ΠΟΛΟ

Πανάξια στην τελική φάση οι παίδες του ΟΥΚ Βόλου

πανάξια-στην-τελική-φάση-οι-παίδες-του-523121

Τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος πέτυχε και πανηγυρίζει από χθες Κυριακή η παιδική ομάδα του ΟΥΚ Βόλου (γεν. 2004-2005), μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στον Ομιλο Βόλου που ολοκληρώθηκαν στο κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος».

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία για το σύνολο του Δημήτρη Κόφφα, το έργο της οποίας σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολο, καθώς αντιμετώπισε τις πολύπειρες ομάδες του Παναθηναϊκού και Εθνικού (περσινή πρωταθλήτρια) και τις ομάδες της ΝΕ Λάρισας και των Δελφινιών Πτολεμαΐδας. Οι Βολιώτες κατετάγησαν στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας την πολυπόθητη πρόκριση και το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης στο τελευταίο παιχνίδι τους, με αντίπαλο τη ΝΕ Λάρισας, της οποίας και επικράτησαν με 11-3.

Ειχε προηγηθεί στο πρώτο παιχνίδι η επεισοδιακή νίκη επί του Εθνικού, με 11-7, σ’ ένα παιχνίδι όπου τα πνεύματα οξύνθηκαν έπειτα από διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για δήθεν «όργια» της διαιτησίας και στο οποίο επιστρατεύτηκε ως και η αστυνομία, λόγω των συνεχιζόμενων βωμολοχιών γονέων αθλητών των Πειραιωτών προς τους διαιτητές. Στη… φαρσοκωμωδία που ακολούθησε τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και με το σαφές προβάδισμα των γηπεδούχων, οι παίκτες της Αθηναϊκής και ιδιαίτερα ιστορικής ομάδας του Εθνικού αμύνονταν μαζικά, διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία και οι παίκτες του ΟΥΚ Βόλου σπαταλούσαν το χρόνο μέχρι να ακουστεί το τελικό σφύριγμα.

Αναίμακτα κύλησαν τα επόμενα παιχνίδια για τους παίκτες του Δημήτρη Κόφφα, με τους Βολιώτες να επικρατούν εύκολα των Δελφινιών Πτολεμαΐδας (15-2), να χάνουν φυσιολογικά από τον Παναθηναϊκό (21-4) και να επικρατούν της ΝΕ Λάρισας (11-3) εύκολα, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση στην τελική φάση και τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, που θα γίνει το τριήμερο 21-23 Ιουνίου.

Στοιχεία δεμένης ομάδας, με πολλές λύσεις και βάθος στο ρόστερ είχε το σύνολο του Δημήτρη Κόφφα, καθώς και αρκετό κόσμο που βρέθηκε σε όλα τα παιχνίδια στις εξέδρες του κολυμβητηρίου προκειμένου να στηρίξει τον ΟΥΚ, που ως φαίνεται δυνάμωσε ιδιαίτερα μετά και τη συνένωση του καλοκαιριού. Με το σύνθημα «Μία πόλη, μια ομάδα», πανηγυρίστηκε έντονα από τους ανθρώπους των Βολιωτών μια ακόμα σπουδαία στιγμή στην ιστορία της τοπικής υδατοσφαίρισης.

Μάλιστα, ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Κόφφας, όντας ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σπουδαία πρόκριση σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ: « Δεν ήταν έκπληξη που προκριθήκαμε. Ημασταν αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας, το πιστεύαμε, δουλέψαμε σκληρά και τελικά τα καταφέραμε. Μας ιντρίγκαρε πολύ το να καταφέρουμε να αποκλείσουμε τον Εθνικό, περσινή πρωταθλήτρια ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Το μεγάλο κέρδος για εμάς είναι ότι πέρσι «μαλώναμε» με τη Νίκη και φέτος αυτά τα παιδιά πανηγυρίζουν όλα μαζί. Περιμένουμε πια την κλήρωση της ερχόμενης Τετάρτης».

Αποτελέσματα

Παναθηναϊκός-ΝΕ Λάρισας 18-2

ΟΥΚ Βόλου-Εθνικός Πειραιά 11-7

Εθνικός Πειραιά-Παναθηναϊκός 4-23

Δελφίνια Πτολεμαΐδας-ΟΥΚ Βόλου 2-15

ΝΕ Λάρισας-Εθνικός Πειραιά 6-11

Παναθηναϊκός-Δελφίνια Πτολεμαΐδας 16-6

Δελφίνια Πτολεμαΐδας-ΝΕ Λάρισας 6-17

ΟΥΚ Βόλου-Παναθηναϊκός 4-21

Εθνικός-Δελφίνια Πτολεμαΐδας 9-5

ΝΕ Λάρισας-ΟΥΚ Βόλου 3-11

Βαθμολογία

Παναθηναϊκός 12

ΟΥΚ Βόλου 9

Εθνικός 6

ΝΕ Λάρισας 3

Δελφίνια Πτολεμαΐδας 0

Αγωνίστηκαν για λογαριασμό της ομάδας του ΟΥΚ οι εξής υδατοσφαιριστές: Μεριστούδης, Μπομπός, Γκανάτσιος, Ιωάννου, Μπακαλάκης, Παπαδημητρίου, Νταρίκος, Βαλτσιώτης, Στεφάνου, Καλαντζής, Κουτσουνίδης, Γλούμης, Κομνιάνος, Βασιλούδης, Πουλαράκης, Ματσάγκος, Σιγανός, Μυλωνάς, Νάσιος, Χαραλαμπίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου