ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισόβιος πρωταθλητής Ευρώπης!

ισόβιος-πρωταθλητής-ευρώπης-440253

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε σε ένα ακόμα φάιναλ φορ γιατί είναι η καλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια! Στο 10ο φάιναλ φορ της ιστορίας του κατάφερε να κατακτήσει το 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο και να γίνει η δεύτερη ομάδα (μετά τη Ρεάλ) με τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ισοφαρίζοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα επικράτησε της Μακάμπι με 78-70 και επέστρεψε στον ευρωπαϊκό θρόνο ύστερα από δύο χρόνια. Οι σκηνές που ακολούθησαν με την τελευταία κόρνα της γραμματείας δύσκολα μπορούν να περιγραφούν. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν στήσει ένα τρελό πανηγύρι στις εξέδρες του «Παλάου Σαν Τζόρντι», ενώ οι παίκτες της ομάδας αγκαλιάστηκαν και πανηγύρισαν λες και ήταν το πρώτο τους τρόπαιο. Και ήταν το 6ο!
Και όλα αυτά έχοντας στον πάγκο τον «μετρ» των φάιναλ φορ! Τον πρωτομάστορα των επιτυχιών. Τον πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο λόγος φυσικά για τον έναν και μοναδικό Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος έφτασε τα 8 τρόπαια στην καριέρα του, εκ των οποίων τα πέντε στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Αναμφισβήτητα είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των «πρασίνων».
Όσο για τον Διαμαντίδη; Ό,τι και να γράψει κάποιος γι’ αυτόν θα είναι πολύ λίγο! Καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκα, πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου και πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ! Και συν τοις άλλοις ο άνθρωπος που κράτησε πρώτος το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκα. Το 3ο στην καριέρα του.
Και πάλι. Δεν ήθελε να το κρατήσει μόνο του. Ζήτησε την παρέα της… παλιοσειράς, του Μάικ Μπατίστ και του Κώστα Τσαρτσαρή να τον βοηθήσουν. Όπως είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια στο Βερολίνο, όταν είχε φωνάξει τον Φραγκίσκο Αλβέρτη για να το σηκώσει μαζί του…
Όσο για τον Θανάση Γιαννακόπουλο; Το χαμόγελο ευτυχίας δεν έφευγε από τα χείλη του. Και γιατί να φύγει άλλωστε; Κρατώντας γερά το τρόπαιο της Ευρωλίγκα στα χέρια του έδινε παντού συγχαρητήρια, ενώ ο… άρχοντας των αστεριών Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποκλινόταν στην αποθέωση των οπαδών του Παναθηναϊκού.
Βέβαια εκείνος που έμελλε να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα και να βάλει τις βάσεις για το 6ο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού ήταν ο Ρομέιν Σάτο. Ο Κεντροαφρικανός γκαρντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού έσπασε την… γκίνια με τα άστοχα σουτ και άρχισε να βλέπει το καλάθι σαν… βαρέλι!
Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάργκο 12, Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14(3), Ελιγιάχου 12, Πνίνι 8(2), Μπουρστάιν, Έιντσον 17(2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13(5), Νίκολας 14(2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16(1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου