ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μ. Ζιώγας: «Δικαίωση για τον Διαγόρα η άνοδος»

μ-ζιώγας-δικαίωση-για-τον-διαγόρα-η-ά-518017

Ο προπονητής της… ανόδου του Διαγόρα στην Γ΄ Εθνική Μιχάλης Ζιώγας μιλώντας χθες στον Sport fm 89,5 τόνισε ότι η άνοδος της ομάδας του Στεφανοβικείου ήταν δικαίωση μιας ομαδικής προσπάθειας.

Ο έμπειρος Λαρισαίος τεχνικός Μ. Ζιώγας μάλιστα ήταν στον πάγκο του Διαγόρα αήττητος αναλαμβάνοντας μετά την 4η αγωνιστική όταν ο επίσης Λαρισαίος Αλέξης Παγλκαρλιώτας είχε μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα και ο υπηρεσιακός Λευτέρης Καλογήρου μια ισοπαλία.

Πάντως η ομάδα με διοικητικό ηγέτη τον Σάκη Πρασσά το πίστεψε, το δούλεψε και με προπονητή τον καταξιωμένο Μιχάλη Ζιώγα έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου μια επιτυχία που είναι ιδιαίτερης σημασίας αν σκεφτεί κανείς πως πριν 9 χρόνια ο Διαγόρας πανηγύρισε τίτλο στην Γ΄ τοπική κατηγορία και πριν 24 χρόνια είχε πανηγυρίσει τίτλο ως πρωταθλητής Β΄ Κατηγορίας.

Συνολικά η άνοδος ήρθε με 21 νίκες, 4 ισοπαλίες και μια ήττα …με την καλύτερη άμυνα και την τρίτη καλύτερη επίθεση και ο Μιχάλης Ζιώγας ευχαριστώντας διοίκηση κόσμο και παίκτες αναφέρθηκε στη χρονιά της ανόδου:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του Διαγόρα για την άψογη συνεργασία, που είχε αυτή την κατάληξη για την ομάδα! Όταν πήγα στον Διαγόρα η ομάδα δεν είχε κάνει καλό ξεκίνημα, ήταν νομίζω στην 6η θέση. Πιστέψαμε στην ομάδα, πήραμε και κάποιους παίκτες και στο τέλος τα καταφέραμε…» είπε ο Μιχάλης Ζιώγας, που βρέθηκε λόγο συγκυριών στον πάγκο της ομάδας του Στεφανοβικείου.

«Δεν είχα ξαναδουλέψει σε τοπικά πρωταθλήματα, αλλά κάποια γεγονότα (ο θάνατος του πατέρα του…) δεν με άφησαν να εργαστώ κάπου μακριά από το σπίτι μου.

Ήρθε η πρόταση του Διαγόρα και οι άνθρωποι της ομάδας του με έπεισαν και κάπως έτσι ξεκινήσαμε. Ήταν ιδανική η σεζόν για την ομάδα του Διαγόρα, διοίκηση, παίκτες, τεχνική ηγεσία και κόσμος ήμασταν ένα και γι΄ αυτό τα καταφέραμε».

Η νέα χρονιά θα βρει τον Μιχάλη Ζιώγα στον πάγκο του Διαγόρα; «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω… Ακόμα δεν έχουμε μιλήσει… Είπα ότι υπήρχαν καταστάσεις που με κράτησαν πίσω στην δουλειά μου.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του Διαγόρα που έκαναν μία τεράστια προσπάθεια και μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο της ανόδου. Είχαμε μία άψογη συνεργασία…».

Οσο για τον Διαγόρα της Γ΄ Εθνικής; «Θα είναι δύσκολα. Κακά τα ψέματα η Γ΄ Εθνική κατηγορία δεν έχει καμία σχέση με το τοπικό πρωτάθλημα. Απαιτείται εμπειρία, έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες από πρωτεύουσες των νομών, είναι άλλο επίπεδο από το τοπικό.

Πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις και φυσικά να υπάρξει πάλι υπομονή και επιμονή στην όλη προσπάθεια…».

Ο Μιχάλης Ζιώγας αναφέρθηκε και στο τοπικό στοιχείο που πρέπει να διακρίνει και τις ομάδες, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει πίστη για ό,τι κάνεις.

«Τότε που πήραμε το πρωτάθλημα με τη Λάρισα, αν κάποιος μου έλεγε στην αρχή ότι θα ήμασταν πρωταθλητές, θα τον περνούσα για τρελό!

Ομως όσο περνούσαν οι αγωνιστικές και ήμασταν στην κορυφή, τόσο κι εμείς το πιστεύαμε. Θυμάμαι ότι λίγο έλειψε να χαθούν τα πάντα σε ένα παιχνίδι με τον αδιάφορο Ηρακλή, τον οποίο κερδίσαμε τελικά στο τέλος της αναμέτρησης. Για 5 λεπτά δηλαδή ίσως να είχε χαθεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, το είδαμε αυτό και στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ που απολαύσαμε όλοι μας!».

Τέλος, ο Μιχάλης Ζιώγας δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τις ομάδες του Βόλου για την άνοδο, τον Βόλο ΝΠΣ για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ, τον Ολυμπιακό για την δική του άνοδο στην Φούτμπολ Λιγκ, ενώ δήλωσε βέβαιος και για την άνοδο της Νίκης, που όπως τόνισε μπορεί την ανατροπή και της αξίζει να είναι στις επαγγελματικές κατηγορίες!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου