ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυλαία στην Τούμπα με ΠΑΟΚ

αυλαία-στην-τούμπα-με-παοκ-426462

Σήμερα πέφτει η αυλαία των Play-Off της Super League για την περίοδο 2010-11 με τον Ολυμπιακό Βόλου να φιλοξενείται στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στις 8.30 μ.μ. Οι ερυθρόλευκοι βάσει της μέχρι τώρα βαθμολογίας παίρνουν το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου και αυτό που θέλουν είναι πάνω από όλα να μην πάρει βαθμό ή βαθμούς η ΑΕΚ την ίδια ώρα στο ΟΑΚΑ ή να φύγουν οι ίδιοι με διπλό και διαφορά δύο τερμάτων.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ταξίδεψε από χθες στη Θεσσαλονίκη με τον Μάκη Κατσαβάκη όμως να μην υπολογίζει στην συμμετοχή του Χαλίφα Παπά Σανκαρέ, ο οποίος στα τελευταία δύο παιχνίδια με ΑΕΚ και ΠΑΟ σε Πανθεσσαλικό αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στο γόνατο μετά το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής. Επίσης εκτός είναι και ο Παύλος Μητρόπουλος με τον νεαρό μέσο να είναι τιμωρημένος μετά την τελευταία κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό.

Έτσι στην ενδεκάδα των ερυθρόλευκων κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να βρεθεί ο Ελντιν Γιακούποβιτς. Σε σχήμα 4-5-1 ο Ζόλταν Σέλεζι θα καλύπτει την δεξιά πλευρά της άμυνας και στα αριστερά θα βρεθεί ο Γιάννης Ζαραδούκας. Στο κέντρο της άμυνας απόντος Σανκαρέ ο Χαβιέ Τομάς επιστρέφει και πάλι στο βασικό σχήμα έχοντας στο πλάι του τον σκόρερ του τελευταίου τέρματος των ερυθρόλευκων. Στη μεσαία γραμμή δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του Λεάντρο Αλβαρεζ με τον Αργεντίνο αρχηγό να έχει στα αριστερά του τον Στάθη Ρόκα. Στα δεξιά θα βρίσκεται ο Μάριο Μπρέσκα και στα αριστερά ο Βιθέντε Μόνχε, ενώ στην επίθεση μαζί με τον Χουάν Μαρτίν θα βρίσκεται ο Ηλίας Σολάκης με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να επιστρέφει μετά από απουσία μιας αγωνιστικής λόγω τιμωρίας. Επίσης στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι βρίσκονται οι: Νόε Ακόστα, Εμάνουελ Ρόκα, Βαγγέλης Γκότοβος, Κρίστιαν Νέμεθ, Αλέξανδρος Ζέρης, Νίκος Ψυχογιός και Αποστόλης Αναστασίου.

Μισός ο ΠΑΟΚ

Με ενδεκάδα ανάγκης θα παραταχθεί σήμερα ο ΠΑΟΚ για τον τελευταίο αγώνα των Play-Off του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Μίρκο Σαβίνι, ο οποίος όμως δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί αφού ακολούθησε θεραπεία ακόμη και χθες, ενώ ο Έτο ταλαιπωρείται από θλάση β’ βαθμού στον τετρακέφαλο, που τον αφήνει εκτός δράσης. Στις απουσίες φυσικά συγκαταλέγονται αυτές των Πάμπλο Γκαρσία, Μπρούνο Τσιρίλο, Πάμπλο Κοντρέρας, Βλάνταν Ιβιτς και έτσι υπάρχει αμφιβολία για τους παίκτες που θα ξεκινήσουν στην βασική ενδεκάδα.

Το πιθανότερο όμως είναι να επιλέξει τον Μπαλάφα για το κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Στέλιο Μαλεζά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι βέβαιη η παρουσία του Βίκτορ Βιτόλο και για πατρενέρ του θα επιλεχθεί ένας εκ των Τσουκαλά ή Αρίας, ενώ ο Γιώργος Φωτάκης θα αγωνιστεί πίσω από τον Στέφανο Αθανασιάδη που θα είναι στη κορυφή της επίθεσης. Στα άκρα ο Χάβος θα χρησιμοποιήσει και πάλι τους Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι Γεωργίου Πετρίσεβιτς. Η αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους Χαλκιά, Κρέσιτς, Αθανασιάδη, Γεωργίου, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Μπαλάφα, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδη, Τσουκαλά, Φωτάκη, Αρίας, Ελ Ζαρ, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.

Τα σενάρια

Αυτό που θέλει ο ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδια για να κατακτήσει την πρώτη θέση της βαθμολογίας και να πάρει εκείνος το εισιτήριο για το Champions League να κερδίσει τον Ολυμπιακό και την ίδια ώρα ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ να μην κερδίσει την ΑΕΚ. Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου για να πανηγυρίσει την έξοδο στην Ευρώπη θα πρέπει είτε να χάσει από τον ΠΑΟΚ και την ίδια ώρα να πάρει την νίκη ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ είτε να νικήσει με δύο τέρματα διαφορά τον Δικέφαλο του Βορρά αφήνοντας τον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι των Play-Off που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό οι Βολιώτες είχαν ηττηθεί με 2-1 με τέρματα των Βιειρίνια και Σαλπιγγίδη ενώ είχε μειώσει ο Μαρτίν. Βέβαια εάν ισχύσει το σενάριο που θέλει ο ΠΑΟΚ τότε θα πρέπει να περιμένει και το αποτέλεσμα της ένστασης των κιτρινόμαυρων καθώς εάν η ΑΕΚ πάρει τους βαθμούς στα χαρτιά κόντρα στον Ολυμπιακό και σήμερα πάρει νίκη ή ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟ τότε θα είναι αυτή που θα βγει στο Champions League. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα Κριτήρια Κατάταξης είναι κατά σειρά: 1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια. 2. Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η προϊστορία

Εννέα φορές έχουν παίξει στην Τούμπα Ολυμπιακός Βόλου και ΠΑΟΚ για την πρώτη κατηγορία. Την τελευταία φορά που οι ερυθρόλευκοι επισκέφθηκαν το γήπεδο του ΠΑΟΚ έφυγαν με την ισοπαλία και σκορ 1-1 αποτέλεσμα που έχει σημειωθεί ακόμη δύο φορές.

Το 1-1 στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος σημειώθηκε με τα γκολ των Μαρτίν και Ίβιτς.

Τα παιχνίδια

11/2/1968: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου 3-2

5/4/1970: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου 3-0.

12/3/1972: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου: 1-0

27/5/1973: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου 1-0

19/6/1974: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου: 1-1

9/3/1975: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου 3-0

31/12/1988: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου 1-1

7/1/1990: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου 3-0

19/9/2010: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου 1-1

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου