ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Φοβισμένη»… η ΑΕΚ !

φοβισμένη-η-αεκ-429052

«Φοβισμένη» εμφανίζεται η ΑΕΚ ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στο Βόλο για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ και, ξεχνώντας τα όσα έγιναν με ευθύνη της στον τελικό του κυπέλλου αλλά και τη διαιτησία Θάνου στο πρώτο ματς των πλέι οφ, από χθες διαρρέει ότι θέλει και εισαγγελείς για προστασία την Κυριακή!
Συγκεκριμένα την παρουσία δύο εισαγγελέων, ενός στα αποδυτήρια κι ενός στην κερκίδα του Πανθεσσαλικού Σταδίου για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ολυμπιακό Βόλου ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ.
Παράλληλα πληροφορίες ανέφεραν πως η διοίκηση της «Ένωσης» κάλεσε στο γήπεδο να βρεθούν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας Πατρίκ Κομνηνός, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο αρχιδιαιτητής Βασίλης Τεροβίτσας και ο διευθυντής του τμήματος Ανάπτυξης Διαιτησίας Κύρος Βασσάρας.
Οι «κιτρινόμαυροι» ανησυχούν για το κλίμα που θα συναντήσουν στο γήπεδο και για παν ενδεχόμενο θέλουν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Παράλληλα θα ζητήσουν να υποβληθούν σε αιματολογικό έλεγχο ντόπινγκ δύο παίκτες από κάθε ομάδα, όπως έχουν δικαίωμα να πράξουν και όπως ζήτησε ο Παναθηναϊκός για το προχθεσινό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Σημασία έχει πως το προσεχές παιχνίδι αντιμετωπίζεται σαν τελικός για την ΑΕΚ που έχασε την πρωτιά προχθές από τον ΠΑΟΚ, ενώ στο φινάλε παίζει με τον ΠΑΟ.
Ο αγώνας έχει τη σημασία του και για τον Ολυμπιακό, που πάντως ποντάρει στις δικές του δυνάμεις και κυρίως στον κόσμο του Βόλου που έχει μονά θετικά δείγματα.
Ο Ολυμπιακός Βόλου απεύχεται το ενδεχόμενο να πάρει η ΑΕΚ την πρώτη θέση των πλέι οφ, αφού σε αυτή την περίπτωση θα μείνει εκτός Ευρώπης ο τελευταίος των πλέι οφ και θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League ο Ατρόμητος ως φιναλίστ του κυπέλλου.
 
 «Παράδειγμα φιλοξενίας»
 
Με παρέμβασή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε πως η φιλοξενία που θα έχει η ΑΕΚ στο Βόλο στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι ιδανική. Ακόμη ο μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ΠΑΕ απάντησε και στις φήμες που θέλουν την ομάδα να επιθυμεί ήττα από τον ΠΑΟΚ.
«Είμαστε η ομάδα με τα λιγότερα πρόστιμα και τα λιγότερα επεισόδια σε εντός έδρας ματς. Στα 17 παιχνίδια μέσα στο Πανθεσσαλικό είμαστε παράδειγμα φιλοξενίας. Κανένας δεν έχει διαμαρτυρηθεί. Και οι διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού ήταν για δηλώσεις δικές μου. Άλλο δηλώσεις, άλλο φιλοξενία. Φιλοξενήσαμε άριστα τον κ. Αδαμίδη και την παρέα του στον πρώτο γύρο και το ίδιο θα γίνει τώρα. Στον αγωνιστικό χώρο… "καλώς τα παιδιά" και στις κερκίδες ό,τι θέλουν. Άψογη θα είναι η φιλοξενία, όπως γίνεται όλο το χρόνο».
Για τα σενάρια που θέλουν τον Ολυμπιακό Βόλου ότι θα χάσει από τον ΠΑΟΚ, ώστε να μην πάρει η ΑΕΚ την πρώτη θέση των πλέι οφ και να βγουν οι Θεσσαλοί στην Ευρώπη, είπε: «Με την ίδια λογική θα έπρεπε να κάτσουμε να χάσουμε και στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει ομάδα του Μπέου και γενικά ομάδα στο ποδόσφαιρο που να θέλει να χάσει. Δηλαδή δεν μπορούμε να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ 2-0 στην Τούμπα; Σιγά την ομάδα. Νικάμε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και βγαίνουμε τρίτοι».
Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε και σε θέματα διαιτησίας. «Απαράδεκτος ο ορισμός Κάκου στο παιχνίδι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ, ενός διαιτητή που ήταν στον τελικό Κυπέλλου. Έμεινα έκπληκτος από την είδηση, όπως και του κ. Τεροβίτσα που όρισε τον ίδιο διαιτητή τον Σιδηρόπουλο σε δύο συνεχόμενα ματς στην Τούμπα. Δείχνει ότι είναι ανίκανος. Επειδή προφανώς φεύγει το καλοκαίρι, κάνει ό,τι θέλει. Αυτά θίγουν το ποδόσφαιρο, την ΚΕΔ, την ΕΠΟ, είναι ντροπή».
 
Οι προτάσεις για τη βία
 
 Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Superleague γνωστοποίησε τις θέσεις-μέτρα που κατέθεσε στις δύο συσκέψεις που έγιναν χθες Πέμπτη αρχικά με την ΕΠΟ και στη συνέχεια με τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή.
Στην πρωτη σύσκεψη στην ΕΠΟ, παρέστη και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Αχιλλέας Μπέος ως εκπρόσωπος της Λίγκας στην ΕΠΟ ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο γενικός διευθυντής Πατρίκ Κομνηνός μετέφεραν στον Σοφοκλή Πιλάβιο τα μέτρα για την πάταξη της βίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Super League κατέθεσε σήμερα στις συναντήσεις με θεσμικούς φορείς (ΕΠΟ, ΓΓΑ) δέσμη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση του διαχρονικού φαινομένου της αθλητικής βίας:
1. Οι ΠΑΕ να αναλάβουν την ευθύνη της διεξαγωγής σωματικού ελέγχου στις εισόδους των γηπέδων από το ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας, με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, σε εναρμόνιση με τους κανονισμούς της UEFA.
2. Να αξιοποιηθεί ουσιαστικά από την ΕΛ.ΑΣ. το εγκατεστημένο σύστημα εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων (κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης CCTV), καθώς και όλο το οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο αγώνα, δημοσιευμένες φωτογραφίες), για συλλήψεις όσων συμμετέχουν σε επεισόδια.
3. Να επανέλθει το `ιδιώνυμο’ για όσους συλλαμβάνονται και καταδικάζονται για συμμετοχή σε επεισόδια σε γήπεδα.
Με δεδομένη την εφαρμογή των ανωτέρω προτάσεων, όπως γίνεται σε διοργανώσεις της UEFA και πρωταθλημάτων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η Super League προτείνει και αποδέχεται ένα αυστηρό πλαίσιο ποινών, που θα συμπεριλαμβάνει ακόμα και μηδενισμό ή και αφαίρεση βαθμών σε περιπτώσεις επεισοδίων.
Λόγω του ότι το πρόβλημα της βίας, όπως έχει δείξει η εμπειρία, δε λύνεται αποσπασματικά και μόνο με την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα και την επιβολή χρηματικών ποινών στις ΠΑΕ, όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Πολιτείας, της ΕΛ.ΑΣ. της Δικαιοσύνης και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οφείλουν να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα, ώστε να υλοποιηθούν οι προτάσεις αυτές.
Πάγια θέση της διοργανώτριας Αρχής παραμένει η συνολική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις, η οποία προϋποθέτει τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου