ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εμπιστοσύνη των σωματείων στην Ε.Π.Σ.Θ.

εμπιστοσύνη-των-σωματείων-στην-ε-π-σ-θ-435604

Με τη δεδομένη εμπιστοσύνη και στήριξη των σωματείων προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση όπου εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ένωσης για την περασμένη χρονιά.

Στη Γ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ. έδωσαν το παρών 35 σωματεία και ομόφωνα ενέκριναν τον διοικητικό απολογισμό και το έργο του Δ.Σ. της Ένωσης, ενώ τα 34 από αυτά ενέκριναν και τον οικονομικό απολογισμό με τον οποίο διαφώνησε μόνο το σωματείο του Μαγνησιακού!

Στην έναρξη της διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης γραμματέας της εξελέγη ομόφωνα ο εκπρόσωπος του Τοξότη Β. Ζηνέλης, στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Αναστάσιος Μπατζιάκας έκανε τον διοικητικό απολογισμό, τονίζοντας πως παρά τα οικονομικά προβλήματα γίνονται βήματα μπροστά, ενώ σε πολλά σημεία της ομιλίας του εξήρε το έργο των παραγόντων τους οποίους χαρακτήρισε ήρωες.

«Εμείς ως διοίκηση κάνουμε ό,τι εσείς θεωρείτε σωστό, βάζοντας τις βάσεις ώστε και το αύριο του δικού μας ποδοσφαίρου να είναι καλύτερο. Μέσα στο 2010 μάλιστα κάναμε πράξη δική σας επιθυμία και πρόταση με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών για πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, ενώ πάντα ο στόχος μας είναι μαζί να καταφέρνουμε μέσα από δυσκολίες να ξεπερνάμε προβλήματα και να χαράσσουμε μαζί πορεία για ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε αρχικά ο Τάσος Μπατζιάκας, αναφέροντας ως γεγονός της προηγουμένης χρόνιας την έλευση της Εθνικής μας ομάδας στο Βόλο που εκτός από τα συγχαρητήρια είχε και τα οικονομικά οφέλη. Αρκετά μεγάλη ήταν η αναφορά του Τάσου Μπατζιάκα στις παρεμβάσεις της Ε.Π.Σ.Θ. στην ΕΠΟ, διαβάζοντας αποσπάσματα πρακτικών με ομιλία του στη συνέλευση της ομοσπονδίας, αλλά και στις υποδομές τα πρωταθλήματα ακαδημιών στις κατηγορίες Παίδων -Προπαίδων – Τζούνιορ και Προτζούνιορ και τις μικτές ομάδες Ε.Π.Σ.Θ. που ήταν πρωταθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες. Ακόμη ο κ. Μπατζιάκας τόνισε: «Και αυτή τη χρονιά υπήρξε ισονομία, ίση αντιμετώπιση των ομάδων αν και ίσως ποτέ δεν μπορούν να λείπουν τα παράπονα που είναι για τη διαιτησία αφού τις περισσότερες φορές… στο γήπεδο ο χαμένος είναι και παραπονεμένος. Όμως και για τη διαιτησία μπορώ να πω ότι κάνουμε βήματα μπροστά και αυτό φαίνεται… Θετικό είναι πως συνεχίσθηκε και η βοήθεια για τα σωματεία που πήγαν να παίξουν στα νησιά μας και πήραν χρήματα για τις μετακινήσεις τους… ενώ αρκετά θετική ήταν και η συμβολή από το ταμείο αρωγής της Ε.Π.Σ.Θ. που έχει δώσει αρκετά χρήματα για τραυματίες ποδοσφαιριστές» τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ., που αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο που χρόνια περιμέναμε και θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε, το αθλητικό κέντρο και την επαναλειτουργία του υγειονομικού σταθμού.

Στη συνέχεια ο γεν. γραμματέας της Ε.Π.Σ.Θ. κ. Γιώργος Ζούκας ανέγνωσε τον οικονομικό απολογισμό και την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Ο Γιώργος Παππής του Μαγνησιακού αναλώθηκε με παρατηρήσεις επί του οικονομικού απολογισμού και σε αποκλίσεις από προϋπολογισμό σε απολογισμό, ο Γρηγόρης Καρταπάνης του Άρη Μ. έκανε επισημάνσεις για την δεινή οικονομική κατάσταση των σωματείων, έκανε προτάσεις για εξεύρεση νέων οικονομικών πόρων, ζήτησε μείωση εξοδολογίων διαιτησίας αλλά και γενικότερα περιορισμό εξόδων. Στο σημείο αυτό το λόγο πήρε ο αρχιδιαιτητής της Ε.Π.Σ.Θ. Σπ. Κανούλης ο οποίος παρουσίασε έγγραφο της ΕΠΟ που από πέρσι ζήτησε αύξηση για τις διαιτησίες, κάτι που η Ε.Π.Σ.Θ. δεν έκανε… για το καλό των σωματείων.

Στην εξεύρεση χορηγών αναφερθήκαν οι κ.κ. Κ. Βαρδάκης και Ι. Μαρμαράς με τον τελευταίο, εκπρόσωπο της Ιωλκού, να προτείνει και δημιουργία κοινού ταμείου ενίσχυσης σωματείων ,ενώ τέλος ο Ι. Ανδρέου από την ΑΕ 2002 τόνισε ότι τα σωματεία θα πορευθούν δύσκολα χωρίς τη βοηθεία που είχαν από τους Δήμους.

Κλείνοντας τη συνέλευση ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. επανέλαβε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από όλους για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ενώ έμεινε ανοικτό να γίνει και μια έκτακτη συνέλευση, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και θα υπάρξουν…

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου