ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δίχως προβλήματα η προετοιμασία του Ολυμπιακού

δίχως-προβλήματα-η-προετοιμασία-του-ο-440986

Στην τελική ευθεία για το κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έχει μπει από χθες η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν ευχάριστα πως θα διεξαχθούν κανονικά τα πλέι οφ και δηλώνουν απόλυτα έτοιμοι για την πρώτη πρόκληση του μίνι πρωταθλήματος με φόντο την Ευρώπη. Στις 12 και όχι 11 Μαΐου θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική, ενώ χωρίς μετακίνηση οπαδών θα διεξαχθούν τα πλέι οφ.
Ο πρώτος αντίπαλος ακούει στο όνομα ΑΕΚ και οι ερυθρόλευκοι είναι βέβαιο πως μόνο άσχημες αναμνήσεις δεν έχουν κόντρα στους κιτρινόμαυρους, μιας και δύο φορές στο φετινό πρωτάθλημα κατάφεραν να τους κερδίσουν. Μάλιστα η δεύτερη νίκη σε βάρος των Κυπελλούχων Ελλάδος ήταν και η περισσότερο εντυπωσιακή με το τελικό 0-4 να βρίσκεται ακόμη στο μυαλό των δύο ομάδων.
Χθες ο Μάκης Κατσαβάκης ανέλυσε σε βίντεο τα ατού της ΑΕΚ, προβάλλοντας φάσεις και στιγμιότυπα από τον πρόσφατο τελικό όπου οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ κατέκτησαν το τρόπαιο κόντρα στον Ατρόμητο.
Ακολούθως προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου με μοναδικό πρόβλημα να ακούει στο όνομα Χαβιέ Ουμπίντες. Ο Αργεντίνος είναι σχεδόν απίθανο να προλάβει κάποιο από τα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος, όμως ο Σερραίος τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του για το πρώτο παιχνίδι της σειράς που θα ξεκινήσει στο Στάδιο Σπύρος Λούης στις 21.45.
Από την αρχή της εβδομάδας στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα έχει επιστρέψει και ο Μόνχε με τον έτερο Αργεντίνο να συμπεριλαμβάνεται κανονικά στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Μάλιστα ο «Πέπε» δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ακόμη και ως βασικός αυτό όμως είναι κάτι που θα αποφασιστεί μέχρι την Κυριακή. Από εκεί και πέρα υποψήφιοι για την ενδεκάδα των ερυθρόλευκων είναι ο Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια, ο Ζαραδούκας αριστερά, ο Σέλεζι δεξιά και στο κέντρο της άμυνας οι Ντολεζάι και Σανκαρέ. Στην μεσαία γραμμή ο Άλβαρεζ με τον Μητρόπουλο θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι και στα δεξιά θα κινείται ο Μπρέσκα. Στην αριστερή πλευρά αν δεν προτιμηθεί ο Μόνχε θέση θα πάρει ο Ακόστα και στην επίθεση ο Σολάκης θα κινείται πίσω από τον Μαρτίν.

Καμία μετακίνηση στα πλέι οφ

Καμία μετακίνηση φιλάθλων φιλοξενούμενων ομάδων δεν θα υπάρξει στα πλέι οφ, ενώ μετά από ανακοίνωση της Super League θα υπάρξει συντονισμός με την ΚΕΔ για την απαρέγκλιτη τήρηση όσων προβλέπονται στους κανονισμούς. Χθες πραγματοποιήθηκε στα
γραφεία της διοργανώτριας αρχής συνάντηση με την παρουσία εκπροσώπων των 4 ΠΑΕ που συμμετέχουν στα πλέι οφ. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σε συνέχεια πρόσφατων συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και της προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (χθες) στα γραφεία της Super League με την παρουσία εκπροσώπων των 4 ΠΑΕ που συμμετέχουν στα Play offs ΟΠΑΠ 2011, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: Σε εφαρμογή προτάσεων της ΕΛ.ΑΣ. και με σκοπό τη διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών διεξαγωγής των αγώνων, δε θα υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων. Ειδικότερα, επί της ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων και της προστασίας των ποδοσφαιριστών, θα υπάρξει συντονισμός με την ΚΕΔ / ΕΠΟ για την απαρέγκλιτη τήρηση όσων προβλέπονται στους κανονισμούς. Οι παραπάνω αποφάσεις που άπτονται του τομέα ευθύνης της Super League και των ΠΑΕ θα υλοποιηθούν με στόχο τα Play offs ΟΠΑΠ 2011 να διεξαχθούν ομαλά και να προσφέρουν στους φιλάθλους αγώνες με έντονο ενδιαφέρον. Πάγια θέση της Super League παραμένει όμως, ότι τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και των θεμάτων βίας που το στιγματίζουν διαχρονικά δεν επιλύονται ούτε με ευχολόγια, ούτε με τελεσίγραφα, ούτε με μονόπλευρες και αποσπασματικές δράσεις. Τα προβλήματα θα αντιμετωπισθούν επιτυχώς μόνο όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αποδεχτούν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, καθίσουν σε ένα κοινό τραπέζι ώστε να εξετάσουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των όποιων μέτρων λαμβάνονται, και, εν τέλει, εφαρμόσουν τους υφιστάμενους νόμους και καταδικάσουν οποιονδήποτε τους καταστρατηγεί».
 
Την Πέμπτη 12 με ΠΑΟΚ
Την Πέμπτη 12 και όχι την Τετάρτη 11 Μαΐου θα διεξαχθεί τελικά η δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ μετά από ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής. Έτσι η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου θα διεξαχθεί μία μέρα μετά, αφού όπως ανακοίνωσε η Super League η ημερομηνία μετατίθεται λόγω του αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας μιας και για την Τετάρτη έχει εξαγγελθεί πανελλαδική απεργία.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου