ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εγινε το πρώτο βήμα

εγινε-το-πρώτο-βήμα-439954

Το πρώτο βήμα έγινε. Έστω και με μικρή συμμετοχή η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη πραγματοποιήθηκε κανονικά προχθές το βράδυ στο Ξενία Βόλου και ορίστηκε για τις 16 Μαϊου η ημερομηνία των εκλογών, ώστε και επίσημα να αναλάβει η νέα διοίκηση, που έχει μπροστά της αρκετά δύσκολο έργο και πρώτα απ’ όλα να πείσει τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να βρεθεί δίπλα στην προσπάθειά τους.
 
Ο Δημήτρης Καραγιάννης που μέσω ευχών και τοποθετήσεων φάνηκε ότι έχει την αμέριστη συμπαράσταση όλων για την ανάληψη των ηνίων του Ερασιτέχνη θα είναι ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, ωστόσο για να προκύψει και επίσημα αυτό, θα πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία των εκλογών. Οι πολυαναμενόμενες εκλογές που θα δώσουν το δικαίωμα στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου να αλλάξει σελίδα θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα (16/5) και υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές έως τις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στο Ξενία από τις 19.00 το απόγευμα έως τις 21.00 το βράδυ. Όπως ανακοινώθηκε χθες την εφορευτική επιτροπή απαρτίζουν η Μαρία Καραγιάννη, η Χάρις Καροτσάκη και ο Αντώνης Ξηρός, όλοι τους δικηγόροι.
 
Ο απολογισμός  
Κατά τη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση ο απολογισμός της τελευταίας διετίας. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο πρόεδρος της παλιάς διοίκησης Βασίλης Δαμασιώτης που ανακοίνωσε και την παύση των καθηκόντων του, η αντιπρόεδρος Ευγενία Φραγκούλη και ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Κουσιαρής. Περίπου 30 μέλη του Ερασιτέχνη έδωσαν το παρών στην Γενική Συνέλευση, ενώ μεταξύ αυτών ήταν και ο Δημήτρης Καραγιάννης μαζί με στενούς του συνεργάτες που αναμένεται να λάβουν ρόλο στο νέο Δ.Σ. και συγκεκριμένα τον Χρόνη Μουστάκα, τον Κώστα Τσουκαλά και την Μαρία Καραγιάννη. Από την παλιά διοίκηση παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη Ζάκος Σαχίνης, Σταύρος Τσακόγιας, Γιάννης Δημητρέλιας, Αννα Χαρχαρή κι ο προπονητής της άρσης βαρών Μπάμπης Μπορτσέλης. Παράλληλα παρακολούθησαν τη Γενική Συνέλευση και πήραν μάλιστα και θέση για τις εξελίξεις, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Γιώργος Μουλάς και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας.
Ο Βασίλης Δαμασιώτης, ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ήταν αυτός που ξεκίνησε τη Γενική Συνέλευση. Αφού ανακοίνωσε την παραίτησή του, τόνισε ότι η προσπάθεια «κόλλησε» στο γεγονός ότι δεν υπήρχε βοήθεια και στήριξη από πουθενά. Στόχος όπως είπε ήταν να ανεβάσει τον Ολυμπιακό επίπεδο, αλλά δεν υπήρξε η ανάλογη συμπαράσταση που θα περίμεναν ο ίδιος και οι συνεργάτες του.
Η αντιπρόεδρος της ομάδας Ευγενία Φραγκούλη από την πλευρά της μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια που έγινε, αλλά και για το γεγονός ότι δεν περίμενε η τοπική κοινωνία να αφήσει τον Ολυμπιακό Βόλου μόνο του. Τόνισε ότι στην Αρτέμιδα, την οποία και απορρόφησε ο Ολυμπιακός Βόλου για να αποκτήσει γυναικείο τμήμα μπάσκετ, υπήρχαν αρκετοί χορηγοί και πίστεψε ότι στην Α1 και με το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου για βιτρίνα θα ερχόταν ακόμα περισσότεροι κοντά στη νέα προσπάθεια, κάτι που τελικά δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να αντιμετωπίσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που βρέθηκε ένας άνθρωπος όπως ο Δημήτρης Καραγιάννης για να βγάλει τον σύλλογο από το αδιέξοδο και υπογράμμισε ότι δεν θα μετέχει στη νέα διοίκηση, αλλά εξωδιοικητικά θα βοηθάει και θα στηρίξει όσο μπορεί τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι οικονομικοί ισολογισμοί της τελευταίας διετίας αναγνώστηκαν από την κ. Ευγενία Φραγκούλη και παρουσιάστηκαν τα έσοδα και τα έξοδα να είναι ισοσκελισμένα (101.000 ευρώ το 2009 και 102.000 ευρώ το 2010).
Ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου, Γιώργος Κουσιαρής ανέφερε ότι όλοι έμειναν στα λόγια και κανείς δεν στήριξε ουσιαστικά την προσπάθεια. «Κατά την εκδήλωση επανίδρυσης του Ερασιτέχνη όλοι ήξεραν να πουν μεγάλα λόγια και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και δεν βοήθησαν την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος και ο ίδιος τόνισε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Δημήτρη Καραγιάννη για να πάει τον Ολυμπιακό Βόλου εκεί που του αξίζει, αρκεί να τον πλαισιώσουν σωστοί άνθρωποι και να στηρίξει την προσπάθειά του ο κόσμος.
Από κει και πέρα οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν είχαν να κάνουν περισσότερο με την προτροπή να πέσει ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες και στο πρόβλημα των χώρων προπόνησης. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας από την πλευρά του φέρνοντας ως παράδειγμα την Ένωση και το γεγονός ότι όχι μόνο εξαλείφθηκαν τα χρέη της αλλά πλέον έχει και έσοδα τόνισε ότι χρειάζεται δουλειά και διάθεση απ’ όλους για να έρθουν περισσότερα παιδιά στο σύλλογο, αλλά και να εγγραφούν περισσότερα μέλη, αφού όπως είπε είναι αδιανόητο ένα ιστορικό σωματείο με το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου να έχει τόσο μικρή συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση και παράλληλα να έχει εγγράψει μόλις 140 μέλη. Παράλληλα έδωσε τις ευχές του στον Δημήτρη Καραγιάννη για το έργο που θα αναλάβει.
Το μέλος του Ερασιτέχνη και νομικός εκπρόσωπος, Αντώνης Ξηρός, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για πιθανές νέες συγχωνεύσεις, που όπως είπε μπορεί να δημιουργήσουν νέα βαρίδια. Επίσης προέτρεψε τους νέους διοικούντες να ασχοληθούν με τις ακαδημίες και τις υποδομές, λέγοντας πως δεν υπήρξε σωστή οργάνωση αυτά τα χρόνια. 
Σαφές μήνυμα έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μουλάς, που άκουσε τα παράπονα της διοίκησης ότι δεν υπήρξε στήριξη από τον Δήμου Βόλου. «Σε έναν σωστά οργανωμένο Ολυμπιακό, αποκλείεται ο Δήμος Βόλου να κλείσει την πόρτα», τόνισε.
Στο θέμα των αγωνιστικών χώρων στάθηκαν οι κ.κ. Σαχίνης και Μουστάκας. Ο πρώτος προέτρεψε τους γονείς να είναι πιο κοντά στο σύλλογο, ενώ δεύτερος συμπλήρωσε ότι απαιτείται μεγαλύτερη οργάνωση αλλά και εύρεση αθλητικών χώρων που να πληρούν τις προϋποθέσεις και να ανταποκρίνονται στα σχέδια της νέας διοίκησης. Όπως ανέφερε στόχος είναι να γίνει ο Ερασιτέχνης ένα κλαμπ ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλη αυτή την ώρα, ο Δημήτρης Καραγιάννης δεν τοποθετήθηκε. Απλά άκουγε προσεκτικά τους ομιλητές, βγάζοντας τα συμπεράσματά του.
 
 
Μήνυμα συμπαράστασης από Κλόντζα
Ο πρόεδρος του Βόλος 2004 κ. Κλόντζας, που επίσης βρίσκεται μαζί του σε συζητήσεις ο Δημήτρης Καραγιάννης για την απορρόφηση της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη Γενική Συνέλευση, αφού βρισκόταν λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Ωστόσο ενημέρωσε τηλεφωνικά για τον λόγο της απουσίας του τον Δημήτρη Καραγιάννη και του επιβεβαίωσε ότι προχωρούν όλα κανονικά, μαζί φυσικά με μηνύματα συμπαράστασης και ευχών για τη νέα προσπάθεια του Ερασιτέχνη.
 
Μείωση της συνδρομής
Το άνοιγμα προς τον κόσμο είναι ο στόχος της νέας διοίκησης και προς αυτό τον σκοπό αποφασίστηκε στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης η μείωση της συνδρομής των μελών από τα 60 στα 30 ευρώ.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου