ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Σωματείο πρότυπο»

σωματείο-πρότυπο-435604

Συγκροτήθηκε χθες το μεσημέρι σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Ο Ερασιτέχνης θα πορευτεί με τον Δημήτρη Καραγιάννη πρόεδρο, όπως ήταν αναμενόμενο, και με στενούς συνεργάτες του και ανθρώπους της εμπιστοσύνης του να τον περιβάλλουν και να αποτελούν το Δ.Σ. που θα κληθεί να κτίσει το σύλλογο σε νέες βάσεις. Ο Δημήτρης Καραγιάννης στις πρώτες του δηλώσεις μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ανέφερε ότι «ο Ολυμπιακός Βόλου θα αποτελεί σωματείο πρότυπο».
 
Στα σχέδια των ανθρώπων της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει ο σύλλογος σε όλα σχεδόν τα τμήματά του και παράλληλα να δραστηριοποιηθεί και σε άλλα σπορ, όπως το χάντμπολ, το τένις και το βόλεϊ. Έχουν αρχίσει ήδη οι επαφές για το σχέδιο λειτουργίας των τμημάτων και γενικότερα του Ερασιτέχνη και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και ανακοινώσεις, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες απορρόφησης του Βόλος 2004 και του Θεσσαλικού, ώστε να αποκτήσει γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου στην Α’ Εθνική και το ανδρικό τμήμα μπάσκετ να κερδίσει δυο κατηγορίες και να αγωνιστεί στην Α1 ΕΣΚΑΘ.
 
Οι αρμοδιότητες στο Δ.Σ.
Οπως αναφέρθηκε πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου που προέκυψε μετά τις εκλογές της περασμένης Δευτέρας, ανέλαβε ο Δημήτρης Καραγιάννης. Από κει και πέρα οι υπόλοιπες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ως εξής: Α’ Αντιπρόεδρος Ηλίας Σαρηγιάννης, Β’ Αντιπρόεδρος Νικόλας Ζέρβας, Γραμματέας Κώστας Τσουκαλάς, Ταμίας Δημήτρης Κρυώνης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Χρόνης Μουστάκας, Υπεύθυνος Ανδρικού μπάσκετ Σπύρος Γιαννίκος, Υπεύθυνος Γυναικείου μπάσκετ Θοδωρής Φωτακόπουλος, Υπεύθυνος Κολύμβησης Δημήτρης Αλεξίου, Υπεύθυνος γυναικείου ποδοσφαίρου Ιωάννης (Δημ.) Κλόντζας, Υπεύθυνος Άρσης Βαρών Νικόλαος Βαβανέλος, μέλη Ζήσης Καπουράνης, Αλέξανδρος Μέκκας, Γιώργος Πανταζής, Απόστολος Σκρίμπας.
Εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ορίστηκε ο Δημήτρης Καραγιάννης, υπεύθυνος για τις ακαδημίες του ποδοσφαίρου ανδρών θα είναι ο Ηλίας Σαρηγιάννης, ενώ τα μέλη Ζήσης Καπουράνης, Αλέξανδρος Μέκκας, Γιώργος Πανταζής και Απόστολος Σκρίμπας, θα οριστούν υπεύθυνοι για τα τμήματα χάντμπολ, βόλεϊ, τένις κ.λ.π. αμέσως μόλις αυτά δημιουργηθούν. Επόμενη κίνηση ο ορισμός εξωδιοικητικών εφόρων οι οποίοι θα στελεχώσουν τα τμήματα.
 
«Νέες υγιείς βάσεις»
Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και επίσημα ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ο Δημήτρης Καραγιάννης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Μαγνησιώτες και Μαγνησιώτισσες, το ερασιτεχνικό σωματείο Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 δεν άλλαξε απλά σελίδα. Ξεκινάει από την αρχή. Με νέες, υγιείς βάσεις και εντελώς καινούργια νοοτροπία. Νοοτροπία η οποία έχει να κάνει με το ότι τα μέλη της νέας διοίκησης είναι ανιδιοτελείς. Κι αυτό γιατί όλοι μας πιστεύουμε ότι, εάν δεν έχεις τίποτα προσωπικό να κερδίσεις όταν ασχολείσαι με ένα ερασιτεχνικό σωματείο, τότε η ενασχόληση σου αυτή μόνο υγιής μπορεί να είναι. Οπότε, ο στόχος της νέας διοίκησης είναι ένας και μοναδικός: το καλό του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ.
Κι όταν λέμε «καλό», εννοούμε κατ’ αρχάς ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ θα επανέλθει στην θέση που του αξίζει: στην πρώτη θέση των σωματείων της Μαγνησίας. Θα τον καταστήσουμε δε και ένα από τα καλύτερα σωματεία της επικράτειας. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ θα είναι σωματείο πρότυπο. Όλοι, προπονητές, αθλητές, έφοροι, παράγοντες, οπαδοί, θα θέλουν να τον στελεχώσουν.
Ακριβώς όπως έγινε και με τα μέλη της διοίκησης, έτσι θα υπάρξει ριζική αλλαγή προσώπων, προπονητών και εφόρων. Τα υπάρχοντα τμήματα (καλαθοσφαίριση, κολύμβηση, άρση βαρών) θα βελτιωθούν και θα μεγαλώσουν.
Η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης θα αγωνίζεται στην Α2. Στόχος είναι η επιστροφή στην Α1.
Η ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης θα αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Στόχος είναι η άνοδος στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου θα αγωνίζεται στην Α’ εθνική κατηγορία. Στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και, μέσω αυτής, η έξοδος στην Ευρώπη. Στην κολύμβηση, θα δημιουργηθεί και ομάδα πόλο, καθώς και συγχρονισμένη κολύμβηση αλλά και τεχνική κολύμβηση.
Όσο για νέα τμήματα (χάντμπολ, βόλεϊ, αντισφαίριση) θα έχουν δημιουργηθεί και στελεχωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Ειδικό βάρος θα δοθεί στις ακαδημίες όλων των αθλημάτων. Για τον λόγο αυτό, μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2011, ημερομηνία της αρχής των προπονήσεων σε υπάρχοντα και νέα τμήματα, θα υπάρξει συνεχής και έντονη υπενθύμιση, με όλα τα μέσα, για την στελέχωση των ακαδημιών σε όλα τα αθλήματα.
Δεν μας αρέσουν τα πολλά λόγια. Στόχος μας είναι να καταξιωθεί το σωματείο μέσα από έργα, κοινός τόπος των οποίων είναι η στελέχωσή του με ΟΛΑ τα παιδιά της Μαγνησίας.
Γι’ αυτό, κατ’ αρχάς, παρακαλώ προσωπικά όλους τους οπαδούς της ομάδας μας, του Ολυμπιακού μας, του ΒΟΛΟΥ μας, να φέρουν τα παιδιά τους στο δικό τους, στο δικό μας σωματείο».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου