ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναγκαστική αναμονή στον Ολυμπιακό Βόλου

αναγκαστική-αναμονή-στον-ολυμπιακό-β-530509

Δεν γίνεται προγραμματισμός νέας περιόδου πριν τις τελικές αποφάσεις περί αναδιάρθρωσης

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε αναγκαστική αναμονή βρίσκονται εδώ και αρκετές μέρες στον Ολυμπιακό Βόλου που ως πρωταθλητής στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να βρίσκεται σε «διακοπές», παράλληλα είναι και σε ετοιμότητα περιμένοντας και ελπίζοντας μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση αναδιάρθρωση πως μπορεί κάτι να αλλάξει και η ομάδα τη νέα περίοδο να αγωνιστεί και πιο πάνω από τη «νέα» Football League… που έχει ήδη αγωνιστικά προβιβαστεί…

Αυτή η αναμονή έχει βάλει φρένο και τον προγραμματισμό της νέας περιόδου με το κυριότερο θέμα τη δημιουργία Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας που πάντως θα προχωρήσει όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις…

Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται σύντομα και όταν οριστικοποιηθούν τα πλάνα της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, που θα γίνει ο απολογισμός της περιόδου της ανόδου, όσον αφορά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον σύλλογο. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας, μάλιστα έχει από καιρό τονίσει πως ο Ολυμπιακός θα κάνει πρωταθλητισμό σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται.

Στα της αναδιάρθρωσης πάντως η τροπολογία για τη δημιουργία νέας κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει ακόμη κατατεθεί στη Βουλή από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και όσο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, οι ομάδες που πλήττονται από την αναδιάρθρωση, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου, ελπίζουν πως ίσως κάτι αλλάξει στο τέλος.

Το ισχύων σχέδιο της αναδιάρθρωσης βρίσκει αντίθετες τις ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ιδιαίτερα αυτές που φέτος αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στους ομίλους τους, καθώς την επόμενη σεζόν προγραμματίζεται να συμμετάσχουν στη νέα Football League – ουσιαστικά δηλαδή δεν προβιβάζονται αλλά παραμένουν και του χρόνου στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Άλλο ένα ζήτημα που αναδεικνύουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής είναι η σημαντική διαφορά στο ποσοστό από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που θα κατευθυνθεί στις ομάδες της νέας Football League σε σχέση μ’ αυτό που θα λάβουν οι ομάδες της Super League 2, το οποίο θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Την περασμένη βδομάδα μάλιστα επτά από τους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής (όλοι πλην της Βέροιας) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Την υπογράφουν ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα, ο Κρόνος Αργυράδων, η Ιεράπετρα, ο ΓΑΣ Ιάλυσος, το Αιγάλεω και ο Ασπρόπυργος. Δηλώνουν ότι απορρίπτουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης, για το οποίο σημειώνουν ότι επιφέρει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στις ομάδες, καθώς «τα έξοδα μετακινήσεων, της διαιτησίας και τα υψηλά χρηματικά πρόστιμα και παράβολα υπερβαίνουν τα λιγοστά χρήματα που προτίθεστε να μας δώσετε», και αντιπροτείνουν τη δημιουργία δεύτερης κατηγορίας με δύο ομίλους.

Οι δυο όμιλοι πάντως είναι σενάριο που δεν το σκέφτεται καν η πολιτεία και αν γίνει δεν θα υπάρξουν τα κέρδη που έχει υποσχεθεί η μέσω της ΕΡΤ… μια πιθανή παραπάνω κατηγορία για τον Ολυμπιακό μπορεί να έρθει με το παράθυρο που ανοίχτηκε για άνοδο για 2 από τους 8 πρωταθλητές με μπαράζ στη 2η την τάξη κατηγορία.

Μια τέτοια διπλή άνοδος που δεν θα έρθει απευθείας αλλά από μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών (Καβάλα, Βέροια, Κρόνος Αργυράδων Κέρκυρας και Ολυμπιακός Βόλου) θα έχει πολλαπλάσια κέρδη που έχει υποσχεθεί η Πολιτεία μέσω της ΕΡΤ… κι όλο αυτό το σενάριο προϋποθέτει και σε αλλαγή του πλάνου 14-12-14 σε 14-14-14.

Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν τις εξελίξεις και περιμένουν, και δεν αποκλείεται αν αλλάξει κάτι, τότε οι πρωταθλητές θα κληθούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις για μπαράζ ανόδου

*Στο μεταξύ στον Ολυμπιακό αναταραχή υπήρξε στο τμήμα μπάσκετ με την ανακοίνωση των παικτών που επιρρίπτουν ευθύνες στη Διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου για οικονομική αφερεγγυότητα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως παρά την επιτυχημένη χρονιά οι παίχτες δεν πληρώθηκαν εδώ και μήνες και πως βιώνουν την απογοήτευση και ένα αίσθημα κοροϊδίας και μη ειλικρινούς συμπεριφοράς αφού όπως τονίζεται σε κάθε συνάντηση με τον ερασιτέχνη και την Δ.Ε υπάρχουν διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούνται και η πλευρά της Δ.Ε. ρίχνει τις ευθύνες στον ερασιτέχνη και ο ερασιτέχνης με τη σειρά του στη Δ.Ε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου