ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνάντηση για πιθανή απορρόφηση

συνάντηση-για-πιθανή-απορρόφηση-440726

Την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες του ανδρικού μπάσκετ μέσω της απορρόφησης εξετάζουν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου. Προς αυτό τον σκοπό υπήρξε συνάντηση προχθές το βράδυ του Δημήτρη Καραγιάννη που αναμένεται να αναλάβει και επίσημα μετά τις εκλογές στον Ερασιτέχνη την προεδρία του ερυθρόλευκου συλλόγου και του προέδρου της Μεταμόρφωσης Βόλου, Απόστολου Καμακά, που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.
 
Οι δυο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο της απορρόφησης της Μεταμόρφωσης από τον Ολυμπιακό Βόλου και επιβεβαίωσαν τις φήμες και τα σενάρια που κυκλοφορούσαν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το κλίμα ήταν θετικό, αλλά προς το παρόν δεν προέκυψε συμφωνία ή κάτι πολύ σημαντικό που θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις. Ήταν απλά μια διερευνητική συζήτηση σε πρώτο στάδιο, ώστε να εξεταστεί το «έδαφος» και οι προοπτικές μιας τέτοιας κίνησης.
Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ και αναζητά τρόπο για να επιστρέψει άμεσα στις εθνικές κατηγορίες. Η Μεταμόρφωση αποτελεί ένα καθαρά μπασκετικό και υγιές σωματείο, που παίζει στην Γ’ Εθνική, ωστόσο τα έξοδα του είναι πάρα πολλά για να συνεχίσει να τα αντέχει σε περίοδο οικονομικής κρίσης ένας μόνο άνθρωπος και συγκεκριμένα, ο Απόστολος Κρεμαστάς, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει στήριξη από πουθενά. Ο Ολυμπιακός Βόλου διαθέτει άλλωστε τη δυναμική να έχει μια ανδρική ομάδα μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες.
Έτσι η λύση της απορρόφησης συμφέρει και τις δυο πλευρές, ωστόσο θα πρέπει να συζητηθεί πιο λεπτομερώς το πλαίσιο συνεργασίας και οι προϋποθέσεις. Η ανάμειξη του Δημήτρη Καραγιάννη στα διοικητικά της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, έχει επιφέρει στον Ερασιτέχνη μια δραστηριοποίηση σχετικά με την «ενίσχυση» του και την επαναφορά του σε πρωταγωνιστικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Να θυμίσουμε ότι σχεδόν σίγουρη θεωρείται η απορρόφηση του Βόλος 2004, της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική κατηγορία.
 
Την Δευτέρα η Γ.Σ.
Εν τω μεταξύ για τη Δευτέρα έχει οριστεί η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, που δεν πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες λόγω μη απαρτίας. Σε αυτή αναμένεται να καθοριστεί και ημερομηνία των εκλογών, ώστε να αλλάξει και επίσημα η διοίκηση «χέρια» και να περάσει στον Δημήτρη Καραγιάννη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου