ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πορτογαλικός εμφύλιος

πορτογαλικός-εμφύλιος-438927

Η Πορτογαλία έχει την τιμητική της στον φετινό τελικό του Europa League με τις Πόρτο και Μπράγκα να διεκδικούν το τρόπαιο σήμερα το βράδυ (21.45 ΑΝΤ1) στο Δουβλίνο.

Η Μπράγκα στην πορεία της προς τον τελικό απέκλεισε ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Ντιναμό Κιέβου και η Μπενφίκα, ενώ η Πόρτο διαθέτει τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης τον Κολομβιανό Φαλκάο, με 16 γκολ. Εντυπωσιακές ήταν οι εμφανίσεις των «δράκων» τόσο εναντίον της Σπάρτακ Μόσχας στα προημιτελικά όσο και εναντίον της Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά.

Η Πόρτο κατέκτησε το 25ο πρωτάθλημα και διεκδικεί το 16ο κύπελλο Πορτογαλίας αλλά και το 7ο διεθνές της τρόπαιο. Αντίθετα, η Μπράγκα κυνηγάει το πρώτο της τρόπαιο μετά το 1955 όταν είχε κατακτήσει το κύπελλο Πορτογαλίας.

Η διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα ήταν μεγάλη μεταξύ των δύο ομάδων αφού η Πόρτο ξεπέρασε κατά 38 βαθμούς την προσεχή της αντίπαλο.

Η Πόρτο έχει αναγεννηθεί υπό τις οδηγίες του πολλά υποσχόμενου τεχνικού της Αντρέ Βίλας Μπόας, ενώ η Μπράγκα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της, αφού πέρασε ως τρίτη από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να γράψει ιστορία κατακτώντας το τρόπαιο. Το σίγουρο είναι ότι σήμερα οι ποδοσφαιρόφιλοι της Ευρώπης θα δουν έναν ενδιαφέρον τελικό, που το φαβορί Πόρτο θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και η Μπράγκα θα προσπαθήσει για την έκπληξη των εκπλήξεων.

«Όλοι οι παίκτες έχουν δουλέψει για τον τελικό. Έχουμε ομάδα που παλεύει για τους στόχους της και είμαστε συνηθισμένοι να παλεύουμε. Όλοι κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση», είναι τα λόγια του Έλτον, τερματοφύλακα της Πόρτο για τον τελικό. Ο Φερνάντο Μπελούτσι αποθεραπεύτηκε εγκαίρως και θα είναι παρών στον τελικό του Europa League. Ο Αργεντινός μέσος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Πόρτο για τον αγώνα με την Μπράγκα στο Δουβλίνο την Τετάρτη.

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας δεν θα έχει στη διάθεσή του, όπως αναμενόταν, τους Μαριάνο και Κίεζεκ, που δεν έχουν δηλωθεί στην Ευρώπη, τους τραυματίες Φουτσίλε, Κριστιάν Ροντρίγκες και Ράφαελ Εμίντιο, αλλά και τον νεαρό Κριστιάν. Αναλυτικά η αποστολή:

Ο μέσος της Μπράγκα Βαντίνιο, δηλώνει αισιόδοξος για τον τελικό και έτοιμος να διεκδικήσει μαζί με τους συμπαίκτες του το μεγάλο τρόπαιο. «Σε όλη την διοργάνωση κοιτάζαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παίζαμε σαν ομάδα και δείχναμε αγωνιστικό πνεύμα σε κάθε αγώνα. Έπρεπε να δουλέψουμε πολύ για να τα καταφέρουμε».

Iσως να μην έχουν ξανά την ευκαιρία να αγωνιστούν σε έναν τελικό οι παίκτες της Μπράγκα. Έτσι ο προπονητής της ομάδας, Ντομίνγκος Πασιένσια, αποφάσισε να συμπεριλάβει στην αποστολή για τον τελικό του Europa League κόντρα στην Πόρτο την Τετάρτη στο Δουβλίνο όλους τους παίκτες της ομάδας. Το ευχάριστο για την ομάδα-έκπληξη του θεσμού είναι πως αποθεραπεύτηκαν και θα είναι διαθέσιμοι ο μπακ Μιγκέλ Γκαρσία, ο κεντρικός αμυντικός Ροντρίγκες και ο επιθετικός Πάουλο Σέζαρ. Ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει τον τελικό του Europa League.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου