συνεπώς και η βαθμολογία των πλέι οφ παραμένει ως έχει .

Στην ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας για την ένσταση κατά του κύρους του αγώνα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΕ ΑΕΚ που τελέσθηκε στις 22-5-2011 αναφέρεται πως «απορρίπτει την κρινόμενη ένσταση».

Με το σκεπτικό της απόφασης η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας δέχεται τα γεγονότα που καταγγέλλει η ΑΕΚ, ωστόσο στέκεται σε δύο στοιχεία: α) βάσει κανονισμού, τα αποδυτήρια δεν αποτελούν "αγωνιστικό χώρο" (στον οποίο ίσχυε η απαγόρευση Μπέου) και β) η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο στις 18:40, δεν μπορεί να εκτιμηθεί πως αποτελεί παρουσία την ώρα του αγώνα, καθώς έλαβε χώρα σχεδόν δύο ώρες πριν την έναρξή του.

Για τους δύο παραπάνω λόγους, η πειθαρχική της λίγκας απέρριψε την ένσταση της ΑΕΚ, η οποία όμως δικαιούται να ασκήσει έφεση.

Εξερχόμενος από τα γραφεία της διοργανώτριας, χθες ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ένσταση που έγινε από την ΑΕΚ, έγινε για επικοινωνιακούς λόγους και τίποτα παραπάνω, καθώς πλησιάζουν οι μέρες των γιαουρτιών και των κορνέδων…».

Νωρίτερα και στην ακροαματική διαδικασία, η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε η ομάδα του Ολυμνπιακου Β. βασίστηκε στις καταθέσεις δυο αστυνομικών που πήγαν το βράδυ στο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε ο Αχιλλέας Μπέος. Σ’ αυτήν επιβεβαιώνουν ότι φώναζε έξω από το γήπεδο, γιατί ήθελε να μπει στα αποδυτήρια προκειμένου να τον δει γιατρός.

Μεταξύ άλλων ο Μπέος είπε στη διάρκεια της διαδικασίας: «Έσπρωξα την πόρτα για να μπω κι έπεσε το τζάμι. Ήμουν ένα στάδιο πριν το εγκεφαλικό».

Ο νομικός εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων» «πάτησε» στο γεγονός ότι η Superleague είχε ζητήσει από την ΕΠΟ να αλλάξει το καταστατικό και να συμπεριλάβει και τον χώρο των αποδυτηρίων στους αγωνιστικούς χώρους, όμως το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου