ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από την… αρχή για τον τίτλο

από-την-αρχή-για-τον-τίτλο-437732

Αμφίρροπη σειρά που κρίνει τον πρωταθλητή στις λεπτομέρειες προέβλεψαν Ντούσαν Ιβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου εν όψει των τελικών της Α1. Από την αρχή τίθενται αντιμέτωποι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ Αρης και ΠΑΟΚ θα παίξουν για την τρίτη και τέταρτη θέση.

«Το 3-0 επί του Παναθηναϊκού δεν σημαίνει τίποτα», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Πιο σημαντικό το πρώτο ματς στο ΣΕΦ. Έχουμε δύσκολο έργο», τόνισε ο «Ζοτς». Να γίνουν καλά ματς και χωρίς παρατράγουδα ευχήθηκαν για τους μικρούς τελικούς ΠΑΟΚ-Άρη οι Σούλης Μαρκόπουλος και Λευτέρης Σούμποτιτς.

Πρώτα το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, ο οποίος απηύθυνε έναν αρχικό χαιρετισμό: «Σίγουρα η τελική έκβαση θα κρίνει αφενός τον πρωταθλητή και αφετέρου εκείνον που θα συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα, ότι η οικογένεια του μπάσκετ δεν αντέχουν μειοψηφίες που χαλάνε τα παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα και όπως είπα, κανένας από εμάς δεν θα ανεχτεί τις μειοψηφίες αυτές».

Στην συνέχεια ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δήλωσε: «Αυτό το πρωτάθλημα δεν πρέπει να το κρατούν δύο ομάδες. Θέλουμε μία ισχυρή λίγκα, για να είναι και η εθνική ομάδα δυνατή. Στα προηγούμενα τρία παιχνίδια που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό δείξαμε κάτι καλό, αλλά θέλουμε ένα πρωτάθλημα που να κρατά το ενδιαφέρον μέχρι τέλους». Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε σχετικά: «Θα ήθελα να πω πως στην Ελλάδα είναι δύο ομάδες που παίζουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Αλλά θα ήταν καλό είχαμε ομάδες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Το καλό είναι ότι δεν είδαμε πολλά κρούσματα βίας στα μεταξύ μας παιχνίδια». Μετά ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε: «Εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, υπήρχαν ομάδες που έπαιξαν καλό μπάσκετ και ήταν πολύ αμφίρροπα ματς. αλλά το κακό είναι δεν πάει πολύ ο κόσμος και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει» και τέλος ο Λευτέρης Σούμποτιτς: «Θέλω να ξεχάσω τα επεισόδια που έγιναν με τον Ηρακλή και να πιστεύω ότι όλα αυτά κάποια στιγμή θα τελειώσουν».

Αν το 3-0 δίνει ψυχολογικό αβαντάζ στον Ολυμπιακό και αν πιέζει τον Παναθηναϊκό ο Μαυροκεφαλίδης από την πλευρά του είπε: «Είναι ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι σαν μην έχει γίνει τίποτα. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, γιατί ξέρει να χειρίζεται τις καταστάσεις» και στη συνέχεια ο Μάικ Μπατίστ: «Κανείς δεν θέλει να χάνει. Να ξεχάσουμε ότι έχει γίνει και να αρχίσουμε σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Εμείς θα εστιάσουμε για τη νίκη. Τα ματς στο ΣΕΦ είναι πάντα δύσκολα, αλλά εμείς θα ετοιμαστούμε για το καλύτερο».

Ο Ίβκοβιτς τόνισε ότι για τον ίδιο δεν σημαίνει τίποτα: «Για μένα προσωπικά το 3-0 δεν σημαίνει τίποτα. Το πρώτο ματς ήρθε με κάποια κόλπα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να νικήσει, ενώ στο τρίτο νικήσαμε την τελευταία στιγμή. Το 3-0 δεν αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση». Ο Ομπράντοβιτς χαρακτήρισε πιο σημαντικό το πρώτο ματς στο ΣΕΦ. «Σε όλα τα φετινά ματς το αποτέλεσμα κρίθηκε τα τελευταία λεπτά. Προφανώς το πιο σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Ξέρουμε ότι να θέλουμε πάρουμε το πρωτάθλημα, θα πρέπει να νικήσουμε τρεις φορές τον Ολυμπιακό. Δύσκολο, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε». Η τελευταία ερώτηση ήταν αν υπάρχει κόντρα μεταξύ Ιβκοβιτς και Ομπράντοβιτς: αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Είμαστε οικογένεια και δεν υπάρχει εγωισμός. Χαιρόμαστε σαν οικογένεια όταν παίζουμε», ενώ ο «Ζοτς» αρκέστηκε στη φράση: «Ο αγώνας είναι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό».

 
Το πρόγραμμα:
1ος αγώνας – Πέμπτη 26/5

19:00 ΠΑΟΚ-Αρης NOVASPORTS

22:00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΝΕΤ

2ος αγώνας – Κυριακή 29/5

19:00 Αρης-ΠΑΟΚ NOVASPORTS

22:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ΝΕΤ

3ος αγώνας – Τετάρτη 1/6

19:00 ΠΑΟΚ-Αρης NOVASPORTS

22:00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΝΕΤ

4ος αγώνας (αν χρειαστεί) – Κυριακή 5/6

19:00 Αρης-ΠΑΟΚ NOVASPORTS

22:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ΝΕΤ

5ος αγώνας (αν χρειαστεί) – Τετάρτη 8/6

19:00 ΠΑΟΚ-Αρης NOVASPORTS

22:00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΝΕΤ

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου