ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένει και επιμένει ο Ολυμπιακός Β.

περιμένει-και-επιμένει-ο-ολυμπιακός-β-509450

Στις 22/5 η απόφαση για 14 ομάδες στη Super League 2

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μετά τις χαμένες ελπίδες να μην ισχύσει άμεσα η αναδιάρθρωση …και μετά τις νέες ελπίδες που ήρθαν για παραπάνω άνοδο πρωταθλητών Γ΄ Εθνικής στη νέα κατηγορία Super League 2 στον Ολυμπιακό Βόλου είναι αναγκασμένοι να περιμένουν, αλλά και να επιμένουν πως η προσπάθεια ανόδου που έγινε με επιτυχία πρέπει να ανταμειφθεί…

Οι τελευταίες ελπίδες για τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής πως μπορεί να τους δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστούν στη Super League 2 της επόμενης χρονιάς «ήρθαν» από τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη στη Βουλή πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η νεοσύστατη κατηγορία να διεξαχθεί με 14 ομάδες αντί για 12 που προβλέπει το αρχικό πλάνο ώστε να αρθούν εν μέρει οι αδικίες για ιστορικά σωματεία όπως ο Ολυμπιακός που ενώ κέρδισαν κατηγορία στην ουσία θα είναι πάλι σε μια κατηγορία που θα απέχει το ίδιο από τη μεγαλύτερη.

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν τις εξελίξεις που πλέον έχουν μεταφερθεί στην ΕΠΟ που αυτή θα αποφασίσει αν τελικά η νέα κατηγορία θα έχει 14 αντί 12 ομάδες και αν θα γίνουν αγώνες μπαράζ για τις πρωταθλήτριες ομάδες των οκτώ ομίλων, για δύο θέσεις στη νεοσύστατη Σούπερ Λιγκ 2 με το κέρδος για αυτές που θα καλύψουν τις θέσεις αρκετά μεγάλο .

Στον πρωταθλητή του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής Ολυμπιακό Βόλου παρ΄ότι περιμένουν εξελίξεις έχουν από τον Απρίλιο σταματήσει τις προπονήσεις και οι παίκτες της ανόδου έχουν εντολή να γυμνάζονται ατομικά για να είναι σε ετοιμότητα καθώς υπήρχε εδώ και καιρό το σενάριο των αγώνων μπαράζ.

Το αν η Super League 2 θα διεξαχθεί, τελικώς, με 12 ή 14 ομάδες, καθώς και το ποιες ομάδες θα καλύψουν τις δύο επιπλέον θέσεις αναμένεται να απασχολήσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ, την ερχόμενη Τετάρτη (22/5) όπου τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας θα αποφασίσουν και τον τρόπο κάλυψης των θέσεων αλλά ακόμη και το πώς θα διατυπωθεί αυτή η απόφαση.

Γιατί αν αναφερθεί σε «κάλυψη θέσεων» από τη μια παύονται οι ελπίδες που άρχισαν να δημιουργούν οι δύο επιλαχούσες της νυν Football League, ενώ ανοίγεται και παράθυρο να καλυφθούν και χωρίς μπαράζ! … «πατώντας» στη διάταξη της προκήρυξης που αναφέρει ότι για να καλυφθεί το οποιοδήποτε κενό στην παραπάνω κατηγορία, τότε ισχύουν βαθμολογικά κριτήρια!

Το πιθανότερο πάντως σενάριο των μπαράζ είναι οι ομάδες να χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων, να γίνει κλήρωση των ζευγαριών, με τους νικητές (δύο στο Βορρά και δύο στο Νότο), που θα προκύψουν από νοκ άουτ αγώνες, να παίζουν στον τελικό για δύο θέσεις στη Σούπερ Λιγκ 2, αλλά μια σχεδόν ίδια σκέψη είναι και 2 φάιναλ φορ σε ουδέτερο γήπεδο…

Βεβαίως, ο τελικός λόγος ανήκει στην ΕΠΟ, η οποία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την διάρθρωση των κατηγοριών, τον αριθμό των ομάδων αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και θα το αποφασίσει στις 22 του μήνα.

Χθες το Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής επικυρώνοντας μερικώς βαθμολογία ανακοίνωσε οτι αποφάσισε ομόφωνα (Αυτό βέβαια δεν ισχύει αφού δεν είναι απόφαση αλλά πρόταση) να αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα 2 από 12 σε 14 και να προτείνει προς την ΕΠΟ να «γεμίσει» η νέα κατηγορία με δύο ακόμα ομάδες εκ των έσω.

Σε αυτή την περίπτωση αντιδρούν και οι πρωταθλήτριες ομάδες της Γ΄ Εθνικής αλλά και η ΕΠΟ που θα πρέπει να παραβιάσει κανονισμούς ανεβάζοντας ομάδες που έχουν πέσει!

Ετσι ενώ καθημερινά βγαίνουν νέα σενάρια ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σε αναμονή για το αν και πότε θα διεξαχθούν παιχνίδια ενώ ότι και αν γίνει θα πρέπει να «τρέξει» τις διαδικασίες για τη δημιουργία Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου