ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γερουλάνος: Ο κόσμος μάς λέει «κλείστε τους»

γερουλάνος-ο-κόσμος-μάς-λέει-κλείστε-440961

Για λαϊκή έκκληση στην Πολιτεία να φτάσει στα άκρα την υπόθεση «κάθαρση» στο ποδόσφαιρο μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος. Σε ενημέρωσή προς τους δημοσιογράφους ο Υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε απαραίτητη την εναρμόνιση των ποινών με εκείνες της UEFA και ξεκαθάρισε πως μόνο σ’ αυτή την περίπτωση, θα παραμείνει άθικτο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Γερουλάνου: Για τις ποινές και το αυτοδιοίκητο: «Στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό συζητήσαμε όλο το πλαίσιο της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Τους στημένους αγώνες, την ανομία, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη βία. Εμείς θέλουμε να μείνει το ποδόσφαιρο εντός UEFA και να εναρμονιστεί -δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία. Πρέπει να γίνει εναρμονισμός των ποινών. Κάθε παράπτωμα να έχει μια τιμωρία -χωρίς παρερμηνείες. Η ΕΠΟ πρέπει να πιεστεί. Η περσινή αυστηροποίηση των ποινών δεν ήταν επαρκής. Οι ρήτρες βίας θα είναι δεκαπλάσιες ή δεκαπενταπλάσιες. Ρήτρες βίας θα υπάρχουν και για τα δημόσια γήπεδα που χρησιμοποιούν οι ομάδες. Αν γίνουν αυτά που πρέπει, η Πολιτεία δεν θα ακουμπήσει το αυτοδιοίκητο. Αν, όμως, δεν γίνουν, όλες οι αποφάσεις είναι στο τραπέζι. Από τον αποκλεισμό των ομάδων μέχρι οτιδήποτε άλλο. Την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ώστε να περάσουν τα μηνύματα απευθείας εκεί που πρέπει».

Για τα play-off: «Για να γίνουν τα play-off πρέπει να τα διασφαλίσουν οι ομάδες και η αστυνομία. Αλλιώς, τα παιχνίδια θα αναβάλλονται. Θέλω να πιστεύω πως τα play-off και θα αρχίσουν και θα τελειώσουν. Δεν ζητάω γραπτές εγγυήσεις. Θέλω να μας διαβεβαιώσουν οι ομάδες και η αστυνομία ότι δεν θα γίνει τίποτα. Αν υπάρχει η αίσθηση από κάποια εκ των δύο πλευρών ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, τα παιχνίδια θα αναβάλλονται. Και δεν θα κάνουμε πίσω -ακόμα κι αν μας πουν ότι δεν τους βγαίνουν οι ημερομηνίες. Από ‘δω και στο εξής, για κάθε αγώνα των play-off, θα υπάρχει συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού».

Ο Υπουργός Πολιτισμού είπε επίσης: «Έχουν ωριμάσει πολλές υποθέσεις. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ταχύτητα σε όλα. Όπως στην υπόθεση των στημένων. Μας είπε «ό,τι είναι έτοιμο, βγάλτε το και ό,τι δεν είναι, προχωρήστε το». Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με τελείως διαφορετικούς όρους. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Και παίρνουμε εμείς το πολιτικό κόστος. Ο κόσμος έρχεται και μάς λέει «κλείστε τους».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου