ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρώπη… για Ολυμπιακό

ευρώπη-για-ολυμπιακό-426462

Το τελευταίο ματς του Ολυμπιακού στο Βόλο ήταν αυτό που στέλνει αγωνιστικά τους ερυθρόλευκους στην Ευρώπη παρά τα όσα ακούστηκαν την επομένη του νικηφόρου αγώνα με την ΑΕΚ για ένσταση της Ένωσης.
Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε προχθές να ευχαριστήσει τον κόσμο του, που έδωσε δυναμικό παρών, με τη νίκη του 1-0 επί της ΑΕΚ που ήθελε το ματς, αλλά αυτή τη φορά και η τύχη που έλειπε σε άλλους αγώνες ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού.
Οι φίλαθλοι πανηγύρισαν στο τέλος τη νίκη ως επιβράβευση της προσπάθειας όλης της χρονιάς της καλύτερης της ιστορίας του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πόσο δίκαια έφτασαν να διεκδικούν την ευρωπαϊκή συμμετοχή, αφού ακόμη και στα play off απέδειξαν τη δυναμική τους.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι επί συνόλου οκτώ παιχνιδιών με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ έχουν κατορθώσει να επικρατήσουν στα έξι από αυτά, ήτοι στα τρία με τους «κιτρινόμαυρους» και σε άλλα τόσα με τους «πράσινους».
Το προχθεσινό παιχνίδι, ουσιαστικά, κρίθηκε στο διάστημα από το 60′ ως το 75′, όταν η ΑΕΚ πίεσε, είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν κατόρθωσε να σκοράρει, με σημαντικό ρόλο να έχει και ο Έλντιν Γιακούποβιτς.
Μετά όμως από το σημείο εκείνο η ΑΕΚ έδειξε να βολεύεται με το βαθμό σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που το πίστεψε, προσπάθησε, και αυτό μετουσιώθηκε σε γκολ στο 85′, όταν από φάουλ του Μπρέσκα ο Ντολεζάι «τρύπωσε» και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Από εκεί και πέρα ο χρόνος που απέμενε ως το τελευταίο σφύριγμα του Κωνσταντινέα ήταν μάλλον λίγος για να κατορθώσουν οι «κιτρινόμαυροι» να «γυρίσουν» το παιχνίδι και έτσι οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν…
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 12′ Μόνχε, 44′ Σανκαρέ, 81′ Μητρόπουλος – 54′ Καράμπελας, 78′ Μίτσελ, 84′ Δέλλας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Άλβαρες, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (89′ Τομάς), Μόνχε (90’+4 Γκότοβος), Ρόκας (54′ Ακόστα), Μαρτίν.
ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας (67′ Έντερ), Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Ντιόπ, Μίτσελ (89′ Ματέος), Λαγός, Γκερέιρο (86′ Λεονάρντο), Σκόκο, Μπάχα.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου