ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καμία ανησυχία στη Νίκη

καμία-ανησυχία-στη-νίκη-430958

Το πρωτάθλημα της Football League 2 μπορεί να ολοκληρώθηκε, αλλά από κει και πέρα όμως η «μάχη» για την τελική βαθμολογία αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες και από τους νομικούς εκπροσώπους των ομάδων. Αρκετά συγκροτήματα που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον είτε για τα πλέι οφ είτε για την παραμονή τους στην κατηγορία, αναμένεται να κινηθούν νομικά, αφού έχουν πληροφορίες ότι κάποιες ομάδες του πρωταθλήματος, πραγματοποίησαν μεταγραφές τον Ιανουάριο με πλαστά δικαιολογητικά και ενημερότητες.
Το θέμα ουσιαστικά που «καίει» την Football League, φαίνεται πως αρχίζει και «αγγίζει» και το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία των ομάδων που δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές και προχώρησαν σε αυτές με πλαστά έγγραφα, ωστόσο συγκροτήματα όπως ο Εθνικός Φιλιππιάδας, η Κοζάνη και ο Ναυπακτιακός που υποβιβάστηκαν βαθμολογικά, όπως και η Καλλονή που προσβλέπει στην πρώτη θέση, έχουν εναποθέσει τις όποιες ελπίδες τους σε μια νομική νίκη, που ίσως τους επιτρέψει να πάρουν τους επιπλέον βαθμούς που χρειάζονται. Έτσι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να καταθέσουν ενστάσεις και εφέσεις.
Οι χθεσινές φήμες που κυκλοφόρησαν ενέπλεκαν μάλιστα και τη Νίκη στα συγκεκριμένα σενάρια του σκανδάλου των πλαστών ενημεροτήτων. Ωστόσο ο Δημήτρης Ιωαννίδης που γνωρίζει τα πράγματα μέσα στην ΠΑΕ όσο λίγοι, διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία: «Δεν αντιμετωπίζουμε εμείς τέτοιο πρόβλημα. Είχαν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες και είχαμε εξασφαλίσει κανονικά και πληρώνοντας αυτά που έπρεπε τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές ενημερότητες για να κάνουμε μεταγραφές. Κάποιες ομάδες μπορεί να ψάχνονται γενικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η Νίκη. Πρώτα πληρώσαμε και στη συνέχεια χάσαμε την ρύθμιση. Αλλά για να κάνουμε τις μεταγραφές ήμασταν καθ’ όλα νόμιμοι. Όλοι τώρα ψάχνονται και κοιτάνε την κάθε ομάδα ξεχωριστά. Δεν είμαστε όμως εμείς μέσα σε αυτές».
Οι άλλες τρεις ομάδες που φέρονται να μπλέκονται στο σκάνδαλο από τον Βόρειο Όμιλο είναι ο Εορδαϊκός, τα Γιαννιτσά και η Ζάκυνθος. Η τελευταία πάντως χθες εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία επίσης διαψεύδει ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο.
Να θυμίσουμε πάντως ότι ο Στράτος Γιδόπουλος περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή μήπως υπήρχε εξέλιξη με τα πλαστά δικαιολογητικά των ομάδων, έτσι ώστε η Νίκη να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να βρεθεί στην τριάδα. Αυτό το γεγονός από μόνο του δείχνει ότι οι κυανόλευκοι δεν ανησυχούσαν και δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα από την αρχή.
Η Ένωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ εθνικής προς το παρόν δεν έχει επικυρώσει τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων, κάτι που ίσως γίνει στο τέλος της εβδομάδας αφού πρέπει να διεξαχθεί η διαδικασία των πλέι οφ. Η Νίκη έχει τερματίσει στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό που προσβλέπουν ο Εθνικός Φιλιππιάδας, ο Ναυπακτιακός, η Κοζάνη και η Καλλονή που θα κινηθούν μαζικά για τη διελεύκανση της υπόθεσης, ουσιαστικά προσβλέπουν στην αφαίρεση βαθμών, καθώς θεωρούν ότι θα πρέπει να τους αποδοθούν οι βαθμοί από τα παιχνίδια με τις κατηγορούμενες ομάδες, ώστε -μόνο σε μια τέτοια περίπτωση- να επωφεληθούν. Αν δεν υπάρξει αφαίρεση αλλά απευθείας μηδενισμός και υποβιβασμός των ομάδων που κατηγορούνται προς το παρόν και δεν έχει αποδειχθεί τίποτα για αυτές, τότε όσα συγκροτήματα υποβιβάστηκαν δεν έχουν δικαίωμα παραμονής, αλλά θα ανέβουν περισσότερες ομάδες από το Περιφερειακό πρωτάθλημα.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου