ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν θεωρεί …κάτι δεδομένο

δεν-θεωρεί-κάτι-δεδομένο-519736

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν τις τελικές αποφάσεις της αναδιάρθρωσης… ελπίζοντας

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τίποτε δεν θεωρούν δεδομένο στον Ολυμπιακό Βόλου και ο πρωταθλητής στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής Ολυμπιακός Βόλου και περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση έχει ακόμη την ελπίδα πως τη νέα περίοδο μπορεί και να αγωνιστεί και πιο πάνω από τη «νέα» Football League… που έχει ήδη αγωνιστικά προβιβαστεί…

Η νέα εξέλιξη που έχει σχέση με την τροπολογία της αναδιάρθρωσης συνεχίζει άλλωστε να αφήνει ανοικτά «παράθυρα» καθώς χθες από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα dikisports.blogspot.com αναφέρθηκε ότι η επίμαχη τροπολογία για την αναδιάρθρωση δεν υπάρχει πουθενά στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, που υπάρχουν όλες οι τρέχουσες πληροφορίες για το σχέδιο νόμου «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Εργου της Μελέτης – Κατασκευής – Χρηματοδότησης – Λειτουργίας – Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη – Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων», στο οποίο ανακοινώθηκε ότι θα «κολλήσει» και η τροπολογία για την αναδιάρθρωση!

Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση είναι έτοιμη και δεν αναμένετε καμία ουσιαστική αντίδραση από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, αλλά υπάρχει το σενάριο της αύξησης των ομάδων της Superleague 2 μέσω μπαράζ των πρωταθλητών της Γ΄ Εθνικής.

Μάλιστα ο υπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης μιλώντας και για το σενάριο έριξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του υφιστάμενου πλάνου ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες και ενδεχόμενα η ΕΠΟ να χρησιμοποιήσει αυτά τα «παράθυρα». Άλλωστε το νομοσχέδιο δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό ομάδων αλλά τις διάρθρωση των κατηγοριών. Η ΕΠΟ μπορεί να διορθώσει τις όποιες αδικίες στις μικρότερες κατηγορίες», ανέφερε ο Βασιλειάδης.

Ανοιχτό το θέμα για αλλαγές άφησε χθες και ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος που τάχθηκε ξανά υπέρ της αναδιάρθρωσης σημειώνοντας ότι «η αναδιάρθρωση είναι προς την εξυγίανσή του και προς την σωστή κατεύθυνση».

Παράλληλα, έκανε και μια νέα αποκάλυψη λέγοντας ότι δεν αποκλείεται να διευρυνθεί η Γ’ Εθνική, όμως αν γίνουν αλλαγές, αυτές θα αφορούν στους δευτεραθλητές των Ενώσεων, που ίσως να ανέβουν έτσι στην νέα Γ’ Εθνική και όχι τις ομάδες που φέτος έπεσαν από αυτή, ενώ για τη διοργάνωση της νέας κατηγορίας, της Football League είπε: «Τόσο την Σούπερ Λίγκα 2 όσο και τη νέα Football League θα τις αναλάβει να τις διοργανώσει , βάση της απόφασης πάντα της ΕΠΟ, η Football League, εμείς δηλαδή και αυτό ότι πλέον και να γίνει δεν θα αλλάξει. Η νέα λοιπόν Football League θα έχει 1.800.000 ευρώ συνολικά και για τις 14 ομάδες έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ3, που θα μοιραστούν ίσα στις 14 ομάδες, ενώ θα βρούμε χρήματα και από ένα δυνατό χορηγό που θα δώσει και το όνομά του στο νέο αυτό πρωτάθλημα».

Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΣΦΟΒ Χρήστος Τσιτσιρίγκος με δηλώσεις του στον Βόλος 98.6 αναφέρθηκε από την πλευρά του στην αναδιάρθρωση που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση και κάλεσε τη διοίκηση του Ολυμπιακού να πιέσει τους πολιτικούς του νομού να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να μην περάσει η αναδιάρθρωση από την προσεχή αγωνιστική περίοδο: «Πριν ψηφιστεί η τροπολογία στη Βουλή θα πρέπει να πολεμήσουν για να μην περάσει η αναδιάρθρωση από την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Να δείξουν οι πολιτικοί της Μαγνησίας, πως πάνω απ’ όλα αγαπούν τον Βόλο και τον κόσμο που τους στήριξε και τους ανέδειξε. Πρέπει να γίνουν κινήσεις και να μην περιμένουμε το μοιραίο. Αυτό που θέλουμε είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, από τη στιγμή που στέφθηκε πρωταθλητής στη Γ’ Εθνική, να ανέβει κατηγορία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ως δεδομένο την επιστροφή του μετά από 3 χρόνια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και για τη νέα περίοδο πρώτο θέμα είναι η δημιουργία Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας που πρέπει να προχωρήσει όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις…

Η διοίκηση πάντως του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου περιμένει να οριστικοποιηθούν τα πλάνα των κατηγοριών της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει αλλά το σίγουρο είναι ότι οι ερυθρόλευκοι που ήταν φέτος ανάμεσα στις 106 ερασιτεχνικές ομάδες, του χρόνου θα είναι ανάμεσα σε 40 ΠΑΕ και θα αποκτήσουν μετοχικό κεφάλαιο και θα παραθέσει μέσα στον Μάιο συνέντευξη Τύπου που θα προβεί σε ανακοινώσεις, ενώ θα αρχίσει και ο σχεδιασμός της νέας περιόδου.

Στην αναμονή είναι και οι ποδοσφαιριστές της ανόδου, ενώ ο προπονητής της ανόδου Περικλής Αμανατίδης που προχθές ήταν στον Βόλο δήλωσε πρόσφατα σχετικά με το μέλλον του στον Ολυμπιακό Βόλου ότι έχει γίνει κουβέντα με τους διοικούντες την ομάδα, αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου