ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με περίπατο για την άνοδο

με-περίπατο-για-την-άνοδο-439335

Εύκολο απόγευμα πέρασε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας χθες η Νίκη Βόλου απέναντι στον Αλέξανδρο Αξιούπολης στο πλαίσιο της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ Ανδρών. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι έδρας για τους κυανόλευκους, που την άλλη Κυριακή στην Επανομή ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν επίσημα και τυπικά την άνοδό τους στη Β’ Εθνική.
Το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων, ωστόσο μετά τη λήξη άνοιξαν οι πόρτες και οι φίλαθλοι που βρισκόταν εκτός γηπέδου και φώναζαν κατά την διάρκεια του αγώνα για την αγαπημένη τους ομάδα, μπήκαν στις κερκίδες και τους χειροκρότησαν. Όλα αυτά μετά το πάρτι που έστησε η Νίκη στο παρκέ κόντρα στον ουραγό Αλέξανδρο Αξιούπολης, του οποίου και επικράτησε με 97-41.
 
Από το ζέσταμα…
Από το ζέσταμα ακόμα φάνηκε ότι η Νίκη θα είχε εύκολο έργο. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν μόνο με έξι παίκτες στο παρκέ, δείχνοντας ότι περισσότερο έκαναν αγγαρεία και έβγαζαν την υποχρέωση. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης ξεκίνησε στην πεντάδα τους νεαρούς Χρηστομάνο και Μ. Αναγνωστόπουλο, με τον Θυμνιό να κάθεται στον πάγκο και τον Μυστηλιάδη να έχει τεθεί νοκ άουτ λόγω διαστρέμματος. Η ομάδα της Νίκης σε ρυθμούς ρελαντί ήταν σαν να έκανε προπόνηση. Μόλις στο 7 βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 17 -3 και σε εκείνο το σημείο μετά από τάιμ άουτ ανανεώθηκε και η πεντάδα με τους Στάμο, Σαμαρά και Χρ. Αναγνωστόπουλο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης αντιμετώπισε το ματς ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και αυτό έκανε από νωρίς. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 25-3!
Στη δεύτερη περίοδο η Νίκη έπαιζε με μια αρκετά νεανική σύνθεση. Οι έμπειροι παίκτες της ομάδας κάθισαν στον πάγκο και χειροκροτούσαν απλά τις προσπάθειες των νεαρότερων, που φυσικά δεν είχαν να αντιμετωπίσουν καμία απολύτως δυσκολία απέναντι στους φιλοξενούμενους. Στο παιχνίδι πέρασαν και οι Μαυρογιάννης και Καραμανλής. Η Νίκη σχεδόν σε κάθε επίθεση είτε με την πρώτη είτε με την δεύτερη προσπάθεια πετύχαινε καλάθι, ενώ μόλις στο 15 είχε φτάσει τους 40 πόντους παραγωγικότητας. Το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 58-15.
 
Με συνοπτικές διαδικασίες

Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο κύλησε και το δεύτερο μέρος της συνάντησης. Την ώρα που οι βασικοί παίκτες της Νίκης είχαν αποσυρθεί ήδη στα αποδυτήρια, αφού δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιηθούν, οι νεαροί έδειχναν ότι δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα και στο 25 η διαφορά είχα ξεπεράσει ήδη τους 45 πόντους.  Το παιχνίδι κράτησε μόλις μέσα μια ώρα και πέντε λεπτά! Το τελικό 97-41 τα λέει όλα. Ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και πλέον άπαντες περιμένουν το διπλό στην Επανωμή την τελευταία αγωνιστική για να ξεκινήσουν τα πανηγύρια.   

Τα δεκάλεπτα: 25-3, 58-15, 78-28, 97-41
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ζαφειρούδης): Ζαρογιάννης 10 (1), Αναγνωστόπουλος Μ. 13 (1), Σαμαράς 23 (4), Χρηστομάνος 10, Θυμνιός, Κουτίνας 4, Τσώλης 4, Μαυρογιάννης 12 (1), Στάμος 12, Αναγνωστόπουλος Χ. 9 (1), Καραμανλής 2
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ: Μαυρόπουλος 11 (1), Φιλιππίδης 16, Βαλσαμίδης 2, Σιώπκας, Καλαβάζης 10, Σιδηρόπουλος 2.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου