ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Βλέπει» αισιόδοξα…

βλέπει-αισιόδοξα-439348

Με αισιοδοξία, τον κόσμο στο πλευρό του και κίνητρα ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Πανθεσσαλικο τον Παναθηναϊκό στην τρίτη αγωνιστική των Play off, έχοντας ως στόχο την πρώτη του νίκη και σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα… που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ξεκινήσει καλά στα Play off, αφού στα δυο παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής μετρά ισάριθμες ήττες (1-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 2-1 εντός από τον ΠΑΟΚ), σε δυο ματς εντελώς διαφορετικά αφού στο ΟΑΚΑ μπορεί να μην ήταν καλός αλλά ήταν αδικημένος και την περασμένη Πέμπτη κέρδισε τις εντυπώσεις…

Το σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι μια καλή ευκαιρία για τους παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη για να πάρουν κάτι θετικό, από τη στιγμή που και οι πράσινοι παρουσιάζουν μέτρια εικόνα, αλλά και η εικόνα του Ολυμπιακού την περασμένη Πέμπτη κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλή.

Μάλιστα η ομάδα του Ολυμπιακού έχει στα υπέρ της εκτός από τον κόσμο και το ότι έχει κερδίσει και τα δυο παιχνίδια πρωταθλήματος με τους πράσινους οπότε δεν θα είναι κάτι καινούργιο γι’ αυτούς που έχουν πλέον την ψυχολογία.

Η τελευταία συνάντηση με τον ΠΑΟ ήταν άλλωστε η τελευταία του πρωταθλήματος στις 17 του περασμένου Απρίλη που με τη νίκη ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, αφού εξασφαλίσθηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή στα Play off.

Σήμερα το βράδυ ο Ολυμπιακός θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο του, που χειροκρότησε την προσπάθεια στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά σίγουρα μια τρίτη νίκη επί του Παναθηναϊκού μέσα σε ένα πεντάμηνο είναι κάτι που μένει…

Ο Μάκης Κατσαβάκης έχει ζητήσει από τους ερυθρολεύκους ανάλογη εμφάνιση μ’ αυτή που πραγματοποίησαν στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντάς τους ότι έχουν αποδείξει πως μπορούν να νικήσουν οποιαδήποτε ομάδα, ενώ έχει δηλώσει και ικανοποιημένος από την απόδοσή τους κόντρα στον ΠΑΟΚ…

Ο Μάκης Κατσαβάκης δεν μπορεί να υπολογίζει και σήμερα στις υπηρεσίες του τραυματία Χαβιέ Ουμπίντες, καθώς ο 29χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και είναι η παρουσία του στην 11άδα στατιστικά αποτελεί και βαρόμετρο…

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χαβιέ Ουμπίντες έχει παίξει σε 24 αγώνες του Ολυμπιακού φέτος (2.016 λεπτά), έχει πετύχει 5 γκολ κι έχει μοιράσει 10 ασίστ, ενώ πιο σημαντικό είναι πως δεν έχει αγωνισθεί σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος και από αυτά ο Ολυμπιακός έχει μόνο ένα κερδίσει, ενώ στα 6 η βολιώτικη ομάδα δεν πέτυχε και γκολ.

Χωρίς Ουμπίντες ο Ολυμπιακός μετρά τρεις ήττες στο Βόλο, οι 2 με ΠΑΟΚ 0-3 και 1-2 και Ολυμπιακό Πειραιά 0-1, μια ήττα στην πρεμιέρα των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ από ΑΕΚ 0-1, τρεις ισοπαλίες χωρίς γκολ (0-0 στο Καυτανζόγλειο με Ηρακλή στο Ηράκλειο με Εργοτέλη και στο Βόλο με Πανιώνιο) και μία νίκη στο Βόλο 3-0 με τον ήδη υποβιβασμένο Πανσερραϊκό!

Ο Ουμπίντες στα 24 ματς που αγωνίσθηκε μόνο σε δυο ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε γκολ (στο Βόλο στην ήττα 0-1 από τον Εργοτέλη και στην ήττα 1-0 στην Ξάνθη).

Σήμερα υπάρχει και η απουσία, αλλά λόγω τιμωρίας, αυτή του Στάθη Ρόκκα ο οποίος έχει χάσει μόνο 4 ματς φέτος και στα δυο από αυτά (στην Ξάνθη και με ΠΑΟΚ τον Γενάρη) ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα.

Ο Ρόκκας θα απουσιάσει και από το επόμενο ματς που είναι πάλι με τον ΠΑΟ αλλά στο ΟΑΚΑ, στο οποίο έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του και ο Πέπε Μόνχε…

Όσον αφορά στην ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει σήμερα ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης Πέμπτης Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή των Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκα, Σανκαρέ, Τομάς Άλβαρεζ, Μπρέσκα, Μόνχε, Μαρτίν και αυτό που «παίζεται» είναι αν θα ξεκινήσει ο Ηλίας Σολάκης ή θα αγωνιστούν Μητρόπουλος και Ακόστα στο κέντρο και πίσω από τον Μαρτίν θα είναι ο Μάριο Μπρέσκα. Στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκη θα είναι και οι Νέμεθ, Ψυχογιός, Ντολεζάι, Αναστασίου, Γκότοβος και Μ. Ρόκα.

Ο Παναθηναϊκός

Στο «τριφύλλι» επικρατεί πλήρης απογοήτευση. Η ομάδα ξεκίνησε πρώτη στα πλέι-οφ, έχοντας διαφορά δύο βαθμών από την ΑΕΚ και τριών από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο με την πενιχρή συγκομιδή του μόλις ενός βαθμού σε δύο ματς βρίσκεται ήδη στο -2 από τον ΠΑΟΚ και στο -1 από την ΑΕΚ. Πέρα από την απογοητευτική εικόνα της ομάδας, έντονος προβληματισμός υπάρχει και για τη στάση των οπαδών, που σήμερα δεν θα είναι στην πόλη μας αλλά γενικότερα φαίνεται να αποστασιοποιούνται… Την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 φίλοι του «τριφυλλιού» και αυτοί που έκαναν τον κόπο να πάνε ασχολήθηκαν περισσότερο με τα διοικητικά και λιγότερο με το παιχνίδι. Όπως φαίνεται η επόμενη μέρα προβληματίζει περισσότερο από το έτσι κι αλλιώς προβληματικό αγωνιστικά σύνολο του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος πλέον δεν αισθάνεται καθόλου ασφαλής στη θέση του. Μάλιστα ήδη έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται σενάρια για την αντικατάσταση του Πορτογάλου τεχνικού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου