ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Βολιώτικα μετάλλια στο «Ακρόπολις» από Ιωαννίδη και Κοντοβά

βολιώτικα-μετάλλια-στο-ακρόπολις-α-504295

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι Βολιώτικες συμμετοχές στο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις» στο κολυμβητήριο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, το οποίο είχε ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής, με λάμψη αστέρων, όριο για την Ολυμπιάδα του Τόκιο από τον Κρίστιαν Γκολομέεβ και πανελλήνια ρεκόρ.

Οι Βολιώτες διεκδίκησαν και πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις, παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες από τον πολύ αυξημένο συναγωνισμό. Την πρώτη ημέρα των αγώνων, την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε για τη Νίκη Βόλου η Ευτυχία Ιωαννίδη, στα 400μ Μικτή Ατομική, με επίδοση 5:00.20. Επιπλέον, τη δεύτερη ημέρα η Ιωαννίδη κατέκτησε ένα ακόμα μετάλλιο, ασημένιο, στα 200μ ύπτιο, ενώ την τρίτη μέρα ήρθε νέο μετάλλιο από τον Γιάννη Κοντοβά της Νίκης Βόλου, στα 200μ πεταλούδα, με 2:05.06.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους Βολιώτες, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Στελλίνα Απλαντή του Ολυμπιακού Πειραιώς, στα 400μ ελεύθερο, με 4:30.27, ενώ ήταν 9η στα 1500μ και 5η στα 800μ.Εβδομος ήταν ο Γιώργος Βελιάδης του ΑΝΟ Αργυρούπολης στα 100μ πεταλούδα ανδρών. Τέταρτη ήταν η Σταυρούλα Καραντάκου του Εθνικού Πειραιώς στα 50μ ελεύθερο, αλλά και στα 100μ ελεύθερο. Εκτη ήταν η Αναστασία Μεντεκίδη στα 200μ ελεύθερο.

Στις υπόλοιπες επιδόσεις για τους κολυμβητές της Νίκης, πέμπτος ήταν ο Δημήτρης Αναστασάκης στα 400μ μικτή Ατομική, όπως και στα 200μ μικτή ατομική, εκεί όπου ο Αλέξανδρος Μιαρίτης ήταν 6ος. Δέκατη κατετάγη η Χαρούλα Τσαλούχου στα 800μ ελεύθερο. Εβδομος ήταν ο Γιάννης Κοντοβάς στα 200μ ελεύθερο. Τέταρτη κατετάγη η Σταυρούλα Χατζηεφραιμίδου στα 200μ πεταλούδα γυναικών.

Οι υπόλοιποι κολυμβητές και κολυμβήτριες της Βολιώτικης ομάδας έκαναν πολύ καλές προσπάθειες, με αρκετά καλές θέσεις κατάταξης. Μάλιστα, την πρώτη ημέρα των αγώνων, ο Αλέξανδρος Μιαρίτης στα 400μ μικτή ατομική πέτυχε όριο προεθνικής και ατομικό ρεκόρ.

Για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ 34ος ήταν ο Δημήτρης Φλαμπούρης – Σφέτσος στα 50μ ελεύθερο και 12ος ο Αθανάσιος Μακρής στα 1500μ ελεύθερο.

Για τη Νίκη Βόλου 9 αθλητές έλαβαν μέρος και συγκεκριμένα οι: Λάζαρος-Παναγιώτης Γκέκας, Ιωάννης Κοντοβάς, Δημήτρης Αναστασάκης, Αλέξανδρος Μιαρίτης, Μαρία Χατζηεφραιμίδου, Βάια Μεριστούδη, Μαρίνα Χατζηεφραιμίδου, Χαρούλα Τσαλούχου, Ευτυχία Ιωαννίδη. Δύο αθλητές αγωνίστηκαν για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ, οι Δημήτρης – Φλαμπούρης Σφέτσος και Αθανάσιος Μακρής. Μετείχαν και οι Βολιώτες Στελλίνα Απλαντή του Ολυμπιακού Πειραιώς, Σταυρούλα Καραντάκου του Εθνικού, Γιώργος Βελιάδης του ΑΝΟ Αργυρούπολης, Αναστασία Μεντεκίδη του Αρη.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου