ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διώξεις για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

διώξεις-για-τα-επεισόδια-στο-πανθεσσα-512979

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου παραπέμπονται οι ταραξίες

Ποινική δίωξη για παραβίαση του αθλητικού νόμου κατά 38 συνολικά οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ άσκησε η Εισαγγελία Βόλου για τους τραυματισμούς πολιτών και τις εικόνες ντροπής στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανήμερα του τελικού του Κυπέλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις 6 Μαΐου του 2017.

Οι ταραξίες οπαδοί, οι οποίοι ήρθαν στα χέρια στην πεζογέφυρα και προκάλεσαν ζημιές, παραπέμπονται για να δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσδιοριστεί και η ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης.

Όλο αυτό το διάστημα η Αστυνομία επεξεργαζόταν τα στοιχεία που είχαν έρθει στη κατοχή της ανάμεσά τους και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης είχαν κληθεί και είχαν δώσει εξηγήσεις.

Την επομένη του Κυπέλλου, το Πανθεσσαλικό Στάδιο παρουσίαζε εικόνες καταστροφής. Δυόμισι ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση, εντός και εκτός γηπέδου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

Εκατοντάδες καθίσματα του γηπέδου είτε ξηλώθηκαν, είτε έσπασαν, τουαλέτες εντοπίστηκαν με αποκολλημένους νιπτήρες, βρύσες διαπιστώθηκε ότι ήταν σπασμένες. Ειδικά στα WC των θεατών οι καταστροφές είναι ακόμη μεγαλύτερες. Ζημιές σημειώθηκαν και σε πόρτες, τζαμαρίες, πυροσβεστικούς κρουνούς, κιγκλιδώματα, ενώ μεγάλο μέρος του ταρτάν είχε καταστραφεί και εξοπλισμός του σταδίου και αίθουσες του ΓΣ «Νίκη Βόλου» είχαν λεηλατηθεί.
Εξάλλου βίντεο κατέγραφαν καρέ καρέ τους ταραξίες να ξηλώνουν σίδερα, καθίσματα, να προκαλούν εκτεταμένα επεισόδια.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει σε εγκαταλειμμένο οικόπεδο στην 54ου Συντάγματος, μετά από επισταμένες έρευνες ανάμεσα σε χόρτα δέκα ξύλινα στειλιάρια, τέσσερα φτυάρια, έναν γκασμά, ένα τσεκούρι και τρία δίκρανα, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στο σχηματισμό δικογραφίας κατά συνολικά 38 ατόμων καθώς από την περαιτέρω επεξεργασία της υπόθεσης προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και για επιπλέον οχτώ άτομα από τα 30 που είχαν ταυτοποιηθεί αρχικώς.

Πρόκειται για οπαδούς και των δύο ομάδων που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κατερίνη, Κοζάνη, Δράμα.

Επισημαίνεται ότι για τα εκτεταμένα επεισόδια η Εισαγγελία πλημμελειοδικών Βόλου είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου