ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναγκασμένος να περιμένει

αναγκασμένος-να-περιμένει-426462

Αναγκασμένος να προετοιμάζεται αλλά και να περιμένει είναι ο Ολυμπιακές, που ενώ ήξερε ότι από την Κυριακή ξεκινά τα πλέι οφ που οδηγούν στην ευρωπαϊκή συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία του, από χθες βλέπει κάποια δεδομένα να αλλάζουν, αφού υπάρχει σκεπτικό της πολιτείας για αναβολή ή ματαίωση των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.
Σήμερα αναμένεται οριστική απόφαση ως αποτέλεσμα των χθεσινών σκέψεων και συσκέψεων χωρίς την συμμετοχή της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας και των ενδιαφερομένων ομάδων…
Η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού αποφάσισε χθες να εισηγηθεί τη ματαίωση ή την εικοσαήμερη αναβολή των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας ως πρώτη αντίδραση στα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας στα ελληνικά γήπεδα. Την εισήγηση αυτή έκαναν ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής προς τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και αυτός με τη σειρά του στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για να ληφθεί οριστικά η απόφαση.
Οι συσκέψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού ήταν αλλεπάλληλες χθες και σε αυτές συμμετείχαν οι Γερουλάνος, Νικητιάδης και Μπιτσαξής. Η πρώτη σκέψη ως μέτρο κατά της έξαρσης της γηπεδικής βίας ήταν να εξεταστεί η δυνατότητα αναβολής ή και ματαίωσης των πλέι οφ, μελετώντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τη συμμετοχή των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (ποιος θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ και πώς θα δοθούν τα «εισιτήρια» για το Europa League).
Η σύσκεψη συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία του υπουργού Πολιτισμού. Τελικά ο υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού αποφάσισαν να εισηγηθούν στον Παύλο Γερουλάνο την αναβολή των πλέι οφ για είκοσι ημέρες και αν αυτό δεν είναι εφικτό (λόγω ημερομηνιών) να υπάρξει ολική ματαίωση. Ο υπουργός Πολιτισμού αναμένεται να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ώστε σήμερα να παρθεί η τελική απόφαση.
 
Αντιστροφή μέτρηση
Πάντως στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα για το πρώτο ματς της Κυριακής άσχετα από τις αποφάσεις που αναμένονται.
Έτσι ως χθες όλα γίνονταν με δεδομένο ότι την Κυριακή στις 9.45 το βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ και μάλιστα με οδηγό την νίκη με 0-4 που είχαν σημειώσει εκεί τον περασμένο Ιανουάριο.
Μάλιστα ο Ολυμπιακός και η τεχνική ηγεσία παρακολούθησαν από την τηλεόραση τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και σίγουρα δεν «τρόμαξαν » από την ΑΕΚ… ενώ και πάλι το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού Βόλου θα είναι οι αντεπιθέσεις.
Λιγότερα είναι άλλωστε κάθε μέρα τα προβλήματα για τον Μάκη Κατσαβάκη εν όψει play off, όπου θα δώσει το παρών κανονικά και ο αρχηγός του Ολυμπιακού Λεάντρο Άλβαρεζ.
Ο Αργεντίνος θα είναι στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκη στο κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την πρώτη αγωνιστική των play off όπως και Βιθέντε Μόνχε, αφού και αυτός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.
Στα πλέι οφ εκτός του τραυματία Ουμπίντες που θα λείψει… αμφίβολος παραμένει και ο γκολκίπερ Μανουέλ Ρόκα, ενώ υπάρχουν και επιστροφές σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Ο Έλντιν Γιακούποβιτς θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Γιάννης Ζαραδούκας και Χαλίφα Σανκαρέ θα αγωνιστούν και αυτοί στο βασικό σχήμα, καθώς εξέτισαν την ποινή τους.
 
 
Η ΑΕΚ
Στην ΑΕΚ πέραν της απουσίας του Νάτσο Σκόκο ο Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να βρει μία λύση και για το αριστερό άκρο της άμυνας καθώς ο Νίκος Καράμπελας είναι τιμωρημένος. Φαβορί για τη θέση είναι ο Παναγιώτης Λαγός, καθώς ο Ανδαλουσιανός προπονητής δεν εμπιστεύεται τον Κλαούντιο Νταντόμο. Ο Λαγός είχε πολύ καλή απόδοση σαν μέσος και συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ατρόμητο, αλλά πιθανότατα θα παίξει πιο πίσω και τη θέση του στο κέντρο θα πάρει κάποιος άλλος (Μίτσελ ή Καφές οι επικρατέστεροι).
Από εκεί και πέρα άγνωστες παραμένουν οι βουλές του Μανόλο Χιμένεθ για τον αντι-Σκόκο. Είναι πιθανό ο Λυμπερόπουλος να παίξει σε ρόλο δεύτερου επιθετικού στο πλευρό ενός εκ των Μπαχά (που έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά το πρώτο του γκολ) και Μπλάνκο, με τον Γκερέιρο να βρίσκεται σε ρόλο επιτελικού μέσου μπροστά από τους τρεις μέσους (Ντιόπ, Μάκος και Καφές ή Μίτσελ έχουν το προβάδισμα).
Όσο για το κέντρο της άμυνας, ο Κώστας Μανωλάς πιθανότατα θα παραμείνει αντί του Νταβίντ Ματέος (εκτός κι αν προτιμηθεί να πάρει ανάσες ο Δέλλας για να παίξει με τον Παναθηναϊκό τρεις μέρες μετά), καθώς προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό και η ταχύτητά του είναι απαραίτητη για τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου