Σφοδρή αντίδραση από τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-14, 20:51:18
Σφοδρή αντίδραση από τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και εισηγητής εκ μέρους της Ν.Δ. για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, με την αρχική του τοποθέτηση άνοιξε το θέμα της μίας εκ των πολλών τροπολογιών που κατατέθηκαν και ειδικότερα της τροπολογίας που κατέθεσε ο υπουργός Αθλητισμού σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Θέλω να εκφράσω την έντονη αντίρρησή μου. Πρόκειται για παράδειγμα κακής νομοθέτησης», τόνισε ο Χρήστος Μπουκώρος, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Αθλητισμού είχε όλο τον χρόνο να νομοθετήσει, από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ωστόσο, άφησε να παρέλθουν τα πρωταθλήματα, να αναδειχθούν πρωταθλήτριες ομάδες, να υποβιβαστούν άλλες και να νομοθετήσει εκ των υστέρων.

«Αιχμαλώτισε, κυριολεκτικά εγκλώβισε, ιστορικά σωματεία, τα οποία προέβησαν σε μεγάλα έξοδα, έκαναν πρωταθλητισμό. Δεν νομοθετούσε ο κύριος υπουργός, τους άφησε να πιστεύουν ότι δεν θα αλλάξει τίποτα και ξαφνικά σήμερα, εκ των υστέρων, με το πέρας των πρωταθλημάτων, φέρνει αυτήν την τροπολογία και αδικεί δέκα τουλάχιστον ιστορικές ομάδες της χώρας. Μέχρι χθες αδικούσε δυνητικά δύο ομάδες από την εκλογική μου περιφέρεια, από την πόλη μου, από τον Βόλο, τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου. Βεβαίως, τα μπαράζ που ολοκληρώθηκαν, έδειξαν ότι η Νίκη Βόλου δεν είχε αναδειχθεί σε πρωταθλήτρια. Αδικεί μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και όχι μόνο. Παράλληλα, πήγε ο κύριος πρωθυπουργός χθες στα Γιάννενα να εκφράσει το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΣ Γιάννινα και βεβαίως έλαβε πληρωμένη απάντηση. Δεν είναι δυνατόν να νομοθετούμε κατά αυτόν τον τρόπο, να περιμένουμε να δούμε ποιος αναδεικνύεται πρωταθλητής και ποιος υποβιβάζεται και εκ των υστέρων να φέρνουμε τον κανονισμό.

Γι’ αυτόν τον λόγο, τη συγκεκριμένη τροπολογία -όχι μόνο γιατί αδικεί τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και πολλές ιστορικές ομάδες της χώρας- η Νέα Δημοκρατία θα την καταψηφίσει. Εμείς δεν παραγνωρίζουμε το δικαίωμα του Υπουργού να νομοθετεί, ούτε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Στηλιτεύουμε, όμως, με την καταψήφιση της τροπολογίας τις κακές πρακτικές νομοθέτησης», κατέληξε την ομιλία του ο Χρήστος Μπουκώρος.

Η «μάχη» ξεκίνησε μετά την τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη επί της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=