ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οριστικά στο γ΄ γκρουπ ο ΟΣΦΠ!

οριστικά-στο-γ΄-γκρουπ-ο-οσφπ-438696

Οριακά πλην όμως οριστικά (χωρίς να μπορεί κάτι να διαφοροποιηθεί είτε προς τα πάνω είτε όμως και προς τα κάτω) ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός θα μπει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων του επόμενου Champions League, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου στο Μονακό.

Δεκαοχτώ (από τις 22) ομάδες που θα βρίσκονται απευθείας στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους και μαθηματικά και από αυτές ο Ολυμπιακός έχει τον 14ο καλύτερο συντελεστή πίσω από Μάντσεστερ Γ., Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Ρεάλ Μ., Ιντερ, Πόρτο, Μίλαν, Σαχτάρ, Βαλένθια, ΤΣΣΚΑ Μ., Ζενίτ, Αγιαξ και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Από τις ομάδες με μεγαλύτερο συντελεστή από αυτόν υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα της Άρσεναλ στην Αγγλία (αν θα μπει απευθείας στους ομίλους ή αν θα πάει στα πλέι οφ των μη πρωταθλητών) και η δεύτερη γαλλική ομάδα που σίγουρα θα έχει καλύτερο συντελεστή είτε είναι η Λιόν, είτε η Μαρσέιγ είτε η Παρί Σεν Ζερμαίν.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν Μπάγερν, Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα, Ντιναμό Κ., η τρίτη γαλλική ομάδα όποια κι αν είναι και η Αρσεναλ (αν τελικά η Σίτι πάει απευθείας στους ομίλους) στον προκριματικό δρόμο των μη πρωταθλητών και η Κοπεγχάγη με τη Ρέιντζερς στον προκριματικό δρόμο των πρωταθλητών με υψηλότερο συντελεστή και καταλαβαίνει κανείς ότι δεν γίνεται να αποκλειστούν οι επτά στις οχτώ το καλοκαίρι για να παραμείνει ο Ολυμπιακός στο top-16 και άρα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Από την άλλη πλευρά για τον πρωταθλητή Ελλάδας που με τα τωρινά δεδομένα βρίσκεται μόλις δύο σκαλοπάτια πάνω από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας δεν γίνεται ακόμα και στο πιο δυσμενές σενάριο να πάει πιο κάτω για να μπει στο τελευταίο γκρουπ. Η τελική του πλέον θέση ταυτόχρονα με τον οριστικό σχηματισμό των τεσσάρων γκρουπ δυναμικότητας θα διαμορφωθεί από την εξέλιξη των προκριματικών του Champions League το καλοκαίρι.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου