ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντιπαράθεση της ΕΠΟ στη Βουλή

αντιπαράθεση-της-επο-στη-βουλή-435604

Η συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου και του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας Θόδωρου Κουρίδη με τα μέλη της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής εξελίχθηκε σε μια αντιπαράθεση, στην οποία ανέβηκαν οι τόνοι και έφτασε στο σημείο να υπάρξει ατάκα περί «απειλών» και… φυλακών!

Οι βουλευτές ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να ελεγχθούν από διακομματική επιτροπή που θα οριστεί οι φάκελοι των ομάδων που πήραν αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα της Superleague, σε αντίθεση με τον Ηρακλή.

Ο κ. Πιλάβιος ουσιαστικά το αρνήθηκε, καθώς επεσήμανε ότι για να υπάρξει σχετικός έλεγχος θα πρέπει να το δεχθούν οι ΠΑΕ και η διοργανώτρια αρχή, αλλά να υπάρξει και «συγκατάθεση» από την UEFA (ίσως και με φυσική παρουσία αξιωματούχων της στη χώρα μας).

Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή πιέστηκε από τους βουλευτές της επιτροπής, επιτροπή (πρόεδρος της οποίας είναι η Χρύσα Αράπογλου και μέλη της, μεταξύ άλλων, οι πρώην υφυπουργοί Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης και Γιάννης Ιωαννίδης), παρουσίασε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στο οποίο γίνονταν ειδική αναφορά στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ως «απειλή» από τα μέλη της επιτροπής, οι τόνοι ανέβηκαν και ακούστηκε η φράση προς τον κ. Πιλάβιο: «Ήρθες εδώ για να μας απειλήσεις;». Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, τόνισε κάποια στιγμή ότι «πάμε να σώσουμε μια ομάδα (σ.σ. Ηρακλής) και θα σώσουμε κακό σε άλλες».

Ο Γιώργος Λιάνης τόνισε ότι «εδώ έρχονται ολόκληροι πρώην πρωθυπουργοί στη Βουλή», ο Γιάννης Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι «η Βουλή μπορεί να κάνει έλεγχο όπου θέλει, έχουμε κάνει έλεγχο ακόμα και στις φυλακές», την ώρα που ο κ. Πιλάβιος παρουσίασε έγγραφο πλαστής ενημερότητας του Ηρακλή, το οποίο είχε κατατεθεί και βάσει αυτού δεν είχε δικαίωμα να κάνει μεταγραφές. Μάλιστα, επεσήμανε ότι θα ανακληθούν οι μεταγραφές που έκανε τον Ιανουάριο ο «Γηραιός», ενώ σε αυτή την περίπτωση ο ΚΑΠ προβλέπει ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών!

Τελικά, ο κ. Πιλάβιος ανέφερε ότι το Δ.Σ. της ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσουν αν θα ελεγχθούν από τη Βουλή οι φάκελοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλή, αν το θελήσει, έχει το δικαίωμα να κάνει τον έλεγχο, αν και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει «θέμα» με την UEFA περί του αυτοδιοίκητου, αν και οι βουλευτές υποστήριζαν ότι υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στην εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία.

Η πρόταση των βουλευτών ήταν να γίνει διακομματική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τους φακέλους όλων των ομάδων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ελλείψεις, ανάλογες μ’ αυτές του Ηρακλή.

Μάλιστα, η πρόταση αυτή έχει μεγάλη σημασία, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για τον Ηρακλή κι όπως αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής στο πόρισμα, υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν ελλείψεις στους φακέλους τους…

Ο Γιώργος Λιάνης, τόνισε πως «υπάρχουν πέντε – έξι ομάδες που έχουν σημαντικές ελλείψεις», ωστόσο αρνήθηκε να τις κατονομάσει, όταν του το ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Επίσης, ειπώθηκε από βουλευτή πως υπάρχει ομάδα με δύο φορολογικές ενημερότητες, ενώ άλλος βουλευτής ανέφερε πως υπάρχει ομάδα που αγωνίζεται με πλαστή ενημερότητα!

Tέλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε να «σταματήσουν τα παραμύθια της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας».

Νέα «βόμβα» στο πρωτάθλημα

Το έγγραφο που κατέθεσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στη Βουλή βάζει "βόμβα" στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας. Με πλαστή ενημερότητα πραγματοποίησε μεταγραφές του Ιανουάριο ο Ηρακλής, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε αφαίρεση βαθμών. Ανοιχτό παράθυρο για παραμονή του Αστέρα Τρίπολης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατέθεσε έγγραφο του ΙΚΑ Καλαμαριάς που αναφέρει πως η ασφαλιστική ενημερότητα του Ηρακλή είχε ισχύ μέχρι το Σεπτέμβρη του 2010, επομένως οι μεταγραφές του Ιανουαρίου έγιναν με πλαστή υπογραφή. Επίσης τόνισε πως μετά την απόφαση για μη αδειοδότηση του Ηρακλή, τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν καταθέσει προσφυγές, δείγμα των οικονομικών προβλημάτων του «Γηραιού», ενώ άφησε υπόνοιες ακόμη και πλαστογραφημένες υπογραφές!

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου