ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατονόμασε ηθικό αυτουργό της σε βάρος του επίθεσης

κατονόμασε-ηθικό-αυτουργό-της-σε-βάρο-501781

Πρόσωπο που φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης που δέχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο κατονόμασε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Αποστόλης Γαλάτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί.

Οπως ανέφερε ο Απ. Γαλάτης, «από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της επίθεσης ανήκε σε συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό παράγοντα (τον οποίο κατονόμασε) και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία».

Ο Απ. Γαλάτης, που χτυπήθηκε από αγνώστους τον Οκτώβριο του 2018 έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA, στη χθεσινή του συνέντευξη ανέφερε τα εξής:

«Για πρώτη φορά είδα να χάνεται το φως μου. Ορισμένοι συνάδερφοι σε εισαγωγικά τόλμησαν να το αμφισβητήσουν. Και μιλάω για την άνανδρη και οργανωμένη επίθεση που δέχθηκα έξω από τον χώρο εργασίας μου τον τηλεοπτικό σταθμό ΑSTRA.

Ολο αυτόν τον καιρό δεν μιλούσα σχεδόν καθόλου. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μιλήσω και να σας πω ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε ένα υποκείμενο που δυστυχώς βρίσκεται ανάμεσά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου που έκαναν σωστά τη δουλειά τους και απέδειξαν ότι μπορούν να διαλευκάνουν τέτοιου είδους υποθέσεις», είπε κατονομάζοντας τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό.

«Λέω επίσης σε αυτό το υποκείμενο ότι θα τα πούμε πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων όπως επιτάσσει ο νόμος.

Εχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα κάνει αυτό που πρέπει ώστε ο υπόδικος να πάρει αυτό που του αξίζει. Από τον απλό κόσμο του Βόλου ο τύπος αυτός θα έχει την απαξίωση που του χρειάζεται.

Δεν έχω πειράξει ποτέ κανέναν. Εχω διαφωνήσει με πολλούς, αλλά δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό μία τέτοια εγκληματική και με γκανγκστερικό τρόπο ενέργεια, που μπορεί να κόστιζε και τη ζωή ενός συνανθρώπου μας.

Επίσης θέλω να απευθυνθώ στους συνομιλητές του και να τους πω ότι τώρα μπορούν να τον καλέσουν στις εκπομπές τους για να τους κάνει μαθήματα ηθικής.

Λυπάμαι για αυτό το γεγονός. Θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα μας.

Λυπάμαι και ως άνθρωπος γιατί τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου την έχω ματώσει και ξέρω τι σημαίνει να είσαι Ολυμπιακός Βόλου.

Και στενοχωριέμαι που οι τύχες αυτής της ιστορικής ομάδας βρίσκονται σε τέτοια χέρια. Ελπίζω κάποτε αυτό να τελειώσει», συνέχισε ο κ. Γαλάτης.

Ερωτηθείς ο Αποστόλης Γαλάτης αν έχουν συλληφθεί οι φυσικοί δράστες απάντησε: «Για τους φυσικούς δράστες, θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δουν και αυτοί τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. Σίγουρα είναι σημαντικό να βρεθεί ο δράστης, αλλά πιστέψτε με είναι πολύ πιο σημαντικό να βρεθεί αυτός που έδωσε την εντολή. Ο ηθικός αυτουργός».

Η επίθεση εναντίον του Αποστόλη Γαλάτη έγινε έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA τον Οκτώβριο του 2018.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου