ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την πλάτη στον τοίχο

με-την-πλάτη-στον-τοίχο-441472

Με την πλάτη στον τοίχο θα αγωνιστεί σήμερα στην 1η αγωνιστική των πλέι άουτ η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου στην Πτολεμαΐδα. Στις 18.30 το απόγευμα οι ερυθρόλευκες αντιμετωπίζουν τον τοπικό Απόλλωνα και έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη, καθώς σε περίπτωση ήττας αποχαιρετούν την Α1 Εθνική Κατηγορία.
Τα πλέι άουτ και η παραμονή κρίνονται στις τρεις νίκες συνολικά. Μετρούν όμως σε αυτές και οι αναμετρήσεις από το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ηττηθεί δυο φορές από τον σημερινό του αντίπαλο και χρειάζεται να κάνει την ανατροπή και να μετατρέψει το 2-0 υπέρ της Πτολεμαΐδας σε 2-3 υπέρ του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κερδίσει σήμερα και να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και στην συνέχεια την έκπληξη. Αν καταφέρει να φύγει με διπλό, τότε θα υποδεχθεί την Κυριακή στον Βόλο τον Απόλλωνα και σε περίπτωση που ισοφαρίσει τις νίκες, θα πάει να παίξει ξανά τελικό στην Πτολεμαΐδα.
Οι ερυθρόλευκες του Κώστα Ξενοκώστα πρέπει να αγωνιστούν για ένα μόνο αποτέλεσμα. Αυτό είναι που τους αγχώνει ιδιαίτερα και κρίνει την σημερινή αναμέτρηση σημαντική για την συνέχεια και την ιστορία του.
Ο Απόλλωνας Πτολεμαΐδας τερμάτισε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 11 νίκες και 11 ήττες. Στηρίζεται κατά κύριο λόγο στις δύο ξένες του, καθώς και στην πρώην ερυθρόλευκη Τούλα Μαγαλιού. Ο Ολυμπιακός Βόλου κατέκτησε την 11η θέση στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με μόλις τρεις νίκες στο ενεργητικό του και για αυτό το λόγο θεωρείται το αουτσάιντερ στην σημερινή αναμέτρηση.
Το θετικό για το τεχνικό τιμ είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και απουσιών και όλες οι παίκτριες ακολούθησαν κανονικά χθες την αποστολή.
Από χθες στην Πτολεμαΐδα βρίσκονται οι καλαθοσφαιρίστριες: Ασημίνα Κουτσουνούρη, Αριστέα Μαγκλάρα, Ελένη Ζήτη, Ραφαέλα Σουλτάνη, Αγγελική Θανασούλη, Ευτυχία Δεληγιάννη, Ευη Κυριατζίδου, Μαρία Κυριτσάκα, Αννα Ταντουρόφσκα και Αννα Ζίφκοβιτς.
 
Το σημερινό πρόγραμμα των πλέι οφ και των πλέι άουτ έχει ως εξής:

ΠΛΕΙ ΟΦ 1η αγωνιστική

Εργάνης 16.00 Αθηναϊκός – Παναθηναϊκός

Αλεξάνδρειο 15.00 Αρης Θ. – ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ

 
ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ 1η αγωνιστική

Πτολεμαΐδας 18.30 Απόλλων Πτολ. – ΑΣ Ολυμπιακός Β.

ΠΑΟΚ 16.00 ΠΑΟΚ –Πρωτέας Βούλας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου