ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τον κόσμο .. και για τον κόσμο

με-τον-κόσμο-και-για-τον-κόσμο-438093

Τη νίκη… που τον στέλνει στην Ευρώπη και παράλληλα να δώσει χαρά στον κόσμο του θέλει σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος την ΑΕΚ στην 5η και προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και στο τελευταίο ματς έδρας της καλύτερης περιόδου.
Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας ως οδηγό τις δυο νίκες επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και την πρόσφατη επί του ΠΑΟ στα πλέι οφ στο Βόλο, θέλουν να πανηγυρίσουν με τον κόσμο για όλη την παρουσία του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα, που από την πρώτη χρονιά έκανε τους πάντες να μιλούν για το Βόλο.
Η σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι σίγουρα διαφορετική από τα ματς πρωταθλήματος που ο Ολυμπιακός ήταν νικητής, επίσης διαφορετική από την πρεμιέρα των play-off στις 8 του μήνα όπου οι ερυθρόλευκοι έχασαν στο ΟΑΚΑ με πέναλτι – ανακάλυψη του Θάνου, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι με τον κόσμο στο πλευρό του.
Στόχος του Ολυμπιακού σήμερα να παίξει το καλό ποδόσφαιρο που παίζει, να χαρεί το παιχνίδι και την επιτυχία και να μεταφέρει το άγχος στους αντιπάλους, αφού η ΑΕΚ παίζει το τελευταίο της χαρτί. Χάνοντας σήμερα μένει ακόμη και Τρίτη αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός που είναι αντίπαλός της στο φινάλε την άλλη Τετάρτη.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάκης Κατσαβάκης δείχνει να πιστεύει στις δυνάμεις της ομάδας και φαίνεται να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στους παίκτες που θα… εμπιστευτεί φανέλα βασικού, μετρώντας απουσίες αλλά και κόπωση.
Εκτός από τη σημαντική απουσία του τραυματία Χαβιέ Ουμπίντες σήμερα υπάρχει και η απουσία του τιμωρημένου Ηλία Σολάκη, που σε συνδυασμό με τις επιστροφές σε σχέση με το προηγούμενο ματς των Πέπε Μόνχε και Στάθη Ρόκα θα επιφέρουν κάποιες αλλαγές στην 11άδα.
Ενώ ο Γιακούποβιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα θα παίξουν Σέλεζι (δεξί μπακ), Ζαραδούκας (αριστερό μπακ), στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Σανκαρέ και ο Τομάς που πιθανόν θα προτιμηθεί από τον Ντολεζάι, αμυντικό χαφ θα είναι ο Αλβάρες που δίπλα του θα έχει πιθανόν τον Μητρόπουλο, χωρίς να αποκλείεται τη θέση να καλύψει ο Ρόκας αν και σε σχήμα που σκέφτεται ο Κατσαβάκης χωρούν και οι δυο, με τον έναν πιο προωθημένο και τον Νόε Ακόστα να μένει εκτός .Επίσης στα χαφ θα είναι οι Μπρέσκα, Μόνχε, ενώ στην κορυφή της γραμμής κρούσης θα βρίσκεται ο Μαρτίν.
 
 
 «Δεν υπάρχει αύριο»
Η νίκη στην ΑΕΚ κρίνεται απαραίτητη και στη σημασία της στάθηκε και ο Μανόλο Χιμένεθ στην ομιλία του προς τους παίκτες της ομάδας. «Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε στο Βόλο για να έχουμε την τελευταία αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό ελπίδες για την πρώτη θέση στα πλέι-οφ. Αν δεν πάρουμε τους τρεις βαθμούς στο Βόλο δεν θα έχει αξία το τελευταίο παιχνίδι, δεν θα παίζουμε ουσιαστικά για τίποτα. Αν χάσουμε δεν υπάρχει αύριο», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στους παίκτες του.
Έπειτα από πολύ καιρό ο Χιμένεθ δείχνει να προβληματίζεται έντονα για τον τρόπο που θα αγωνιστεί. Τα διλήμματά του αφορούν τόσο στα πρόσωπα που θα επιλεγούν όσο και στο σχηματισμό που θα παραταχθεί στο Πανθεσσαλικό.
 
Πέρα από τις δεδομένες απουσίες των Καφέ, Λυμπερόπουλου, Γιάχιτς (τραυματίες) και Μάκου (τιμωρημένος), ο Μανόλο Χιμένεθ είδε και τον Ισμαέλ Μπλάνκο χθες να τίθεται νοκ-άουτ για την αναμέτρηση.
Παράλληλα ο Μίτσελ αποχώρησε πρόωρα από την προπόνηση λόγω ενοχλήσεων στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γόνατος, και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, παρότι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Ο Ισπανός τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή 19 παίκτες, που είναι οι Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Καράμπελας, Νταντόμο, Δέλλας, Ματέος, Νασούτι, Μανωλάς, Ντρπιτς, Ντιόπ, Γκέντσογλου, Γκερέιρο, Λαγός, Λεονάρντο, Έντερ, Σκόκο, Μπαχά και Μίτσελ.
 
Η Ευρώπη
Θυμίζουμε πως για να μη βγει ο Ολυμπιακός Βόλου στην Ευρώπη θα πρέπει η ΑΕΚ να καταλάβει την πρώτη θέση στην κατάταξη, συμμετέχοντας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το βολιώτικο συγκρότημα να τερματίσει τελευταίο. Αν η «Ένωση» δεν πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, τότε όλες οι ομάδες που παίρνουν μέρος στα πλέι οφ θα αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας περιόδου. Από εκεί και πέρα και ανάλογα με την θέση που θα καταλάβουν οι ομάδες θα ξεκινήσει χρονικά η ευρωπαϊκή τους προσπάθεια (Ιούλιο ή Αύγουστο).
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στόχο με νίκη και να μη μείνουν στο τέλος του μίνι πρωταθλήματος, αφού υπάρχει και το σενάριο ο Ολυμπιακός να είναι δεύτερος στα play-off νικώντας ΑΕΚ και στο φινάλε τον ΠΑΟΚ με 2 γκολ διαφορά!
Ανάλογα πάντως με την τελική θέση στα play-off ο Ολυμπιακός σκέφτεται και τις ημερομηνίες για την Ευρώπη.
Η 2η θέση του πρωταθλήματος (1η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions league (26-27 Ιουλίου και 2-3 Αυγούστου), η 3η θέση του πρωταθλήματος (2η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 4ο προκριματικό γύρο του Europa league (18 και 25 Αυγούστου), η 4η θέση του πρωταθλήματος (3η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa league με τον πρώτο αγώνα να γίνεται γύρω στις 28/7, ενώ η 5η θέση του πρωταθλήματος (4η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa league πιθανόν 14 και 21 Ιουλίου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου