ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βρίσκει κέρδη ανόδου… ο Ολυμπιακός Β.

βρίσκει-κέρδη-ανόδου-ο-ολυμπιακός-β-499727

Πήρε υποσχέσεις ο Ν. Τσεκούρας στη συνάντηση της Football League με τον υφυπουργό Αθλητισμού

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Βλέποντας ότι μια δεύτερη άνοδος …είναι πλέον αδύνατη και δεδομένο για τον Ολυμπιακό Βόλου ότι ως πρωταθλητής του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί στη νέα Football League, προσπαθεί να κερδίσει όσον το δυνατόν περισσότερα κυρίως οικονομικά…

Έτσι στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου Νίκος Τσεκούρας μαζί με τον πρόεδρο της Football League Λεωνίδα Λεουτσάκο και άλλα μέλη της επιτροπής των ομάδων, που ανέβηκαν από την περσινή Γ’ Εθνική συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού που άκουσε τα δίκαια αιτήματα και έδωσε υποσχέσεις για λύσεις…

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης είχε ρίξει το μπαλάκι στην ΕΠΟ για το θέμα της πιθανής αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 από 12 σε 14, αλλά τέτοιο θέμα δεν τέθηκε χθες στην Ομοσπονδία που επικύρωσε τις τελικές βαθμολογίες των 8 ομίλων της Γ’ εθνικής κατηγορίας, περιόδου 2018-19 και αύριο θα γίνει και η επικύρωση αυτής της Football League βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες για Super League 2 που θα γίνει με 12 ομάδες, ενώ στον Ολυμπιακό Βόλου που θέλει να πρωταγωνιστεί περιμένουν πως θα γίνει δεκτή η πρόταση του Ν. Τσεκούρα ώστε να υπάρχει τη νέα περίοδο άνοδος για 4!

Ο πρόεδρος της Football League Λ. Λεουτσάκος υποσχέθηκε στον Ν. Τσεκούρα ότι αυτό (άνοδος για 4 ή 2+2) θα περάσει στην προκήρυξη ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε όλες τις ανησυχίες των ομάδων, που ανέβηκαν από την περσινή Γ’ Εθνική και που θα συμμετέχουν και στο κύπελλο Ελλάδος που ζήτησαν αύξηση του ποσού επιχορήγησης, κάλυψη των μετακινήσεων και της διαιτησίας και «είδαν» θετική ανταπόκριση.

Η χθεσινή συνάντηση διεξήχθη στα γραφεία της ΓΓΑ, με τις ομάδες που ανέβηκαν από την περσινή Γ’ Εθνική να θέτουν στον υφυπουργό Αθλητισμού τις ανησυχίες τους. «Πήραμε πρωτάθλημα, ανεβήκαμε και θα παίξουμε πάλι στην τρίτη κατηγορία», του είπαν χαρακτηριστικά και έθεσαν επίσης το θέμα της αύξησης των εσόδων για να είναι η κατηγορία βιώσιμη.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Βασιλειάδης έδειξε να συμφωνεί και με το αίτημα να μην υπάρχει Κ-19 παρά μόνο Κ-17, να υπάρχει μηνιαία επιτήρηση για κάθε νέα ΠΑΕ συμμετοχή των ομάδων Νέων με αυτές των μεγαλύτερων κατηγοριών.

«Έγινε ένα βήμα για να κερδίσουμε κάτι από τα χαμένα που πήγαν στην παραπάνω ενδιάμεση κατηγορία» σχολίασε μετά τη συνάντηση ο επιτυχημένος πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου Ν. Τσεκούρας που πλέον αφού είδε την ομάδα να επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα προχωρήσει σε ΓΣ για τη σύσταση ΠΑΕ…

Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι ότι με το αρχικό σχέδιο αναδιάρθρωσης και τις επαγγελματικές κατηγορίες στο 14-12-14 θα συμμετάσχει στη νέα Football League (τρίτη στη σειρά κατηγορία) μαζί με Αιγάλεω, Ασπρόπυργο, Ιάλυσο Ρόδου, Διαγόρα Ρόδου, Ιεράπετρα, Καβάλα, Βέροια, Κρόνο Αργυράδων Κέρκυρας , Ιωνικό, Τρίγλια Χαλκιδικής, Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, ΑΕΠ Ηρακλή Θεσσαλονίκης και Τρίκαλα και θα πρέπει έως τις 25 Ιουνίου να έχει συγκροτήσει ΠΑΕ με Μετοχικό Κεφάλαιο ύψους 30.000 ευρώ, ενώ όλες οι ομάδες ευελπιστούν ότι θα πάρουν περίπου 350.00ο ευρώ από την «πίτα» Βασιλειάδη και τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε ένα πρωτάθλημα που θα έχει κεντρικό χορηγό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου