ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όσο το θέμα «κολλάει» κοιτάζει ψηλότερα

όσο-το-θέμα-κολλάει-κοιτάζει-ψηλότε-518028

Η καθημερινή κωλυσιεργία με την υπόθεση της ψήφισης της κυβερνητικής τροπολογίας στη βουλή που θα νομιμοποιήσει την αναδιάρθρωση με «σύσταση» νέας κατηγορίας δίνει στον Ολυμπιακό Βόλου ακόμη περισσότερες ελπίδες πως τη νέα περίοδο μπορεί και να αγωνιστεί και πιο πάνω από τη λεγόμενη «νέα» Football League… που έχει ήδη αγωνιστικά προβιβαστεί…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο πρωταθλητής στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής Ολυμπιακός Βόλου περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις είδε ότι η επίμαχη τροπολογία για την αναδιάρθρωση δεν υπάρχει πουθενά στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, ενώ και επίσημα πήρε αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα.

Επισήμως αναφέρθηκε ότι η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών κι επρόκειτο να ψηφιστεί τις προσεχείς ημέρες. «Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου: «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης – Κατασκευής – Χρηματοδότησης – Λειτουργίας – Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη – Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που έχει εισαχθεί για συζήτηση στις Επιτροπές στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες», ήταν η χαρακτηριστική ανακοίνωση-ενημέρωση της ΓΓΑ.

Όμως η καθυστέρηση έχει ενοχλήσει και την ΕΠΟ που φοβάται ότι αν υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση και με το κλείσιμο της βουλής θα βρεθεί σε δύσκολη θέση!

Αυτή την δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση επιβεβαίωσε εμμέσως χθες και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ και ταμίας της ΕΠΟ κ. Περικλής Λασκαράκης στον sporfm 89,5 είπε ότι η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, ναι μεν έχει αποφασιστεί, αλλά για να εφαρμοστεί από τη νέα σεζόν, θα πρέπει να περάσει η σχετική τροπολογία από την Βουλή. αλλιώς θα έχουμε εκπλήξεις.

Αυτό σημαίνει πως αν η τροπολογία δεν ψηφιστεί άμεσα μπορεί η ΕΠΟ να θεωρήσει πως μπορεί η αναδιάρθρωση να ισχύσει από την μεθεπόμενη σεζόν, όπως ορίζει και ο κανονισμός!

Ετσι αν δεν ψηφιστεί άμεσα η τροπολογία στην Βουλή, ίσως να δούμε ανατροπές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, δηλαδή να υποβιβαστούν δηλαδή δύο ομάδες από την Super League στην Football League και η τελευταία να διεξαχθεί την νέα σεζόν με δύο ομίλους, αφού υπάρχει προκήρυξη για άνοδο 12 από τη Γ΄ Εθνική!

Εκτός της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση ….υπάρχει το σενάριο της αύξησης των ομάδων της Superleague 2 μέσω μπαράζ των πρωταθλητών της Γ΄ Εθνικής.

Μάλιστα ο υπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης μιλώντας και για το σενάριο έριξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του υφιστάμενου πλάνου ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες και ενδεχόμενα η ΕΠΟ να χρησιμοποιήσει αυτά τα «παράθυρα». Άλλωστε το νομοσχέδιο δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό ομάδων αλλά τις διάρθρωση των κατηγοριών. Η ΕΠΟ μπορεί να διορθώσει τις όποιες αδικίες στις μικρότερες».

Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ως δεδομένο την επιστροφή του μετά από 3 χρόνια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και για τη νέα περίοδο πρώτο θέμα είναι η δημιουργία Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας που πρέπει να προχωρήσει όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις…

Η διοίκηση πάντως του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου περιμένει να οριστικοποιηθούν τα πλάνα των κατηγοριών της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει αλλά το σίγουρο είναι ότι οι ερυθρόλευκοι που ήταν φέτος ανάμεσα στις 106 ερασιτεχνικές ομάδες, του χρόνου θα είναι ανάμεσα σε 40 ΠΑΕ και θα αποκτήσουν μετοχικό κεφάλαιο και θα παραθέσει μέσα στον Μάιο συνέντευξη Τύπου που θα προβεί σε ανακοινώσεις, ενώ θα αρχίσει και ο σχεδιασμός της νέας περιόδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου