ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηττα και υποβιβασμός

ηττα-και-υποβιβασμός-441218

Την ήττα και παράλληλα τον υποβιβασμό στην Α2 Κατηγορία Γυναικών του μπάσκετ γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνιζόμενος στην έδρα του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας. Το τελικό 79-42 αποδείχθηκε καταδικαστικό για τις ερυθρόλευκες, που μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην κορυφαία κατηγορία γνώρισαν τον υποβιβασμό και επιστρέφουν στην Α2.
 
Οι παίκτριες του Κώστα Ξενοκώστα είχαν εξ αρχής δύσκολο έργο, καθώς για να παραμείνουν στην Α1 Κατηγορία θα έπρεπε να πάρουν τη νίκη αρχικά στην Πτολεμαΐδα και στη συνέχεια στο Βόλο, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν σε τρίτο παιχνίδι την παραμονή.
 
Τελικά η πολυπόθητη πρώτη νίκη δεν ήρθε, με τις ξένες παίκτριες να μην μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Οι ερυθρόλευκες το πάλεψαν στο πρώτο μέρος, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ίδια καθώς τόσο η διαιτησία, όσο και οι κακές επιλογές και το άσχημο παιχνίδι έφεραν την ήττα με το τελικό 79-42.
 
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκες έδειξαν δραστήριες και θέλησαν να κυνηγήσουν το ματς, αλλά έμειναν πίσω στο σκορ με 24-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 16-8 υπέρ των γηπεδούχων, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να μπει στο παιχνίδι και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 40-22.
 
Στην αρχή της επανάληψης μία τεχνική ποινή και δύο αντιαθλητικά φάουλ ήταν καταδικαστικά, με τη διαιτησία να παίζει το δικό της ρόλο. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας πέτυχε 19 πόντους έναντι έξι μόλις των ερυθρόλευκων και στο τελευταίο δεκάλεπτο τα πάντα είχαν κριθεί, με το τελικό 79-42 να έρχεται μοιραία για τις Βολιώτισσες.
 
Από τη μεριά της η παίκτρια του Ολυμπιακού Βόλου Ασημίνα Κουτσουνούρη δήλωσε απογοητευμένη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι η βοήθεια που είχαμε από τις ξένες παίκτριες ήταν σχεδόν μηδενική, σε αντίθεση με τις παίκτριες του Απόλλωνα που σημείωσαν 43 πόντους έναντι δύο. Μοιραία ήρθε το τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί να μην παίξαμε όπως θα έπρεπε, ωστόσο ο υποβιβασμός δεν ήταν αυτό που μας άξιζε».
 
Τα δεκάλεπτα: 24-14, 40-22, 59-28, 79-42
Διαιτητές: Δεληγιαννίδης-Τζήμα
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛ. (Κούκος): Μαγαλιού 18 (3), Λογδανίδου 2, Πησιάνη, Κυρατζή 7 (1), Καραδήμα 4, Ένκελε 21 (1), Χωλοπούλου 5 (1), Μακλάρεν 22.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Ξενοκώστας): Κυριατζίδου 6, Ταντουρόφσκα 2, Ζήτη, Σουλτάνη, Μαγκλάρα 12, Κουτσουνούρη 8, Ζίφκοβιτς, Κυριτσάκα 9 (1), Θανασούλη 4, Δεληγιάννη 1.
 
Στον τελικό με δυσκολία
 
Στα υπόλοιπα χθεσινά παιχνίδια η εμπειρία και η κλάση του Αθηναϊκού τον βοήθησαν στις δύσκολες στιγμές κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδος επικράτησαν με 65-55 των «πράσινων» στον Βύρωνα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των Γυναικών και σε συνδυασμό με τις δυο νίκες τους στην κανονική περίοδο πήραν την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα διεκδικήσουν το τρίτο τους σερί πρωτάθλημα. Παράλληλα πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό βρίσκεται και η ΦΕΑ. Η ομάδα των βορείων προαστίων επικράτησε με 62-50 του Άρη στη Θεσσαλονίκη και προηγείται με 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Τέλος «ζωντανός» για την παραμονή στην κατηγορία έμεινε ο Πρωτέας. Η ομάδα της Βούλας επικράτησε με 61-51 του ΠΑΟΚ στην Πυλαία και μείωσε σε 2-1 τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, μετά τις δυο ήττες στην κανονική περίοδο, ελπίζοντας για τη δεύτερη νίκη στην έδρα της, ώστε να μεταφέρει τη σειρά σε τρίτο ματς στα πλέι οφ στην Πυλαία.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου