ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επόμενος στόχος το Μεσογειακό Κύπελλο

επόμενος-στόχος-το-μεσογειακό-κύπελλ-439967

Η εξαιρετική εμφάνιση των τρίδυμων αδελφών Αλεξανδρή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης στην κατηγορία κορασίδων Α’, ήταν απλά η συνέχεια της εντυπωσιακής φετινής τους πορείας. Αυτή όμως δεν σταματά εδώ. Επόμενος στόχος τους είναι το Μεσογειακό Κύπελλο που θα διεξαχθεί τέλη Ιουλίου στην Ιταλία.

Οι «χρυσές» κορασίδες της ελληνικής συγχρονισμένης κολύμβησης, οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή, που έχουν κάνουν τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας να μιλούν για τρία αυθεντικά ταλέντα και για τις ελπίδες της χώρας μας για ένα λαμπρό μέλλον, δεν άφησαν περιθώρια για αμφισβήτηση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης που έγινε στη Γλυφάδα.

Η Άννα Μαρία, η Ειρήνη και η Βάσω κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ντουέτο (αγωνίστηκαν και οι τρεις στα προκριματικά και στον τελικό), το χρυσό στο ομαδικό και το χρυσό στο κόμπο, ενώ η Ειρήνη ήταν επίσης στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο σόλο, με δεύτερη την αδερφή της Άννα Μαρία! Οι τρίδυμες αδελφές ήταν και πάλι εντυπωσιακές. Οι φετινές τους επιτυχίες είχαν ξεκινήσει άλλωστε από το Πανελλήνιο νεανίδων, που παρά το γεγονός ότι ήταν οι μικρότερες σε ηλικία αθλήτριες που αγωνίστηκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία, κατάφεραν να κατακτήσουν το χάλκινο στο ντουέτο και χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό και στο κόμπο. Επίσης στην κατηγορία όπεν πήραν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στο ομαδικό με το σύλλογο της Αργυρούπολης στην οποία πλέον ανήκουν.

Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή παρά την μεταγραφή τους και κυρίως λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν έχουν αφήσει το Βόλο. Προπονούνται καθημερινά στο κλειστό της Νέας Ιωνίας υπό τις οδηγίες της προπονήτριάς τους Κατερίνας Μαρίτση και θέτουν ακόμα υψηλότερους στόχους για τη συνέχεια.

Η διάκριση και το βάθρο στο Μεσογειακό Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Ιταλία στα τέλη Ιουλίου είναι ο επόμενος στόχος τους. Η ανωτερότητά τους σε πανελλήνιο επίπεδο στην κατηγορία τους είναι πλέον δεδομένη και το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και η κλήση τους στην εθνική νεανίδων, με την οποία προπονούνται χωρίς όμως να μπορούν ακόμη να αγωνιστούν. Εκπροσωπούν όμως την Ελλάδα με την εθνική κορασίδων, όπου ανήκουν ηλικιακά, και η καταξίωση και η σταθερότητα σε διεθνές επίπεδο είναι πλέον αυτό που τις ενδιαφέρει. Η προετοιμασία τους συνεχίζεται σκληρά και άπαντες αισιοδοξούν ότι μέσα στο καλοκαίρι η Άννα Μαρία, η Ειρήνη και η Βάσω θα έχουν προσθέσει στη συλλογή τους ακόμα ένα μετάλλιο από το Μεσογειακό Κύπελλο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου