ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με Θεσπρωτό η Νίκη για την άνοδο

με-θεσπρωτό-η-νίκη-για-την-άνοδο-537589

Στις 5 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό και στις 12/5 τα δύο ματς …όλη η χρονιά

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας θα είναι το τελευταίο εμπόδιο για την επιστροφή της Νίκης στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και που αναμένεται να πανηγυριστεί τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Η κλήρωση για τα μπαράζ ανόδου στη Football League έγινε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ και στη Νίκη έπεσε ο Θεσπρωτός ενώ ορίστηκαν και ημερομηνίες με το πρώτο ματς να γίνεται στο Πανθεσσαλικό στις 5 Μαΐου και το δεύτερο στην Ηγουμενίτσα 12 Μαΐου.

Τα 4 ζευγάρια (οι νικητές θα ανέλθουν Football League) είναι τα εξής: Νίκη Βόλου-Θεσπρωτός και Τριγλία-Νεστος Χρυσούπολης από τον Βορρά και Διαγόρας Ρόδου-Καλαμάτα και Αιολικός-Ιωνικός από τους ομίλους του Νότου.

Στη συνέχεια η ΕΠΟ ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των μπαράζ ανόδου μεταξύ των δευτεραθλητών που έχει ως εξής:

Πρώτοι αγώνες 5/5 17:00

ΠΟ Τρίγλιας-Νέστος Χρυσούπολης

Νίκη Βόλου-Θεσπρωτός

Διαγόρας Ρόδου-Καλαμάτα

Αιολικός-Ιωνικός

Δεύτεροι αγώνες 12/5 17:00

Νέστος Χρυσούπολης-ΠΟ Τρίγλιας

Θεσπρωτός-Νίκη Βόλου

Καλαμάτα-Διαγόρας Ρόδου

Ιωνικός-Αιολικός

Στη Νίκη ενώ συνεχίζονται οι προπονήσεις, δεχτήκαν με ικανοποίηση την κλήρωση απέναντι σε μια ομάδα που οι κυανόλευκοι έχουν ρεκόρ μεγάλου σκορ και ο Ράτκο Ντόστανιτς και οι συνεργάτες του ενώ έχουν ήδη μια πρώτη εικόνα του αντιπάλου αν και η τελική «ανάλυση» θα ξεκινήσει από σήμερα ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη και με γνώση στα δυο ματς -βήματα πριν την άνοδο στις 5 και τις 12 Μαΐου.

Για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα κρίνουν όλη τη χρονιά θα λείψουν λόγω τιμωρίας οι Ρόβας και Ντινιωτάκης, ενώ και ο κόσμος ετοιμάζεται για μια διαδικασία που δεν είναι πρωτόγνωρη για τη Νίκη.

Το κορυφαίο μπαράζ για τη Νίκη και τον κόσμο της ήταν αυτό της Λεωφόρου στις 23 Ιουλίου του 1983 με τον Αιολικό, ενώ ως μπαράζ και τελικός «θεωρήθηκε» και το ματς πρωταθλήματος του 1976 στις Ερυθρές (Κρεοκούκι) που η ομάδα της Νέας Ιωνίας κέρδισε με γκολ του Βουρούκου 0-1 τη Δάφνη Ερυθρών και μαζί την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Το 1983 στη Λεωφόρο μπροστά σε πάνω από 20.000 θεατές η ομάδα της Νίκης ήταν νικήτρια στα πέναλτι (2-2 κ.α.) που έγινε ήρωας ο τερματοφύλακας Γιάννης Χατζής και η ομάδα επικράτησε με 3-2 και παρέμεινε στην κατηγορία.

Τον Ιούνιο του 1991 η Νίκη παίζει στην Καρδίτσα μπαράζ παραμονής με τη Λαμία και πάλι είναι νικήτρια στα πέναλτι, ενώ την περίοδο 1999-2000 θα παίξει 4 αγώνες αλλά δεν θα καταφέρει την παραμονή της στη Γ’ Εθνική και λόγω διαιτησίας!

Η Νίκη είχε τα πιο πρόσφατα πλέι οφ ανόδου που το 2012 οδήγησαν την ομάδα στην Β΄ Εθνική και το 2014 με 14 αγώνες (8-3-3) στην Α΄ Εθνική.

Ο Θεσπρωτός

Ο Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας, με προπονητή τον 46χρονο Δημήτρη Μουρούτη που είχε αγωνιστεί σε αθηναϊκές ομάδες και είναι αρκετά χρόνια στην Ηγουμενίτσα κατέλαβε τη 2η θέση του 3ου ομίλου με 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες αφού ήταν καλύτερος στην ισοβαθμία από τον τρίτο Αχέροντα Καναλακίου στους 47 πόντους.

Οι πιο γνωστοί παίκτες του Θεσπρωτού είναι ο Χάρης Μπίκας, που ήταν φοιτητής στον Βόλο και έπαιξε για τρία χρόνια στον Ρήγα Φεραίο, ο Χρήστος Νόνης, που ώς τον περασμένο Γενάρη ήταν στον Ολυμπιακό Βόλου και ο Στέλιος Πόζογλου, που έχει παίξει στον ΠΑΟΚ προερχόμενος από τον Εθνικό Αχνας. Ο Θεσπρωτός έχει δύο ξένους, τον Σενεγαλέζο Αμαντού Κασαρατέ, που έχει καταγράψει 11 ματς με 4 γκολ, και από τον Ιανουάριο τον Αλβανό Γκριγκόρι Τοπάλι.

Σε 6 συναντήσεις Γ΄ Εθνικής στο παρελθόν η Νίκη με τον Θεσπρωτό έχει 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα. Τα παιχνίδια ήταν:

05/09/99: Θεσπρωτός – Νίκη 4-4

09/02/00: Νίκη – Θεσπρωτός -1

29/11/15:Θεσπρωτός – Νίκη 2-0

10/04/16:Νίκη – Θεσπρωτός 1-1

02/10/16:Νίκη – Θεσπρωτός 1-0

12/02/17:Θεσπρωτός – Νίκη 0-3

Η Νίκη έχει κερδίσει τον Θεσπρωτό και στο κύπελλο, ενώ το 2012 αλλά στη Δ’ εθνική η Νίκη έχει πετύχει το μεγαλύτερο σκορ απέναντι στην ομάδα της Ηγουμενίτσας την οποία κέρδισε 13-0!

Στέργιος Φάτσης για ακαδημίες

Το μήνυμα ότι η Νίκη μέσα από τα προβλήματα γίνεται πιο δυνατή και οι ακαδημίες ούτε αγοράζονται, ούτε πωλούνται, αλλά χτίζονται με σκληρή δουλειά κι αφοσίωση έστειλε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” Στέργιος Φάτσης, μετά το τέλος του αγώνα του Αθλητικού Κολεγίου με τον Κένταυρο, που η ομάδα της Νίκης επιβλήθηκε με 2-0 και στέφθηκε πρωταθλήτρια της Γ’ ΕΠΣΘ κερδίζοντας την άνοδο.

Ο κ. Φάτσης τόνισε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα υποδομών και έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε οι προπονήσεις κι οι αγώνες των ακαδημιών και του κολεγίου να γίνονται με τις καλύτερες συνθήκες.

Αναφέρθηκε στην τιμωρία των νέων αθλητών να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και στις προσπάθειες που έγιναν με τη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα και συνεχάρη εκ μέρους του Δ.Σ. όλους όσους συνέβαλαν, τον Άκη Σουγγάρη, έναν άνθρωπο που όπως πρόσθεσε μόχθησε για όλα αυτά, ήταν δίπλα στα παιδιά για να μην τους λείψει τίποτα και τον Αποστόλη Χαλκιά, που τον χαρακτήρισε ακούραστο εργάτη.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους προπονητές που στάθηκαν δίπλα στο έργο της Διοίκησης, όπως ο Γιώργος Παρασκευαΐδης που έχει λαμπρό προπονητικό μέλλον και η Νίκη είναι χαραγμένη στην καρδιά του, αλλά και σε όλους τους προπονητές ακαδημιών.

«Η Νίκη μέσα από τα προβλήματά της γίνεται πιο δυνατή και με το καινούργιο «σπίτι» που ετοιμάζει στο «Παντελής Μαγουλάς» καλούμε όλα τα παιδιά της Μαγνησίας να φορέσουν τον άγγελο στο στήθος. Όταν ολοκληρωθούν τα έργα και σε συνδυασμό με την άνοδο της ομάδας στο FootballLeague θα λέμε ότι έχουμε ολοκληρώσει μια δύσκολη χρονιά για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Γεννηθήκαμε Νίκη, μεγαλώσαμε Νίκη και θα πεθάνουμε με τη Νίκη» τόνισε κλείνοντας ο πρόεδρος κ. Φάτσης.

Εμαθε πρόγραμμα το πόλο

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τα Play out της Β’ Εθνικής πόλο. Η Νίκη θα αγωνιστεί κόντρα σε Ν.Ε. Λάρισας (11/5) , Οξυγόνο(12/5) και ΧΑΝΘ (12/5) στο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου