ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

αντίστροφη-μέτρηση-για-την-παε-ολυμπι-499071

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την άνοδο στη Football League κοιτάζει την επόμενη μέρα τα κέρδη του από την επιστροφή σε επαγγελματική κατηγορία και πλέον μετά από τις συναντήσεις και με την πολιτεία μετρά αντίστροφα για τη σύσταση ΠΑΕ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Νίκος Τσεκούρας την περασμένη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στις κινήσεις που ετοιμάζουν οι άνθρωποι του συλλόγου, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να ξεκινήσουν τις διαδικασίες σύστασης νέας ΠΑΕ: «Η σύσταση της ΠΑΕ γίνεται μέσα σε ένα μήνα από την επικύρωση της βαθμολογίας. Θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο και θα προγραμματίσουμε τη γενική μας συνέλευση. Θα συσταθεί μία πενταμελής επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τη δημιουργία της νέας ΠΑΕ», ανέφερε τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πάρα πολύ δυνατός και θα πρωταγωνιστήσει και τη νέα χρονιά και διευκρινίζοντας ότι θα παίξει στο νέο πρωτάθλημα χωρίς οικονομικά βάρη του παρελθόντος!

Το ΔΣ του ΑΣ Ολυμπιακός αναμένεται να μη χάσει χρόνο και να ορίσει τη γενική συνέλευση που θα οριστεί επιτροπή που θα συστήσει την ΠΑΕ και θα ανοιχθεί ένας λογαριασμός σε τράπεζα και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο.

Οπως ανέφερε ο Ν. Τσεκούρας «από εκεί και πέρα ο Ερασιτέχνης δεν θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, ωστόσο, όπως ορίζει ο νόμος, θα έχει ένα μέλος στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, κατέχοντας το 10% του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα μέλη του συλλόγου έχουν προτεραιότητα να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός είναι μια καθαρή ομάδα και θα βρεθούν τα άτομα που θα «τρέξουν» τον σύλλογο. Υπάρχουν άνθρωποι που κουράστηκαν πάρα πολύ, για να ανέβει ο Ολυμπιακός κατηγορία, όπως ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο Γιώργος Τόρης και άλλοι. Δεν θα πρέπει να τους αδικήσουμε. Είναι πάνω απ’ όλα ηθικό το θέμα. Με τον διάλογο θα τα βρούμε και όλα θα πάνε καλά για τον Ολυμπιακό.

Το μέλημά μας είναι διπλό. Πρώτο μέλημα είναι με κάποιες προϋποθέσεις να εξασφαλιστεί και ο Ερασιτέχνης, ως μητρικό σωματείο. Να δούμε πως μπορούμε να συντηρήσουμε το σωματείο. Ο σύλλογος πρέπει να ζήσει, για να μπορέσει να ζήσει και η ΠΑΕ.

Το δεύτερο μέλημά μας είναι να βρούμε τους ανθρώπους, οι οποίοι θα καταλάβουν πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία μεγάλη οικογένεια. Χωρίς τον κόσμο του Ολυμπιακού και τους ανθρώπους που τον αγαπούν, όποια προσπάθεια και αν κάνουν, θα αποτύχει» τόνισε ο Νίκος Τσεκούρας που προχθές εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό Βόλου στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΓΓΑ μεταξύ των ομάδων που ανέβηκαν φέτος από την Γ’ Εθνική στη Φούτμπολ Λιγκ και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, παρουσία του πρόεδρου της Ένωσης Β’ Εθνικής Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των ομάδων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, από το γεγονός ότι κανείς από τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής δεν ανεβαίνει, επί της ουσίας, κατηγορία, με βάσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, ενώ το νεότερο ως προς τη σύσταση ΠΑΕ οι ομάδες που πρέπει να το κάνουν σε 1 μήνα απαίτησαν να έχουν στα χέρια τους υπογεγραμμένα τα ποσά που θα πάρουν από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες και πότε ακριβώς θα τους καταβληθούν οι δόσεις, προκειμένου… στη συνέχεια να προχωρήσουν στη σύσταση ΠΑΕ.

Οι νέες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έθεσαν επίσης το θέμα της αύξησης των εσόδων για να είναι βιώσιμη η κατηγορία. Το εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ είναι 1.800.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως η κάθε ομάδα θα πάρει το ποσό (μικτό) των 130.000 ευρώ περίπου. Από εκεί και πέρα γίνεται προσπάθεια να βρεθεί χορηγός του πρωταθλήματος, προκειμένου να έρθουν επιπλέον έσοδα σε κάθε ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των εξόδων της διαιτησίας και των μετακινήσεων.

Προτάθηκε τα έξοδα των διαιτητών να τα καλύψει η ΕΠΟ και προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει μεγάλη προσπάθεια από τις ομάδες, ενώ ζητήθηκε κάλυψη και για τις μετακινήσεις

Ακόμη σε αυτή τη συνάντηση ο Νίκος Τσεκούρας πρότεινε να ανέβουν τέσσερις ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ 2 την αγωνιστική περίοδο 2019-20, προκειμένου να αυξηθούν κατά δύο οι ομάδες της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας και όλες οι κατηγορίες να έχουν από 14 ομάδες, την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου