Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Από την Τρίτη …Super League ο ΝΠΣ Βόλος

από-την-τρίτη-super-league-ο-νπσ-βόλος-499049

Ενώ ο ΝΠΣ Βόλος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τον προγραμματισμό του για τη νέα χρονιά και την παρθενική συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα, από την ερχόμενη Τρίτη η ΠΑΕ θα εγγραφεί επίσημα στον Συνεταιρισμό, θα έχει συμμέτοχη στα διοικητικά συμβούλια και λόγο στις όποιες αποφάσεις.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Όπως έγινε γνωστό χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη και ένα από τα πρώτα θέματα είναι η εγγραφή νέου μέλους που θα είναι η ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ καθώς θα είναι και η μόνη νέα ομάδα στο νέο πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια της συνεδρίασης θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος αλλά και αυτός του Κυπέλλου με τη βολιώτικη ΠΑΕ να έχει θέσεις και άποψη…

Από εκεί και πέρα, μεταξύ άλλων, οι ΠΑΕ θα αποφασίσουν και για το πότε θα γίνει η σέντρα ενώ θα επικυρωθούν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων υποδομής και θα συγκληθεί και έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Στον ΝΠΣ Βόλος που δεν είχε προβλήματα με φακέλους και αδειοδότηση έχουν προγραμματίσει να κάνουν και το αγωνιστικό ξεκίνημα στις 24 Ιουνίου. Ετσι η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μετατέθηκε από 17/6 στις 24 του ίδιου μήνα με την προετοιμασία να ξεκινά στον Βόλο αρχικά με εργομετρικά και άλλες μετρήσεις αλλά και προπονήσεις, ενώ τον Ιούλιο η ομάδα με σχεδόν πλήρες ρόστερ θα συνεχίσει στο εξωτερικό όπου θα δώσει και τα πρώτα φιλικά.

Ο προγραμματισμός για τη Super League προβλέπει και φιλικά στο εξωτερικό και ο Βόλος ΝΠΣ είναι πολύ κοντά στο να κλείσει το αθλητικό κέντρο στο «πακέτο» θα έχει δυνατά ματς με γνωστές ομάδες.

Στο μεταξύ, στην ΠΑΕ Βόλος συνεχίζουν την προσπάθεια καλύτερης στελέχωσης του ρόστερ για τη Super League και λέγεται ότι έχει κι άλλους κλεισμένους παίκτες όμως που έχουν ακόμη υποχρεώσεις και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει «ταξίδι» από τον τεχνικό διευθυντή Ακη Πέτρου σε Ισπανία και Ελβετία, ενώ για παίκτη ενδιαφέροντος έδωσε το ο.κ. και ο Χουάν Φεράντο βλέποντάς τον μάλιστα σε τρία ματς.

Ο σχεδιασμός του ΝΠΣ Βόλος για τη νέα χρονιά συνεχίζεται πάντως με εντατικούς ρυθμούς και η ΠΑΕ έχει ανακοινώσει τη συνέχεια της συνεργασίας με τον Ισπανό προπονητή Χουάν Φεράντο, τρεις νέες συμφωνίες με ποδοσφαιριστές (δύο Αργεντινούς τον Αουγκούστο Μαξ και τον επιτελικό μέσο Φερνάντο Ρούμπεν Ζοάο, αλλά είναι και ο Παναγιώτης Συμελίδης) και συμφωνία για συνέχιση της συνεργασίας με τρεις παίκτες πρωταθλητές (Ντεντάκης, Μάντζης και Δημόπουλος).

Στο μεταξύ για τον ΝΠΣ Βόλος καθημερινά στα γραφεία της ΠΑΕ καταφθάνουν δεκάδες προτάσεις για ποδοσφαιριστές με συστάσεις ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και τα βίντεο που συνοδεύουν τις προτάσεις μελετώνται και αναλύονται, ενώ από την Τρίτη στην πρώτη συμμετοχή στο ΔΣ της Λίγκας θα κληθεί να αποφασίσει για το πώς θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα.

Η επιτροπή (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Απόλλων Σμύρνης) που έχει συστήσει ο συνεταιρισμός κατέληξε σε τρία σενάρια για τη μορφή διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος και στην τελευταία συνεδρίαση υπό την προεδρία του Μηνά Λυσάνδρου, έπεσαν στο τραπέζι τρεις προτάσεις.

Η πρώτη πρόταση προβλέπει τη διεξαγωγή πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-6 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Όπως και πλέι άουτ μεταξύ των θέσεων 7-14 για τον υποβιβασμό.

Η δεύτερη προβλέπει τη διεξαγωγή πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-8 για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πλέι άουτ για τις θέσεις 9-14 που αφορά τον υποβιβασμό.

Η τρίτη, η οποία και έχει προταθεί από τον Μηνά Λυσάνδρου προβλέπει έναν ενδιάμεσο γύρο (μεταξύ του α’ και του β’ γύρου) σε δύο γκρουπ. Με την διαφοροποίηση να μην υπάρχουν «σταυρώματα», δηλαδή οι χιαστί αγώνες.

Αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα τους παράγοντες των ομάδων είναι τα πολλά ματς και αν θα υπάρξει συσσώρευση αγώνων, ενώ ενδιάμεσα υπάρχουν ομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Πιθανότατα πάντως το νέο πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί νωρίτερα λόγω της διεξαγωγής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Euro 2020.

Στον ΝΠΣ Βόλος όλο αυτό το διάστημα από την άνοδο της ομάδας έχουν επαφές και ενημέρωση για τη λειτουργία της Super League και είναι έτοιμοι αγωνιστικά και διοικητικά για τη νέα μεγάλη πρόκληση…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου