ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μαραθώνιο για εξυγίανση»

μαραθώνιο-για-εξυγίανση-439325

Η αντίδραση από τους οργανωμένους φιλάθλους της Νίκης ήταν αναμενόμενη. Μετά την Γενική Συνέλευση του BlueClub Παναγιώτης Ντοκούζης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, ο πολυπληθέστερος σύνδεσμος οργανωμένων της κυανόλευκης ομάδας προχώρησε σε σκληρή ανακοίνωση, ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα από τους μετόχους και διεμήνυσε το ξεκίνημα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.
 
Τέσσερα ξεκάθαρα πράγματα ουσιαστικά ζητούν οι οργανωμένοι από τους μετόχους της ομάδας στο ψήφισμα που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση και απαιτούν την άμεση πραγματοποίησή τους. Συγκεκριμένα: 1) Να πληρώσει ο καθένας τα χρέη που έχει κάνει και να παραδώσουν τις μετοχές στην Ερασιτεχνική Νίκη ή σε φορέα που θα συσταθεί για να αναλάβει την διαχείριση της ομάδας 2) Να δώσουν τέλος στη διοικητική και ιδιοκτησιακή της ομηρία 3) Αν υπάρξει συνέχεια στο καταστροφικό έργο θα υπάρξουν διαμαρτυρίες και αντιδράσεις και νομικοί εκπρόσωποι θα εξαντλήσουν κάθε μέσο για το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών, διεκδικώντας κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου 4) Οι πολιτικοί που μεσολάβησαν για να αναλάβει ο κ. Γιδόπουλος να αναλάβουν τις ευθύνες για το διοικητικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ιστορική ομάδα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι οργανωμένοι δεν θα περιμένουν τον Στράτο Γιδόπουλο, αλλά θα υπάρξουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις μέχρι και στην Αθήνα για να υποκινηθούν οι εξελίξεις. Αυτή την φορά είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον χρόνο να περάσει και να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να βγει από το αδιέξοδο η αγαπημένη τους ομάδα.  
 
Η ανακοίνωση του BlueClub «Παναγιώτης Ντοκούζης»
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι απέρριψαν πρόταση συνάντησης από τον Στράτο Γιδόπουλο, αφού θεωρούν ότι δεν πρόκειται να βγάλει πουθενά, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζουν ότι δεν τους έχει εξοργίσει η μη επίτευξη της ανόδου, αλλά η διοικητική ανυπαρξία και η έλλειψη της στοιχειώδους οργάνωσης. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση: «Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε κατ’ αρχήν μία ανασκόπηση της διοικητικής, ιδιοκτησιακής και αγωνιστικής κατάστασης των τελευταίων ετών στην ΠΑΕ «Νίκη Βόλου 1924», κατόπιν τα μέλη μας ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις, το κάλεσμα του Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη»προς τους μετόχους της Π.Α.Ε., τις δηλώσεις του μετόχου και τέως προέδρου της Π.Α.Ε. κ. Κώστα Χρόνη, καθώς και για το τι ειπώθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν λίγες ημέρες ο μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε. κ. Στράτος Γιδόπουλος, με το Δ.Σ. του συνδέσμου μας.
Ακολούθησε η πρόταση – θέση του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία ήταν να μην παραβρεθεί εκπρόσωπος του Συνδέσμου μας στην συνάντηση των μετόχων με την ερασιτεχνική, (και αντ’ αυτού να παραδώσουμε στον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, προς ανάγνωση το παρόν ψήφισμα), καθώς επίσης οτι δεν πρόκειται να κάνουμε δεκτή την συνάντηση που μας ζήτησε ο κ. Γιδόπουλος.
Σας καθιστούμε σαφές ότι η αποχή μας από τη συνάντηση σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με υποβάθμιση, αδιαφορία ή απαξίωση προς την πρωτοβουλία της Ερασιτεχνικής Νίκης για το ξεκαθάρισμα του διοικητικού τοπίου της ΠΑΕ. Αντιθέτως, θεωρούμε τον Γ.Σ. θεματοφύλακα του συμβόλου και των αξιών μας, χαιρετίζουμε την προσπάθειά του, και είμαστε σίγουροι ότι πράττουν με μοναδικό τους κίνητρο, την επιθυμία ανάκαμψης του συλλόγου μας.
Λάβαμε αυτή την απόφαση, διότι τόσο ο κ. Γιδόπουλος όσο και οι υπόλοιποι μέτοχοι, με τη στάση, τις πράξεις και την όλη διοικητική τους πορεία, έδειξαν εδώ και πολλά χρόνια ότι δεν έχουν σκοπό να ασχοληθούν σοβαρά και επαγγελματικά με την Π.Α.Ε. φέρνοντας τον ιστορικό μας σύλλογο συνεχώς σε αδιέξοδα, διασυρμό, αγωνιστική, διαχειριστική και διοικητική ανυποληψία.
Θεωρούμε ότι μία επιπλέον συζήτηση με τους εν λόγω κυρίους, δεν πρόκειται να αποφέρει κάτι θετικό για την ομάδα μας, είμαστε δε σίγουροι ότι ως συνήθως, πρόκειται οι κύριοι αυτοί να αναλώσουν ξανά την συζήτηση εκθειάζοντας τις θυσίες τους για την ομάδα, διατυμπανίζοντας τα ποσά που πλήρωσαν για εφορία, Ι.Κ.Α., μισθούς κ.τ.λ. (σαν να μην είναι πάγια και αυτονόητη υποχρέωση τους, θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι κάνουν «χάρη» και τα πληρώνουν), θα επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους παράγοντες, θα φέρουν διλήμματα, θα αναπτύξουν απόψεις εκφοβισμού και καταστροφολογίας και εν τέλει η κουβέντα θα τελειώσει με έκκληση για οικονομική βοήθεια από τον κόσμο και με απειλές για αποχώρηση εάν ο κόσμος δεν ανταποκριθεί στην απαίτησή τους αυτή.
Δεν είμαστε ούτε μέντιουμ, ούτε προφήτες. Απλά έχουμε δει το ίδιο έργο και έχουμε ακούσει την ίδια κασέτα σε συζητήσεις, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις και σε γενικές συνελεύσεις – παρωδίες τα τρία τελευταία χρόνια.
Κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι διοικούν αξιοπρεπώς, με νοικοκυριό, πρόγραμμα και σεβασμό, ομάδες σε χωριά με 20 ή 50 εισιτήρια, ενώ οι εν λόγω κύριοι δεν σέβονται τις χιλιάδες λαού που ακολουθούν αυτή την ομάδα. Και σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που παράγοντες, ποδοσφαιριστές και προπονητές αντίπαλων ομάδων έχουν εκθειάσει τον κόσμο μας και απορούν πώς μία ομάδα με τέτοιο λαϊκό έρεισμα βρίσκεται σε τόσο χαμηλή κατηγορία και σε τέτοια απαξίωση.
Με κάθε ειλικρίνεια σας βεβαιώνουμε ότι αυτό που μας έχει εξοργίσει δεν είναι η μη επίτευξη της ανόδου, αλλά η διοικητική τους ανυπαρξία και η έλλειψη της στοιχειώδους οργάνωσης, που έχουν καταντήσει την ομάδα παντελώς ανυπόληπτη και απαξιωμένη.  
Όσο αυτοί οι κύριοι παραμένουν στην ομάδα μας, τόσο θα βυθιζόμαστε περισσότερο στην αβεβαιότητα και την ανυποληψία, επίσης η παρουσία τους καθιστά την Π.Α.Ε. αναξιόπιστη και ανοργάνωτη αποτελώντας τροχοπέδη για κάθε επιχειρηματία που θα θελήσει να βοηθήσει την ομάδα μέσω χορηγίας, διαφήμισης κ.τ.λ. και τέλος το θολό ιδιοκτησιακό και οικονομικό τοπίο που διατηρούν, αποτρέπει κάθε υποψήφιο επενδυτή που θα θελήσει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της Π.Α.Ε.  
Σε λίγες μέρες αρχίζουμε τον μαραθώνιο αγώνα μας για την εξυγίανση της ομάδας, με κάθε κόστος και θυσία που θα απαιτηθεί, και κανένας απο τους προαναφερθέντες δεν πρόκειται να μείνει στο απυρόβλητο. Για τις αντιδράσεις μας αυτές θα ενημερώσουμε τον κόσμο με σχετικές ανακοινώσεις, είμαστε σίγουροι οτι σε αυτή τη μάχη, θα έχουμε στο πλευρό μας, όλο τον προδομένο λαό της ομάδας μας.Δεν πεθαίνει ότι μπορεί αιώνια να περιμένει. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1924».
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου