ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευκαιρία για τους «νέους»

ευκαιρία-για-τους-νέους-430958

Με νεανική σύνθεση θα παραταχθεί η Νίκη στον κυριακάτικο αγώνα με τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών. Σχεδόν ένα μήνα μετά την τελευταία της αναμέτρηση με τον Τύρναβο για το πρωτάθλημα, η κυανόλευκη ομάδα, εν μέσω πολλών αγωνιστικών και οικονομικών προβλημάτων θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει με ψηλά το κεφάλι τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Την Κυριακή για την 33η και προτελευταία αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Football League 2 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας, στην Αναγέννηση Σερρών τον τοπικό Οδυσσέα και το παιχνίδι αυτό θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους νεαρούς παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες στα πόδια τους. Η Νίκη είναι βαθμολογικά αδιάφορη, ενώ παράλληλα και οι πολλές απουσίες που υπάρχουν υποχρεώνουν το τεχνικό τιμ να ρίξει στην μάχη τους πιτσιρικάδες. Από την πλευρά τους οι ίδιοι περιμένουν τον αγώνα για να αποδείξουν ότι άξιζαν ίσως περισσότερη προσοχή. Παίκτες όπως οι Ζάγκας, Αργύρης, Φλάμος, Παπαϊωάννου, Χρυσοχοΐδης, αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ενώ κάποιοι ίσως «κλείσουν» και θέση στην ενδεκάδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Βέλικο Ντόβενταν μπορεί να υπολογίζει σε 15 παίκτες μέχρι στιγμής, δυο εκ των οποίων είναι οι τερματοφύλακες Τάσσος και Μπαϊμάκης. Αποστολή πάντως δεν φαίνεται να συμπληρώνει σε καμία περίπτωση…

Να θυμίσουμε ότι η τεχνική ηγεσία δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Παναγιώτη Πετρά, Στέλιο Μαϊστρέλλη, Ηλία Μακράκη, Κώστα Καρακώστα και Αντε Ντάνισιτς, ενώ πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Γιάννης Τσάγγαρης, που δεν φαίνεται να προλαβαίνει. Επιπλέον ο Τσερκέζος παρουσιάστηκε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία και βρίσκεται στην αναμονή για την ενεργοποίηση της αναβολής του και θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος, όπως και ο Νάστος που χθες ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο σημείο του ποδιού που έκανε μια μικροεπέμβαση τις προηγούμενες ημέρες. Παράλληλα έχουν αποχωρήσει από την ομάδα οι Αργεντίνοι Ολιβερ και Ναβαρέτε και οι Καλαμιώτης και Σωτρίνης.

Με δεδομένες τις παραπάνω απουσίες, η ενδεκάδα εξελίσσεται σε «γρίφο» για δυνατούς λύτες. Το σίγουρο είναι ότι θα αποτελείται από αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, που δεν θα έχουν συνυπάρξει ξανά στο παρελθόν στην ενδεκάδα. Ο Βέλικο Ντόβενταν δοκίμασε πολλά στις τελευταίες προπονήσεις και φαίνεται πως έχει καταλήξει στους παίκτες που θα επιλέξει για τις περισσότερες θέσεις.

Από τους ελάχιστους έμπειρους που θα παραταχθούν στην Αναγέννηση Σερρών θα είναι ο Βαγγέλης Στουρνάρας. Ο κυανόλευκος ποδοσφαιριστής μιλώντας στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είπε ότι το σημαντικό είναι να ολοκληρώσει η ομάδα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα: «Σίγουρα έχουμε απογοητευτεί από την φετινή σεζόν. Αλλιώς περιμέναμε τα πράγματα και αλλιώς μας ήρθαν. Η Νίκη έχει δυο παιχνίδια ακόμα και πρέπει να παίξει για τον κόσμο και την ιστορία της. Οι ευθύνες μοιράζονται σε όλους, αλλά όχι ότι την ολική ευθύνη την έχουν οι ποδοσφαιριστές. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες που δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε και να ανταπεξέλθουμε. Το θέμα είναι να τελειώσει η χρονιά. Μετά τις 16 Μαίου που θα τελειώσουν οι επίσημες υποχρεώσεις, ευχόμαστε να υπάρξει κάποιος που να μπορεί να συζητήσει μαζί μας για το μέλλον της ομάδας και του κάθε ποδοσφαιριστή».

Ο Οδυσσέας Αναγέννησης εν τω μεταξύ παρουσιάζεται αρκετά δυνατός στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και η αποστολή της Νίκης κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Ο μοναδικός στόχος για την «ταλαιπωρημένη» κυανόλευκη ομάδα είναι να μπορέσει να διατηρηθεί τουλάχιστον στην πέμπτη θέση για λόγους γοήτρου και μόνο. Δυο αγωνιστικές απομένουν, μια αυτή στην Αναγέννηση Σερρών και το τελευταίο ματς στο Παντελής Μαγουλάς, με τους Πόντιους Κατερίνης.

Οσον αφορά στη νέα τιμωρία που προέκυψε λόγω του αιτήματος του Κωστή για αφαίρεση βαθμών, οι άνθρωποι της ομάδας δεν φαίνεται να ανησυχούν προς το παρόν. Πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει με τον ορισμό της επόμενης και τελευταίας για το πρωτάθλημα της Football League 2 αναμέτρησης με τους Πόντιους Κατερίνης, σε περίπτωση που δεν πληρώσει ή κυανόλευκη ΠΑΕ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου