ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απογοήτευση, αλλά και ελπίδα

απογοήτευση-αλλά-και-ελπίδα-511090

Απογοήτευση, αλλά και ελπίδα επικρατεί στον Ολυμπιακό Βόλου, μετά και την προχθεσινή υπερψήφιση κατά πλειοψηφία της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών και στην ουσία μιας πρόσθετης κατηγορίας, της Super League 2, που θα παρεμβάλλεται μεταξύ της Super League και της Football League.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι, μετά και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης για το πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής στις 14 Απριλίου, το οποίο και κατέκτησαν ως πρώτοι, ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα δήλωναν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους με την περιβόητη τροπολογία Βασιλειάδη, καθώς ουσιαστικά, βάσει και του υπάρχοντος πλέον νόμου, παραμένουν στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία… αγωνιζόμενοι όμως στη Football League.

Παρά τις αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και τοπικών βουλευτών, με χαρακτηριστική τη δήλωση του Χρ. Μπουκώρου ότι «αυτό δεν είναι τροπολογία, είναι μνημόσυνο, από το οποίο αδικούνται κατάφωρα ιστορικά σωματεία», η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε την τροπολογία, με το βάρος πλέον να πέφτει στην ΕΠΟ για τον τρόπο σχηματισμού του νέου χάρτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

«Παραθυράκι» στο σκοτάδι και ελπίδα στον Ολυμπιακό Βόλου έδωσε πάντως η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού σύμφωνα με την οποία πιθανόν να αριθμούν 14 ομάδες και οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, κάτι που σημαίνει ότι η ΕΠΟ είναι πιθανό να ορίσει μπαράζ για άνοδο στη Super League 2 ανάμεσα στους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, ένας εκ των οποίων είναι και η ερυθρόλευκη ομάδα.

Το ερώτημα για τους ερυθρόλευκους είναι κατά πόσον, αν τελικά οριστούν μπαράζ για προβιβασμό στη Super League 2, θα είναι προετοιμασμένοι σωστά και έτοιμοι προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες ενός τέτοιου παιχνιδιού. Είναι γνωστό πως εδώ και ένα μήνα, που το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει ολοκληρωθεί, πολλοί ποδοσφαιριστές ήδη έχουν φύγει από τον Βόλο, καθώς επίσης και ο προπονητής της ανόδου του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης.

Βέβαια, όλο το προηγούμενο διάστημα, γνωρίζοντας οι άνθρωποι της ομάδας τις φήμες για πιθανότητα μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών, μίλησαν με τους παίκτες, κάποιοι από τους οποίους που παραμένουν στον Βόλο ήδη ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα από τους συνεργάτες του κ. Αμανατίδη, με τον οποίο πάντως υπάρχει καθημερινή επικοινωνία.

Το στοίχημα είναι οι ποδοσφαιριστές, που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε εγρήγορση, να έχουν έναν ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας έως την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ -έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, όπως φημολογείται- και να μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στον Βόλο, ώστε να προετοιμαστούν όλοι μαζί για μπαράζ.

Τσεκούρας: «Ποια ήταν τα βαρίδια κ. Βασιλειάδη;»

Απαντώντας στην τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναδιάρθρωση, ότι «ο Ολυμπιακός Βόλου είχε στο παρελθόν βαρίδια από απατεώνες και ταλαιπωρήθηκε» ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου Νίκος Τσεκούρας ανήρτησε την εξής ανακοίνωση – απάντηση στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Κύριε Βασιλειάδη, αφού περάσατε και τη μεγάλη σας μεταρρύθμιση για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου -τρομάρα μας- μπορείτε να μας πείτε ποια ήταν τα βαρίδια και οι απατεώνες που ταλαιπώρησαν τον Ολυμπιακό Βόλου;».

Επίσημη αντίδραση από Τρίκαλα

Αντιδράσεις περί μπαράζ υπήρξαν, με τον ΑΟ Τρικάλων, που έχει υποβιβαστεί στη Football League, να εκδίδει ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι αν υπάρξει περιθώριο αύξησης των ομάδων στη νέα κατηγορία, τότε δικαιωματικά τα Τρίκαλα και ο Ηρακλής δικαιούνται να τις πάρουν, παρά να γίνουν μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών της Γ’ . Αναλυτικά η τοποθέτηση των Τρικαλινών:

«Κατά τη συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο την υπερψήφιση της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων κατέστη σαφές, ότι η αναδιάρθρωση δεν είναι δεσμευτική αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Super League 2.

Αφέθηκε δηλαδή ανοικτό το ενδεχόμενο, στο προσεχές πρωτάθλημα να συμμετάσχουν 14 ομάδες αντί των 12, που είχε αρχικά εξαγγελθεί, προφανώς μετά από σχετική απόφαση της Ε.Π.Ο. Έκτοτε έχει ξεκινήσει μία πρωτοφανώς προκλητική μεθόδευση από εκπροσώπους νομών των οποίων οι ομάδες συμμετείχαν σε κατώτερη κατηγορία (την άλλοτε Γ’ Εθνική Κατηγορία), και εξασφάλισαν την άνοδό τους στην νέα Football League, προκειμένου οι δύο επιπλέον θέσεις της νέας Super League 2, εάν αποφασισθεί τελικώς να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων, να πληρωθούν από ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας μετά από μπαράζ, μεθόδευση που θα έχει ως αποτέλεσμα ο «Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ» να υποβιβασθεί στην νέα Football League, και ομάδες προερχόμενες από κατώτερη κατηγορία να ανέλθουν ουσιαστικά δύο κατηγορίες (από την άλλοτε Γ’ Εθνική Κατηγορία στην νέα Super League 2).

Μία τέτοια επιλογή θα συνιστά επίδειξη σκανδαλώδους εύνοιας. Απεναντίας, εάν προκριθεί τελικώς να πληρωθούν οι δύο επιπλέον θέσεις της Super League 2 από ομάδες που αγωνίζονταν στην κατηγορία Football League, οι ομάδες αυτές θα είναι ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» και ο «Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ», που κατέλαβαν την 11η και 12η θέση αντίστοιχα στο φετινό πρωτάθλημα της Football League».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου