ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη κορυφής ο ΠΑΟΚ

νίκη-κορυφής-ο-παοκ-435604

Η νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων, αλλά και της κορυφής της βαθμολογίας, από τη μια ξανάφερε τους Θεσσαλονικείς στο κεφαλόσκαλο και από την άλλη, έβαλε φωτιά στα play off.

Οι «κιτρινόμαυροι», πάντως, έχουν φοβερά παράπονα για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου τόσο για το ανύπαρκτο φάουλ (χέρι) του Ντιόπ, από το οποίο προήλθε η ισοφάριση του ΠΑΟΚ, όσο και για το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ των Θεσσαλονικέων, όταν ο Σάχα έπεσε στα πόδια του Φωτάκη και ο μέσος των γηπεδούχων βρέθηκε στο έδαφος.

Ο έλεγχος από τον Δωδεκανήσιο ρέφερι, πάντως, χάθηκε στο τελευταίο τέταρτο, αρχής γενομένης με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδωσε στον Μάκο.

Μια κάρτα που δόθηκε εντελώς εσφαλμένα και αφού προηγουμένως είχε ρωτηθεί ο τέταρτος διαιτητής Θάνος, σχετικά με το ποιος είχε εμπλακεί σε μικροεπεισόδιο με τον Λίνο.

Ο Θάνος «έδειξε» τον Μάκο, ενώ αυτός που είχε σπρώξει τον Βραζιλιάνο του ΠΑΟΚ ήταν ο Γεωργέας, οποίος πάντως είχε επίσης κίτρινη κάρτα.

Από εκεί και πέρα, η νίκη του ΠΑΟΚ, πάντως, στιγματίστηκε από τη συμπεριφορά του Γκαρσία, ο οποίος έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής του παιχνιδιού στις καθυστερήσεις. Ο Ουρουγουανός έκανε επίδειξη αλητείας, χτυπώντας εκτός φάσης τον Μίτσελ, πλην όμως δεν σταμάτησε ούτε κι όταν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Σιδηρόπουλου.

Αντίθετα, περίμενε τον παίκτη της ΑΕΚ να σηκωθεί για να τον γρονθοκοπήσει και πάλι, ενώ όταν κάποιοι πήγαν να τον συγκρατήσουν προσπάθησε να χτυπήσει και αυτούς. Είναι χαρακτηριστική η σκηνή με τον Ντιόπ να προσπαθεί να τον ηρεμήσει και τον Γκαρσία να πιάνει από τον λαιμό τον Σενεγαλέζο της ΑΕΚ, ο οποίος προς τιμήν του δεν έκανε το παραμικρό.

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι, η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο μισάωρο, έπαιξε έξυπνα πιέζοντας τον ΠΑΟΚ και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 14′ με σουτ από τα 40 μέτρα του Σκόκο και ολέθριο λάθος του Χαλκιά.

Από εκεί και πέρα και μέχρι να συμπληρωθεί η πρώτη μισή ώρα, το άγχος των γηπεδούχων ήταν αυτό που έδωσε την απόλυτη κυριαρχία στους φιλοξενούμενους, πλην όμως μέσα σε οκτώ λεπτά το παιχνίδι «γύρισε».

Αρχικά το ανύπαρκτο φάουλ του Ντιόπ στο 30′ μετέτρεψε σε γκολ ο Γκαρσία, ενώ στο 38’ο Βιτόλο ευστόχησε στο πέναλτι που είχε καταλογίσει ο Σιδηρόπουλος στο πέσιμο του Φωτάκη από το μαρκάρισμα του Σάχα.

Βέβαια, και ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να φωνάζει για τις αποφάσεις του Δωδεκανήσιου ρέφερι, αφού δύο λεπτά πριν από την ισοφάριση, ο Μανωλάς είχε «γκρεμίσει» τον Λίνο πάνω στη γραμμή της περιοχής, με τον Σιδηρόπουλο να μην βλέπει την παράβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος του Βορρά πρόσεξε περισσότερο τα μετόπισθεν φροντίζοντας να κλείσει τους διαδρόμους, η ΑΕΚ προσπάθησε αλλά δεν κατόρθωσε να απειλήσει ιδιαίτερα και έτσι το παιχνίδι κύλησε χωρίς αγωνιστικό ενδιαφέρον, έως ότου ξεκινήσει το «ροντέο» στο τελευταίο του τέταρτο.

 

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

ΣΚΟΡΕΡ: 30′ Γκαρσία, 38′ πέναλτι Βιτόλο – 14′ Σκόκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90’+4 Γκαρσία – 74′ Μάκος (δεύτερη κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 67′ Έτο, 73′ Μαλεζάς, 74′ Λίνο – 27′ Ντιόπ, 37′ Σάχα, 45’+1 Μάκος, 59′ Γεωργέας

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (80′ Τσουκαλάς), Σαλπιγγίδης (87′ Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μίτσελ, Μάκος, Λαγός (55′ Μπαχά), Μπλάνκο (62′ Λεονάρντο), Σκόκο (76′ Γκερέιρο).

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου